Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018

Μια από τις συνταγές ομορφιάς που χρησιμοποιεί η παρουσιάστρια είναι μια ενυδατική μάσκα προσώπου αναμειγνύοντας μια κουταλιά της σούπας

γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας μέλι και το χυμό ενός λεμονιού. Αφού ανακατέψεις καλά τα υλικά, εφάρμοσέ τα προσεκτικά σε πρόσωπο,

λαιμό και ντεκολτέ, αφήνοντάς να δράσουν για 10′. Τα ευεργετικά συστατικά της συγκεκριμένης συνταγής ξεδιψούν τη επιδερμίδα κάνοντάς

την πιο απαλή και ελαστική!Επίσης μας προτείνει μια σπιτική συνταγή φυτικού απολεπιστικού σώματος που λέγεται πως ακολουθεί η λαμπερή παρουσιάστρια 

 

δεν είναι άλλη από ένα φυσικό προϊόν με βασικό συστατικό τη μαύρη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

Θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και να καταπολεμήσεις την όψη “φλοιού πορτοκαλιού”.

Πάρε ένα φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη και πρόσθεσε 1/4 φλιτζανιού αγνό λάδι ελιάς.

Ανάμειξέ τα και άπλωσε γενναιόδωρα το μείγμα στο σώμα σου, εστιάζοντας στις επίμαχες περιοχές.

Με συστηματική χρήση (δύο φορές την εβδομάδα) θα μειώσεις αισθητά την κυτταρίτιδα, βελτιώνοντας την όψη στο σώμα σου.

Τελευταία είναι μια θρεπτική μάσκα που μπορείς να εφαρμόσεις για να αποκτήσεις τα υπέροχα, λαμπερά μαλλιά της Ελένης 

αποτελείται από δύο μόνο υλικά που έχεις στην κουζίνα σου: Ελαιόλαδο και μέλι! Θα χρειαστείς πέντε κουταλιές της σούπας αγνό λάδι ελιάς,

το οποίο θα αναμείξεις με τρεις κουταλιές της σούπας μέλι. Άπλωσε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών,

εκτός από τις ρίζες, και άφησέ το να δράσει για 20′. Ξέβγαλε καλά και θα δεις από την πρώτη κιόλας εφαρμογή ορατά αποτελέσματα!

 
Κατηγορία Ομορφιά

 

7 εύκολες συνταγές για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν (3)

Ποιος είπε ότι πρέπει να αφιερώνεις ώρες ολόκληρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις νόστιμα πιάτα; Βρήκαμε επτά πραγματικά γρήγορες και εύκολες συνταγές για να ετοιμάσεις το πιάτο σου στο άψε σβήσε.

Δείτε επτά καλές συνταγές που δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο.

  • Εύκολες πατάτες γεμιστές

7 εύκολες συνταγές για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν (6)

Υλικά

4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες, βιολογικής καλλιέργειας

4 φέτες μπέικον

1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια (από κονσέρβα)

1 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

αλατοπίπερο

1 κτγ πάπρικα

λίγο λάδι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα (καλά πλυμένη) σε αλατισμένο νερό για 15΄. Θέλουμε να «κρατούν» στο πιρούνι. Τις αδειάζουμε σαν βάρκα και τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Τη σάρκα την πολτοποιούμε με το μπέικον, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάμε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο

7 εύκολες συνταγές για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν (4)

Υλικά (για περίπου τρεις μερίδες)

1 κοτόπουλο

6-7 πατάτες μέτριες

1 πιπεριά πράσινη μεγάλη

2 ντομάτες μέτριες γινωμένες

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

χυμό ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε λίγο ρίγανη, το χυμό του λεμονιού, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και την πιπεριά σε ροδέλες. Τα ανακατεύουμε καλά όλα και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι ανακατεμένο με την μουστάρδα. Το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες.

  • Η καρμπονάρα του φοιτητή

7 εύκολες συνταγές για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν (2)

Υλικά

Ένα πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

Ένα κουτί γάλα εβαπορέ (κατά προτίμηση light)

Ελάχιστο βούτυρο

250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

2 κουτ. κορν φλάουρ

Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, Πιπέρι

Κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον. Μόλις μαραθεί το μπέικον, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μη μας κολλήσει το γάλα. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή και φρέσκα μανιτάρια. Προσθέτουμε κεφαλοτύρι τριμμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

  • Η τυρόπιτα της τεμπέλας

7 εύκολες συνταγές για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν (1)

Υλικά

7 κ. σούπας αλεύρι (για όλες της χρήσεις)

250 γρ. τυρί γραβιέρα

1 κ. σούπας baking powder

1/2 ποτήρι γάλα

3 κ. σούπας λάδι

5 αυγά

1 φακελάκι βανίλια

μπόλικο δυόσμο

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι μας, το baking powder και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί (τριμμένο), το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε τον δυόσμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ενώ λαδώνουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά.

  • Μπεκρή μεζέ

7 εύκολες συνταγές για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν (5)

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια

1/2 κιλό κόκκινο κρασί

2 κουτ. σούπας πελτές

1 μέτριο κρεμμύδι

2 πράσινες πιπεριές

λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, το αφήνουμε να κάψει και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι ψιλοκομμέν και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε ώσπου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ανακατέυουμε και τέλος, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το κρέας να βράσει χωρίς καθόλου νερό (μόνο με το κρασί). Όταν μαλακώσει, ο μεζές μας είναι έτοιμος.

  • Ψωμί σε μια ώρα

7 εύκολες συνταγές για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν (7)

Υλικά

1 κουτάκι μπύρα

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (200 βαθμούς Κελσίου) για 1 ώρα περίπου και το ψωμί είναι έτοιμο.Αν θέλουμε προσθέτουμε προαιρετικά τυρί ή ελιές. Μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα ατομικά ψωμάκια σε διάφορες γεύσεις, ειδικά για το τραπέζι των γιορτών.

  • Σουφλέ με ψωμί του τοστ

7 εύκολες συνταγές για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν (8)

Υλικά

10 φετές ψωμί τοστ

το 1/3 του πακέτου βιτάμ

1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα

2 κρέμες γάλακτος 3%λιπαρα

3-4 αυγά

1 κούπα γκούντα

1 κούπα ένταμ

1 κούπα ρεγκάτο

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ανάμεσα στις στρώσεις τυριού γαλοπούλα.

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το πυρέξ και στρώνουμε τις φέτες του τοστ. Όπου έχει κενά στο πυρέξ τα γεμιζουμε με κομμάτια απο τις φέτες. Τις πιέζουμε ώστε να “στριμωχτούν”. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα τυριά με την κρεμα γαλακτος, το γάλα και τα αυγά.Τα ρίχνουμε επάνω στα ψωμάκια και ρίχνουμε κυβάκια από το βούτυρο διάσπαρτα. Το ψήνουμε στον αέρα στους 170-180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, περίπου μισή ώρα

Κατηγορία Για όλους
Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ.)., το Trio Cantus Firmus Duo per Cello & Basso – Βάνα Παπαϊωάννου Piano και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κανήθου, με αφορμή την «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» σας προσκαλούν την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 8.30 μ. μ. στην Δημοτική Πινακοθήκη «Δ. Μυταρά», για να ξεφυλλίσετε ένα Μουσικό Λεύκωμα αφιερωμένο στην πόλη της Χαλκίδας.
 
Συμμετέχει η 4φωνη χορωδία του συλλόγου, Πυθαγόρειος Αρμονία υπό την Δ/νση του Γ. Κοκκίνη.
 
Την ίδια ημέρα, άλλη μια μουσική σκηνή, λαμβάνει χώρα στο χώρο της αίθουσας
τελετών του Δημαρχείου (Φαρμακίδου 15, 1ος όροφος)καιώρα21:30,με το Δημοτικό Ωδείο «Ν. Σκαλκώτα» και το Duo Ζεύξεις.
 
Συμμετέχουν:
Δημήτρης Δερδενές (κιθάρα)
Νίκη Πανταζάτου (πιάνο)
Παναγιώτα Φρατζή (τραγούδι)
Γιάννα Γκαρά (πιάνο)
Δημήτρης Ιωάννου (κιθάρα) και
Γιάννης Παπαδήμας (βιολί)
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Κατηγορία Εκδηλώσεις

Μια παραλία χωμένη μέσα σε μια σπηλιά είναι το πιο όμορφο μυστικό του μεγάλου νησιού, που λόγω της μικρής απόστασης που έχει από την πρωτεύουσα, συχνά λησμονάται πως το χωρίζει από αυτήν θάλασσα!

Η πρόσβαση γίνεται με πεζοπορία. Ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από το τέλος της παραλίας γυμνιστών και κάνοντας αναρρίχηση θα προσεγγίσετε μια από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της χώρας! Αν η φυσική σας κατάσταση δεν είναι και πολύ καλή, προτιμήστε να πάτε με βάρκα.

Το θέαμα θα σας αφήσει έκπληκτους! Οι πελώριοι βράχοι σας κρύβουν τον ήλιο, ενώ, τα καταπράσινα νερά μοιάζουν παραμυθένια!Η παραλία Αμανάκι (ή αλλιώς Παραλία Δαμιανού) βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την διάσημη Χιλιαδού, που οι παραθεριστές έχουν τιμήσει δεόντως τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντάς την σε κορυφαίο προορισμό τόσο για σύντομες αποδράσεις, όσο για πολυήμερο camping.

 

 

Κατηγορία Τουρισμός

Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dimoschalkideon.gr/ Προκηρύξεις/ Έργα.Περαιτέρω πληροφορίες στα τηλέφωνα 2221355143, & FAX επικοινωνίας 22210-35000, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Φίλιππος Κοζιώνας.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧ ΜΕ ΕΤΕΠ

Γ.Σ.Υ

ΔΙΑΚΗΡ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΔΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΔΑΜ

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΠΡΟΥΠ ΣΑΥ

Τ. ΠΕΡ

ΤΕΥΔ

ΤΙΜΟΛ

ΦΑΥ

 

Κατηγορία Ειδήσεις

Επίσκεψη στην έκθεση των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που φιλοξενήθηκε στην ισόγεια αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χαλκίδας, πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Ιουνίου ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.

 Η έκθεση οργανώθηκε το τριήμερο 15, 16 και 17 Ιουνίου και με τη λήξη του σχολικού έτους, είχε στόχο να αναδείξει και να προβάλει στο ευρύ κοινό τις επαγγελματικές δεξιότητες των μαθητών.

Τον Δήμαρχο ξενάγησε στους χώρους της έκθεσης ο υποδιευθυντής των Σχολών Αλέξανδρος Πιτσούνης, ενημερώνοντάς τον για τα Τμήματα που λειτουργούν και τον αριθμό των μαθητών που φοιτού

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Νεκρός είναι ο 57χρονος κυνηγός, ο οποίος το πρωί της Κυριακής, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καρύστου στην Εύβοια, καθώς έχασε αιφνιδίως τις αισθήσεις του στο βουνό, στην περιοχή του Αλμυροποτάμου.

Ο άτυχος άνδρας, μαζί με έναν φίλο του, είχαν πάει το πρωί στο βουνό για εκπαίδευση σκύλων. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φίλου του, ο 57χρονος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία γύρω στις 09.00 το πρωί, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος.
 

 

Ο φίλος του  ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε μετά από λίγη ώρα στο Νοσοκομείο Καρύστου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια, καθώς ο θανών αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.


Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που διατάχθηκε από το Α.Τ Καρύστου. Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί

Κατηγορία Ειδήσεις