Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018

Το 2o Πολιτισμικό Σχολειό ανοίγει και φέτος τις πόρτες του- μετά την επιτυχή περσινή του λειτουργία – και ετοιμάζεται ν΄ αγκαλιάσει τους μικρούς του μαθητές.

Πρόκειται για μια καινοτόμα και δημιουργική πολιτισμική πρόταση του Συλλόγου «τ΄ αλωνάκι», που κάνει πράξη έναν από τους βασικούς σκοπούς της ίδρυσής του.

Το Πολιτισμικό Σχολείο πλαισιώνεται από εμψυχωτές με παιδαγωγικό, γνωστικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Οι μαθητές του θα έχουν τη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό σε διαφορετικές του μορφές και εκφάνσεις – την παράδοση, τη μουσική τη φύση κ.ά – με ταυτόχρονη χρήση της τεχνολογίας

Πληροφορίες

Το Πολιτισμικό Σχολειό απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου (6-12 ετών)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 2-21 Ιουλίου (εκτός Σαββατοκύριακου)
Ώρες λειτουργίας: 8:30 – 15:00
Διεύθυνση Πολιτισμικού Σχολειού: Λιανοστάθης Δημήτρης, Χαλεπά Ιωάννα
Περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές στη γραμματεία του συλλόγου:

Βορείου Ηπείρου 55Β Χαλκίδα και στα τηλέφωνα: 2221073668, 6945553820.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχολειού μας

 

Η βίωση της συλλογικής πολιτισμικής εμπειρίας, που προέρχεται από την ενασχόληση με εκφάνσεις της πολιτιστικής ζωής είναι ο βασικός πυλώνας του Πολιτισμικού Σχολειού.

 Ένα Σχολειό άτυπης εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της «δια βίου» μάθησης, που μέσω και αυτού, αναγνωρίζεται η ευρύτατη αξία των πολιτιστικών οργανισμών, ιδιαίτερα στις μέρες μας.
• Ένα Σχολειό που θεμελιώνεται από εμψυχωτές με παιδαγωγικό, γνωστικό και πολιτισμικό υπόβαθρο.
• Ένα Σχολειό που αντιλαμβάνεται τη μάθηση ως διαδικασία επιλογής και οργάνωσης συναφών δεδομένων που προέρχονται από την πολιτισμική εμπειρία και την επιστημονική γνώση, σύμφωνα με τις αρχές του εποικοδομητισμού.

• Ένα Σχολειό που θεωρεί ότι όταν ένα παιδί συμμετάσχει και μάθει να εκτιμά εμπειρίες πολιτισμικής ψυχαγωγίας, σε σχέση με άλλες μορφές παθητικής διασκέδασης, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι και ως ενήλικας θα είναι ενεργός συμμέτοχος τέτοιων εμπειριών.
• Ένα Σχολειό που στηρίζεται στην αυτενέργεια, τη βιωματικότητα, στην ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης και φαντασίας, με παράλληλη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.

Έτοιμο και το πρόγραμμά μας! Το πρώτο τμήμα συμπληρώθηκε! Λίγες θέσεις μένουν ακόμα για το δεύτερο τμήμα!

Κατηγορία Εκδηλώσεις