Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018

Και στη Χαλκίδα, ο επιτυχημένος θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, μέσω της προληπτικής κυρίως αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Οι περιπολίες θα πραγματοποιούνται με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ενώ τη συγκεκριμένη δράση έχει στελεχώσει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας.

Ειδικότερα, οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναιη εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών,
η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ποδηλάτες, για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λ.π.).

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (06-06-2018) στη Χαλκίδα, τελεστή αγιασμού, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Παιδείας, Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πεζικού/Γ.Ε.Σ., Υποστράτηγος Γεώργιος Λιάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Πύραρχος Ευάγγελος Παλιός, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας, Αντιπλοίαρχος Χρήστος Φραγκιάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, Ανδρέας Παπανδρέου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της πόλης

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Νικολιδάκης, Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό του Νομού Ευβοίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, ο οποίος εντάσσεται στο πλέγμα δράσεων της αντεγκληματικής πολιτικής που υλοποιεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει πλέον επεκταθεί σε συνολικά (17) περιοχές της χώρας μας 

 

 

Κατηγορία Ειδήσεις

Δοκιμαστικά  θα ανάψουν  στο Βασιλικό την Πέμπτη 7 Ιουνίου οι φωτεινοί σηματοδότες στην διασταύρωση προς την παραλία Λευκαντί.

Παρακαλούνται οι οδηγοί αλλά και οι πεζοί να είναι προσεκτικοί

στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που στόχο έχουν να

συμβάλλουν στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Κατηγορία Ειδήσεις
 

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (05-06-2018), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την αποτροπή ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (786) άτομα, εκ των οποίων (558) ημεδαποί και (228) αλλοδαποί, καθώς και (588) οχήματα.

Προσήχθησαν: (60) άτομα, εκ των οποίων (36) ημεδαποί και (24) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (31) άτομα, εκ των οποίων (20) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
(2) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(7) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(5) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(4) ημεδαποί, για παραεμπόριο.
(2) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες ηρωίνης & ακατέργαστης κάνναβης.
Ναρκωτικά δισκία.
Μαχαίρι.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (186) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(166) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (31) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και (133) λοιπές παραβάσεις.}
(3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
(5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(8) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(3) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κατηγορία Ειδήσεις

Η Περιφ.Στερεάς στο πλαίσιο των δράσεων πολιτικής προστασίας παρεμβαίνει στα δάση μας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Και επισημαίνει ο Γιάννης Κοντζιάς

Οι δασικοί δρόμοι πρέπει κι αυτοί να είναι ανοιχτοί. Γι’αυτους που δουλεύουν σε αυτό, τους ρητινοσυλλέκτες, τους υλοτόμους

αλλά και τους πυροσβέστες μας που θα το σώσουν σε περίπτωση φωτιάς

 

Κατηγορία Ειδήσεις