Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόλαυση...στα γρήγορα...

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για το μεσημεριανό ή για το δείπνο σας.  Μια υπέροχη ιδέα για να αξιοποιήστε το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει και φτιάξτε ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ.τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 3/4 φλ. τσαγιού μπέϊκον σε κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία μικρή ζύμη για κρουασάν [Pillsbury]
  • ψιλοκομμένο μαρούλι και ψιλοκκομένες ντομάτες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε σε κομματάκια βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο. Σοτάρετε το μπέϊκον σε ζεστό τηγάνι ή το ψήνετε στο φούρνο μικροκυμμάτων και το κόβετε σε κομματάκια. Τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το τυρί τσένταρ.
  2. Βάζετε σε μπολ τα κομματάκια κοτόπουλου, το ψιλοκομμένο μπέϊκον, το τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Δοκιμάζετε και αν απαιτείτε αλατίστε το μείγμα ελαφρώς.
  3. Στο πάγκο εργασίας σας στρώνετε λαδόκολλα και απλώνετε τη ζύμη για τα κρουασάν. Με τα ακροδάχτυλά σας ενώνετε τις ραφές σε ενιαίο φύλλο. Με ένα κόφτη για πίτσα ή με κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη λοξά σε λωρίδες [4 εκ. περίπου] και από τις δύο πλευρές, αριστερά και δεξιά.
  4. Στρώνετε κατά μήκος, στο κέντρο της ζύμης το μείγμα κοτόπουλου, αφήνοντας περιθώριο επάνω και κάτω 3 εκ. περίπου για να διπλώνεται. Αρχίζετε να σκεπάζετε τη γέμιση με μια μια εναλλάξ τις λωρίδες, λοξά τη μία πάνω στην άλλη ώστε να δημιουργήσετε μια “πλεξίδα”. . Εναλλακτικά, σκεπάζετε το μείγμα, με το φύλλο κρουασάν ώς έχει, χωρίς πλεξίδα, γυρίζοντας τα περιθώρια ζύμης επάνω κάτω και το υπόλοιπο φύλλο από αριστερά και δεξιά και τα σφραγίζετε πατώντας με τα χέρια σας.
  5. Βάζετε τη σκεπαστή  μαζί με τη λαδόκολλα σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους βαθμούς για 20 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να μισοκρυώσει για 10-15 λ, τη γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαρούλι και ντομάτες. Κόβετε σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.
Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.