Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 03 Σεπτέμβριος 2017

Δυστυχώς έφυγε απο τη ζωή ο  Σταμάτης Γκάβαλης το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Σταμάτης Γκάβαλης  πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ένιωσε αδιαθεσία στο σπίτι του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.όπου και απεβίωσε.

Τα πιθανά αίτια του απρόσμενου θανάτου πιθανόν είναι στα πλαίσια καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο Γκάβαλης είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας σε πολύ νεαρή ηλικία.

Κατά την πρώτη θητεία του Θανάση Ζεμπίλη ανέλαβε την τιμητική θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας. 

Στις τελευταίες εκλογές, κατέβηκε με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας για να αναλάβει στη συνέχεια την προεδρία της Αναπτυξιακής Εύβοιας.

 

Κατηγορία Ειδήσεις

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Θέατρο Ελαιών του Θανάση Αγγέλου (περιοχή Καθενών, 10 περίπουχμ. από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Νέας Αρτάκης-Στενής) θα πραγματοποιηθεί η – με τίτλο Θέρους… απόθερα – 3η Πανευβοϊκή Ποιητική Συνάντηση, κατά την οποία σε μορφή θεατρικού αναλογίου θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το σύγγραμμα Ο ελληνικός στίχος και η εξέλιξή του από τον 10ο αιώνα μέχρι σήμερατης Παναγιώτας Χριστοπούλου-Ζαλώνη, μεταξύ αυτών θα αναγνωστούν ποιητικά κείμενα Ευβοέων δημιουργών (που είτε παρήχθησαν κατά την πρόσφατη θερινή περίοδοείτε ταξιδεύουν στα μελλούμενα είτε προέρχονται από παλαιότερες γόνιμές τους στιγμές) και συνάμα θα υπάρξει παρεμβολή χατζιδακικών μουσικών χρώσεων από την πιανίστα Βάνα Παπαϊωάννου.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

 

 "Chalkida Bridges Marathon" – Κυριακή8 Οκτωβρίου2017.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

 

Στα πλαίσια προετοιμασίας της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης του «4ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου» "ChalkidaBridgesMarathon", που θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (27.8.2017) στα γραφεία του Οργανισμού Αθλητισμού του Δήμου Χαλκιδέων, Τεχνική Σύσκεψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, ο Διευθυντής του Οργανισμού, Φώτης Γκούνης, ο Τεχνικός Σύμβουλος, Πανταζής Ρούσσος, εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, δεδομένου ότι για πρώτη φορά, ο αγώνας έχει επίσημα ενταχθεί στο καλεντάρι και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος έχει την επίβλεψη και πιστοποίηση των διαδρομών, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ο Καλός Σαμαρείτης», Πάνος Καραμούζης.

Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων του στίβου και εθελοντές.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στην καλύτερη και ασφαλέστερη διοργάνωση του «4ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου», και η συνεργασία διοργανωτών και εθελοντών, με στόχο πάντα την επιτυχή έκβαση του Αγώνα.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις, που θα αφορούν σε τεχνικά ζητήματα και θέματα ασφάλειας της αθλητικής διοργάνωσης, για τις οποίες θα ενημερωθείτε σε επόμενα δελτία τύπου.

 

 

Κατηγορία Εκδηλώσεις

 

Συνελήφθησαν (6) άτομα σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας & Φωκίδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

 

 

Συνελήφθησαν, χθες (01-09-2017), καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φωκίδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικώνελέγχων,συνολικά έξι (6) άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται γιαπαραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

 

  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο αλλοδαποί ηλικίας 19 & 27 ετών στη Θήβα, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (12) γραμμαρίων.

 

  • Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 25χρονος ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (11,8) γραμμαρίων.

 

  • Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ένας 38χρονος ημεδαπός στην περιοχή της Ιτέας Φωκίδας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστα φύλλα κόκας, μεικτού βάρους (5) γραμμαρίων.

 

  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ένας 33χρονος ημεδαπός στη Χαλκίδα, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

 

  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 34χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Κατηγορία Ειδήσεις

Την Κυριακή 20 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου Εύβοιας, διοργάνωσε Αγώνα Ποδοσφαίρου για τα μικρότερα παιδιά, έως 12 ετών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ολύμπια 2017". 

Οι δύο ομάδες, οι Πράσινοι και οι Κίτρινοι, έπαιξαν με ενθουσιασμό στο πανέμορφο γήπεδο 7x7 του χωριού και ο αγώνας είχε συνεχώς εξαιρετικές φάσεις που θα ζήλευαν και ποδοσφαιριστές μεγάλης ηλικίας! Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αντώνης Μπενίσης, γνωστός από την επιτυχημένη ποδοσφαιρική του παρουσία και εμπειρία στα τοπικά πρωταθλήματα. 

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 3-1 υπέρ των Πράσινων, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι Κίτρινοι μπήκαν με πείσμα και δύναμη και ο αγώνας έληξε με τελικό σκορ 4-4! 

Ακολούθησε η φάση των πέναλτι, για να αναδειχθεί νικητής.

Με αριστοτεχνικά σουτ και απίστευτες αποκρούσεις και από τις δύο ομάδες, οι Πράσινοι κέρδισαν τελικά τον αγώνα και τα μετάλλια, με σκορ 10-8.

Οι πιτσιρικάδες απόλαυσαν το παιχνίδι, οι γονείς με τους συγγενείς τα καμάρωναν και όλοι οι θεατές καταχειροκρότησαν τους μικρούς ποδοσφαιριστές, που απέδειξαν ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα, όχι μόνο μέσα στις πόλεις, αλλά και έξω από αυτές. Στο χέρι της πολιτείας είναι να δώσει κίνητρα και υποδομές για να αξιοποιηθούν.

 

Από το ΔΣ

"Ολύμπια 2017".

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Αλιβερίου ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2017-2018 συνεχίζονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Το ΣΔΕ απευθύνεται σε άτομα 18 ετών και άνω, που δεν έχουν φοιτήσει ή τελειώσει το Γυμνάσιο και τούς παρέχεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, απογευματινό σχολείο  το οποίο χορηγεί μετά από φοίτηση 18 μηνών (2 σχολικά έτη), απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, σε φιλικό περιβάλλον και με την υποστήριξη των καθηγητών. Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για πρόσληψη στην κατηγορία ΥΕ (Δήμοι, Υπουργεία κ.ά). Επίσης μπορούν να συνεχίσουν, εφόσον επιθυμούν, στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).

Το ΣΔΕ Αλιβερίου εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο διεύθυνσης στην έδρα του ΣΔΕ Αλιβερίου, στο σχολικό συγκρότημα απέναντι από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στα τηλέφωνα 2223029824 και 6976409279.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 5:00-8:00 μ.μ. έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία Ειδήσεις