Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017

Με αυτούς τους 8 εύκολους τρόπους για να σκοτώσεις το άγχος σου πριν σε προλάβει εκείνο.

 

1. Εν αρχή ην η παραδοχή

Οι ατάκες «καλά είμαι μωρέ» και «δεν έχω τίποτα» όταν τρέμεις σαν το ψάρι και χτυπάνε τα δόντια σου δε σε βοηθάνε. Ούτε βοηθούν τους γύρω σου να σε βοηθήσουν. Κάνε το πρώτο βήμα επιτέλους και παραδέξου ότι έχεις θέμα με το άγχος!

2. Ζήσε στο τώρα κι όχι στο αύριο

seize the day 2

Θυμήσου το ρητό «άδραξε τη μέρα». Δεν είναι τυχαίο. Αυτές οι εκατοντάδες υποθέσεις που κάνεις καθημερινά για το τι μπορεί να πάει στραβά δε βγάζουν πουθενά. Κοίτα να είσαι καλά σήμερα, γιατί αύριο ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

3. Αμφιβολία mode on

Όχι μην αμφιβάλλεις συνέχεια ότι τα πράγματα μπορούν να μπουν στον ίσιο δρόμο! Να αμφιβάλλεις με τον εαυτό σου όταν πιστεύεις ότι έρχεται κάποια καταστροφή που μόνο εσύ από όλους γύρω σου τη βλέπεις στον ορίζοντα.

4. Ανασούλες

anasoules

Ναι, τόσο απλά. Όταν νιώθεις να πνίγεσαι κάνε ένα μικρό διάλειμμα και φρόντισε να πάρεις βαθιές και ήρεμες ανάσες. Καμιά φορά τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο σημαντικά.

5. Ερωτήσεις εσωτερικής καύσης

Σε συνέχεια του 3ου όταν κάνεις κάποια αγχωτική σκέψη, αμέσως φρόντιζε να την αμφισβητείς λογικά με μια ερώτηση. Δηλαδή στο υπερβολικό «μήπως τρακάρει ο συρμός του μετρό» αντί για «ναι» φρόντιζε να ρωτάς «πότε έχει γίνει για να γίνει τώρα αυτό»;

6. Κομπλιμέντα στον εαυτό σου

Δεν εννοούμε «μπράβο αγόρι μου, μπράβο παικταρά μου» αλλά αν αυτά σε κάνουν να νιώθεις καλά, τότε μέσα! Εμείς λέμε για κάτι πιο απλό όπως «καλά τα πας σήμερα», «συνέχισε δυναμικά» και τα λοιπά. Όπως δηλαδή κάνεις όταν έχεις καλή απόδοση στο γυμναστηριο

7. Ωραίες. Εικόνες. Ωραίες. Εικόνες

secret life of walter mitty 2013 lalala

Όταν έχεις φτάσει στο αμήν και δεν αντέχεις άλλο πάτα ένα STOP. Τώρα πάτα το PLAY του μυαλό σου με κάποια ωραία χαλαρή ανάμνηση.  Διακοπές με φίλους ή με το κορίτσι, μια παραλία που λάτρεψες, ένα μέρος που αγαπάς, το γκολ της ομάδας σου. Ωραίες εικόνες που σε χαλαρώνουν και σκοτώνουν το άγχος σου. Πριν σε προλάβει εκείνο

8 Κάνε σεξ....αποτελεί σίγουρο αντικαταθλιπτικό...

Κατηγορία Υγεία

Από ενεπίγραφες βάσεις και ενσφράγιστες κεραμίδες που φέρουν το όνομα «Αρτέμιδος», στάθηκε δυνατή η ταύτιση του ιερού της Αμαρυσίας Αρτέμιδος

Τα λείψανα του Ιερού της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο ανακάλυψε, έπειτα από 100 και πλέον χρόνια έρευνας, ομάδα αρχαιολόγων της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.


Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών του καλοκαιριού 2017, ανοίχθηκαν τομές στον χώρο που περιβάλλεται από τις στοές, στις οποίες εντοπίστηκε ο πυρήνας του ιερού, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται πράγματι για το Ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος».

 

Κατά τις φετινές ανασκαφές, ωστόσο, βρέθηκαν κάποιες ενεπίγραφες βάσεις και ενσφράγιστες κεραμίδες που φέρουν το όνομα «Αρτέμιδος», κάτι έδωσε τη δυνατότητα στους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το ιερό της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος, καθώς οι εν λόγω επιγραφές αναφέρονται σε αναθέσεις στη θεά Αρτέμιδα, στον αδελφό της Απόλλωνα και στη μητέρα τους Λητώ».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι η ύπαρξή του ναού είναι γνωστή από το 10ο βιβλίο του έργου του Ρωμαίου γεωγράφου Στράβωνα.

Από τον 19ο αιώνα, οι αρχαιολόγοι προσπαθούσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο ιερό, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, παρά τις πολλές υποθέσεις, εξαιτίας της λανθασμένης ένδειξης της απόστασης στο κείμενο του Στράβωνα.

Όπως ορθά απέδειξε ο καθ. Ντένις Κνέπφλερ, ιστορικός και επιγραφικός στο Πανεπιστήμιο του Νοοϊσατέλ στην Ελβετία και στο Collège de France, το Ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος δεν βρισκόταν σε απόσταση 7 στάδια (δηλ. 1,5 χλμ.) από την πόλη της Ερέτριας, όπως αναφέρει ο Στράβων, αλλά σε απόσταση 60 στάδια (δηλ. 11 χλμ.)

Ο ναός αποτελεί και το μέρος όπου κατέληγε κάθε χρόνο η λατρευτική πομπή που ξεκινούσε από την ευημερούσα εμπορική πόλη της αρχαιότητας, την Ερέτρια.

Εκεί οι πιστοί συμμετείχαν στους ετήσιους εορτασμούς προς τιμήν της Αρτέμιδος, της αδάμαστης θεάς του κυνηγιού όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία.

Η Άρτεμις λατρευόταν ως η προστάτιδα θεά της Αμαρύνθου, της πόλης που πήρε το όνομά της από έναν άνδρα με καταγωγή από την Ερέτρια, ο οποίος κατά το θρύλο είχε γοητευτεί από τη θεά.

 

Κατηγορία Ειδήσεις

Για τη μη υλοποίηση του 5ου Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου το Σεπτέμβριο 2017 στην Αμάρυνθο, δεν ευθύνεται ούτε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ερέτριας «Δαφνηφόρος Απόλλων», ούτε ο Αντιδήμαρχος Αμαρυνθίων, διότι αυτά τα θεσμικά όργανα και πρόσωπα αναλαμβάνουν τη σωστή υλοποίηση, την υλικοτεχνική υποδομή και τη σωστή και ασφαλή διεξαγωγή του Ράλλυ.

Δεν εγκρίθηκε η υλοποίησή του λόγω του υπερβολικού οικονομικού κόστους και των επιπλέον απαιτήσεων των διοργανωτών, οι οποίοι εκτός της παραχώρησης δημοτικών κτηρίων και χώρων (συνεδριάσεις, εκκίνηση – τερματισμός, πάρκιν κ.α.), των απαραίτητων ραμπών, των επάθλων, της μικροφωνικής εγκατάστασης και εν γένει της διευθέτησης χώρων, ζήτησαν εφέτος και εκτύπωση εντύπων (αφίσες, πρόγραμμα αγώνα, road book κ.λ.π.), 100 κάγκελα και εκατό κώνους οριοθέτησης, χορηγία ύπνου (35 δίκλινα δωμάτια – μία διανυκτέρευση και 15 δίκλινα – δύο διανυκτερεύσεις), 200 μικρογεύματα, 6.000 μέτρα πλαστικό πλέγμα, χορηγούς επικοινωνίας, Security κ.α.  

 

Τα ποσά αυτά, ο τρόπος επικοινωνίας (αποστολή email) και ο χρόνος που τα ζήτησαν (21-6-2017), χωρίς να αναμένουν διαπραγμάτευση, διάλογο και απάντηση δημιουργεί προβληματισμούς.

Διοργάνωση με ένα email;;;

Ευθύνη έχουν οι διοργανωτές του Ράλλυ που ήδη 27 Ιουλίου (δύο μήνες πριν τη διεξαγωγή του Ράλλυ) είχαν εκδώσει Δελτίο Τύπου ότι το 5ο Φθινοπωρινό Ράλλυ 2017 θα διεξαχθεί στα Αθίκια της Κορίνθου ( ήταν μάλλον προαποφασισμένο) και το οποίο μας γνωστοποιήθηκε με κοινή αποστολή email, προς πολλούς αποδέκτες, χωρίς καν να μπουν στο κόπο να μας ενημερώσουν επισήμως με επιστολή ή προσωπική επικοινωνία, κάτι που ήταν σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια κατά το χρόνο διοργάνωσης ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα.

Το όλο θέμα το χειρίστηκε η Δήμαρχος χωρίς να φέρουν ευθύνη το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερέτριας «Δαφνηφόρος Απόλλων» κ. Μεταξάς Νικόλαος και βέβαια ουδεμία ευθύνη φέρει ο τοπικός Αντιδήμαρχος Αμαρυνθίων κ. Παρασκευάς Γιώργος, του οποίου η ευθύνη θα ήταν η σωστή διεξαγωγή και ολοκλήρωση πραγματοποίησης του Ράλλυ, εφόσον αυτό θα ήταν ήδη προαποφασισμένο.

      

Η Δήμαρχος

Αμφιτρίτη Αλημπατέ

Κατηγορία Ειδήσεις