8 παράξενες “δίαιτες”

Το φαγητό είναι μια απόλαυση για τους περισσότερους από εμάς και η ποικιλία στις τροφές αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό μιας ισορροπημένης διατροφής, που συντελεί αν μη τι άλλο στην καλή υγεία του οργανισμού. Οι άνθρωποι, όμως, που θα δείτε στη συνέχεια φαίνεται να μη δίνουν καμία σημασία στο τι τρώνε, καθώς το μενού τους περιλαμβάνει καθημερινά τα πιο παράξενα πράγματα: καραμέλες, αρουραίους και περιστέρια, μόνο πίτσα ή κέικ, κονσέρβες φασολιών αλλά και αρκετά λίτρα Coca Cola. Οι περισσότεροι, μάλιστα, από αυτούς, ακολουθούν την ίδια διατροφή εδώ και χρόνια, χωρίς να παρεκκλίνουν ούτε στιγμή από το ασυνήθιστο διατροφικό πρόγραμμα που ο καθένας τους έχει επιλέξει.

1. Ο άνθρωπος που τρέφεται με νεκρά ζώα!

Ο 44χρονος σήμερα Jonathan McGowan τρέφεται τα τελευταία 30 χρόνια με ποντίκια, αρουραίους, σκαντζόχοιρους, περιστέρια, γλάρους και κοράκια. Και το σημαντικότερο, όλα τα προηγούμενα… εδέσματα τα συλλέγει νεκρά από τους δρόμους της πόλης και τα κοντινά δάση! Αποφεύγοντας τα τυποποιημένα κρέατα του σουπερμάρκετ, ο εκκεντρικός Βρετανός υποστηρίζει και με το παραπάνω μια δίαιτα… του δρόμου, “εξοικονομώντας αρκετά χρήματα από το φαγητό του για τους λογαριασμούς που έχει να πληρώσει μηνιαίως”, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος!

2. Ο άνθρωπος που έχασε 27 κιλά τρώγοντας μόνο… γλυκά!

Αν σας ακούγεται παράξενο να χάσετε βάρος χωρίς να στερηθείτε τα αγαπημένα σας γλυκά, ο Mark Haub πήγε ένα βήμα παραπέρα: Τρώγοντας μόνο κέικ για 2 ολόκληρους μήνες έχασε ούτε λίγο ούτε πολύ 27 ολόκληρα κιλά! Ο Haub, ο οποίος διδάσκει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, έκανε ένα διατροφικό πείραμα προκειμένου να αποδείξει ότι η απώλεια βάρους είναι απλή υπόθεση και εξαρτάται από την ποσότητα της τροφής και όχι από το είδος. Με άλλα λόγια, μπορεί ο καθένας να φάει ό,τι θέλει (ακόμη και γλυκά!), μειώνοντας απλώς τις θερμίδες που προσλαμβάνει. Μετά από δύο μήνες  κατανάλωσης “ανθυγιεινών τροφών”, το βάρος του μειώθηκε, ενώ βελτιώθηκε αισθητά και η υγεία του. Στις τελευταίες εξετάσεις που έκανε, μάλιστα, η “κακή” χοληστερόλη μειώθηκε κατά 30 μονάδες, η “καλή” (HDL) αυξήθηκε σημαντικά, ενώ το επίπεδο των τριγλυκεριδίων του μειώθηκε κατά 39%

3. Η γυναίκα που τρέφεται μόνο με πίτσα!

“Πίτσα και ξερό ψωμί” για την 33χρονη Claire Simmons, και μάλιστα στην απλή εκδοχή της: τυρί και ντομάτα! Εδώ και 31 χρόνια, δηλαδή από την ηλικία των 2 ετών, η Claire δεν βάζει στο στόμα της τίποτα άλλο πέρα από πίτσα. Κι αυτό, βέβαια, δεν είναι κάποια δική της ιδιοτροπία σχετικά με το φαγητό αλλά ονομάζεται “επιλεκτική διατροφική διαταραχή”, μια σπάνια πάθηση που μπορεί να την οδηγήσει στο θάνατο, όπως λένε οι ειδικοί. Γιατί ελλείψει βιταμινών και ανόργανων ουσιών βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα εγκεφαλικό ή μια καρδιακή προσβολή.

4. Ο άνθρωπος που πίνει 42 λίτρα Coca Cola την εβδομάδα!

Ο 38χρονος Darren Jones θέλει απεγνωσμένα να κάνει… αποτοξίνωση από τον παράξενο εθισμό του στην Coca Cola, φροντίζοντας τόσο την υγεία του όσο και την… τσέπη του. Γιατί με 42 λίτρα την εβδομάδα, ο Darren χρειάζεται να σπαταλά αρκετά χρήματα προκειμένου να ικανοποιήσει την παράξενη αυτή συνήθειά του που κρατά από τη νεαρή του ηλικία. Πατέρας δύο παιδιών σήμερα, ο Darren υποσχέθηκε στην οικογένειά του να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια απεξάρτησης. “Τρέμω και με κόβει κρύος ιδρώτας στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να μην έχω Coca Cola στο ψυγείο. Πανικοβάλλομαι…”.

5. Η κοπέλα που τρέφεται μόνο με κροκέτες κοτόπουλου!

Τίποτα άλλο πέρα από κοτομπουκιές δεν περιλαμβάνει το διαιτολόγιο της 17χρονης Stacey Irvine εδώ και 15 χρόνια! Αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο, ενώ το δωμάτιό της είναι πλήρης από παιχνιδάκια-δωράκια των γνωστών σε όλους παιδικών “Happy Meals”. Οι τελευταίες της εξετάσεις έδειξαν αναιμία, διογκωμένες φλέβες στη γλώσσα και δύσπνοια, ενώ η πρόσφατη εσπευσμένη εισαγωγή της στο νοσοκομείο εξαιτίας δυσκολίας στην αναπνοή αναγκάζουν τη νεαρή κοπέλα να δει τη διατροφή της πλέον από μια άλλη οπτική γωνία. “Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι οι κροκέτες είναι πλέον… δολοφονικές για εμένα!”.

6. Ο άνθρωπος που έφαγε 25.000 χάμπουργκερ

Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ο 59χρονος Don Gorske καταναλώνει χάμπουργκερ με έναν πρωτοφανή ρυθμό! Το 2011, μάλιστα, έφθασε να έχει φάει 25.000 μπιφτέκια! Παρόλα αυτά η υγεία του είναι καλή και οι εξετάσεις που έκανε για να το αποδείξει έδειξαν χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης. Αν και δεν ασκείται σχεδόν καθόλου και τρώει κατά μέσο όρο 2 χάμπουργκερ την ημέρα, οι γιατροί λένε ότι η καλή υγεία του είναι αποτέλεσμα κυρίως της… γενετικής του.

7. Η γυναίκα που τρώει μόνο καραμέλες Tic Tac!

Γνωρίστε Natalie Cooper, την πιο γλυκιά… γυναίκα στον κόσμο! Και πως αλλιώς, άλλωστε, αφού η 22χρονη τρέφεται εδώ και αρκετά χρόνια μόνο με καραμελίτσες Tic Tac! Για λόγους που ούτε οι γιατροί δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν, οι καραμέλες αυτές είναι η μόνη “τροφή” που μπορεί να χωνέψει η Natalie, ενώ η υπόλοιπη διατροφή της γίνεται από έναν ειδικά σχεδιασμένο σωλήνα σίτισης!

8. Ο άνθρωπος που έχασε 50 κιλά τρώγοντας μόνο ψητά φασόλια κονσέρβας!

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.