5 ιδέες για παιδικό πρωινό

Το πρωινό είναι ίσως το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας για τα παιδιά, προκειμένου να γεμίσουν ενέργεια και να αποδώσουν καλύτερα στο σχολείο. Αν είχαν επιλογή, θα διάλεγαν για πρωινό γλυκά και παγωτά. Χωρίς να τους στερήσετε τη νοστιμιά, δείτε πέντε πρωινά που μπορείτε να τους ετοιμάζετε, τα οποία πραγματικά θα τους προσφέρουν θρέψη, βιταμίνες και ενέργεια, συμβάλλοντας στην καλή διατροφή τους.

5 εύκολες ιδέες για πρωινό πριν το σχολείο

Τοστ με ομελέτα

Πεντανόστιμο και θρεπτικό! Τι θα κάνετε; Χτυπάτε ένα αυγό και το ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, να γίνει σαν ομελέτα. Την απλώνετε σε δύο φέτες ψωμί του τοστ που έχετε ψήσει και αλείψει με μαργαρίνη. Από πάνω βάζετε μία φέτα ντομάτα, μία φέτα τυρί έμενταλ και μία φέτα ζαμπόν. Αν, μάλιστα, τα παιδιά είναι μικρά, το τοστ μπορεί να είναι «ανοιχτό» και τα υλικά κομμένα σε χαρούμενα σχεδιάκια!

Γιαούρτι παρφέ

Για τα παιδιά που αγαπούν το γιαούρτι, μία νόστιμη ιδέα είναι να τους προσφέρετε σε ένα μπολ γιαούρτι, με τα αγαπημένα τους δημητριακά και φρέσκα φρούτα ! Μπορείτε, μάλιστα, να το βάλετε σε ψηλό ποτήρι με ένα μακρύ κουτάλι, για να μοιάζει με παγωτό!

Μεγάλα μπισκότα

Συνδυάστε το πρωινό τους γάλα με ένα νόστιμο, μεγάλο μπισκότο!

Υλικά:

1 3/4 φλ. βρώµη
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. σόδα µαγειρική, σε σκόνη
3/4 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κανέλα, τριµµένη
1 φλ. µαύρη ζάχαρη, µαλακή
½ φλ. λευκή ζάχαρη
½ φλ. βούτυρο, λιωµένο
1 αβγό
2 κ.γ. υγρή βανίλια
1 µπανάνα, σε µικρά κοµµατάκια

Εκτέλεση:

Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 190°C και στρώνετε ένα κοµµάτι λαδόκολλα σε µια λαµαρίνα. Σε µπολ ανακατεύετε µε κουτάλι τη βρώµη, το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

Στον κάδο του µίξερ ρίχνετε τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάτε δυνατά για 1 λεπτό. Προσθέτετε το αβγό και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Ρυθµίζετε σε χαµηλή ένταση την ισχύ του µίξερ και προσθέτετε λίγο-λίγο το µίγµα του αλευριού, ώσπου να το ρίξετε όλο και να γίνει σταθερό και ομοιογενές. Ρίχνετε και τα κοµµάτια της µπανάνας και χτυπάτε για ακόµη 30 δευτερόλεπτα, ώστε να ενσωματωθούν στο µίγµα.

Παίρνετε από το µίγµα κουταλιές της σούπας, όχι πολύ γεµάτες, και τις αδειάζετε επάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους, διότι με το ψήσιμο θα απλώσουν. Πιέζετε µε τη ράχη του κουταλιού να πλατύνουν λίγο. Ψήνετε για 11-13 λεπτά.

Συνταγή από www.tovima.gr.

Pancakes στον φούρνο

Μην τρομάζετε! Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ενώ αν τα ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ, τρώγονται μια χαρά και το πρωί.

Υλικά:

500ml γάλα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ της κούπας λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C. Σε μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Ρίχνετε το μείγμα σε μικρό ταψάκι, στο οποίο θα έχετε στρώσει λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο το σερβίρετε με μέλι ή με όποιου είδους μαρμελάδα θέλετε.

Smoothie με γιαούρτι και φρούτα

Λαχταριστό, δροσερό και γεμάτο βιταμίνες για το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας!

Υλικά (για 4 μεγάλα smoothies):

1 ½ κούπα γιαούρτι
3-4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
400γρ. φράουλες, χωρίς κοτσάνια, ψιλοκομμένες
¼ της κούπας γάλα
2 κ.σ. μέλι
1 κούπα παγάκια

Εκτέλεση:

Χτυπήστε όλα τα παραπάνω υλικά στο μπλέντερ και σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια με πολύχρωμα καλαμάκια

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.