ταρτάκια για δίαιτα

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
    250 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
    125 γρ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia” *
    400 γρ. αλεύρι [farin up]
    1 αβγό
Για τη κρέμα λεμόνι
    8 κ.σ. κορν φλάουερ
    1 φλ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia”
    2 φλ. νερό
    4 κρόκους
    1 βανίλια
    1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
    1/4 φλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

    Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, το γλυκαντικό “onstevia” και τη βανίλια. Βάλτε το αβγό και τέλος το αλεύρι. “Οταν γίνει η ζύμη βάλτε την σε μεμβράνη στο ψυγείο για 3 ώρες. Βάλτε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίξτε την με πλάστη και κόψτε δισκάκια για τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσετε.Με πιρούνι τρυπήστε τη ζύμη σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήστε στους 180 C για 10 λεπτά.
    Σε κατσαρόλα ανακατέψτε 8 κ. σ. κορν φλάουερ με 1 φλ. γλυκαντικό “onstevia”. Βράστε 2 φλ. νερό και βάλτε τα μέσα ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάλτε στην φωτιά και βράστε για 5 λεπτά.
    Χτυπήστε 4 κρόκους με 1 βανίλια, ανακατέψτε τους με λίγη απο την ζεστή κρέμα και αδειάστε μέσα στο κορν φλάουερ. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα. Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά , ρίξτε 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι και 1/4 φλ. χυμό λεμονιού. Γεμίστε τις τάρτες και αφήστε για λίγες ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.