Τα 10 πιο ερωτικά βιβλία

1. 50 αποχρώσεις του γκρι της E.L James
 
Το best seller που αποτέλεσε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες.
 
Περίληψη: Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της — ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν...
 
H Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο.
Όμως ο Γκρέυ βασανίζεται από τους δικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέυ κρατά κρυμμένα.
 

2. Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας  του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες
 
Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2007, μ’έναν έρωτα που έχει γράψει την ιστορία του στο χρόνο.
 
Περίληψη: Ο κεραυνός που χτυπάει τις καρδιές του νεαρού Φλορεντίνο Αρίσα και της συνομήλικής του Φερμίνα Δάσα διακόπτεται απότομα από τη σφοδρή αντίδραση του πατέρα της και ακυρώνεται με το πέρασμα του χρόνου, όσον την αφορά. Ο Φλορεντίνο θα παραμείνει συναισθηματικά ανάπηρος σχεδόν για όλη του τη ζωή, μη μπορώντας να την ξεχάσει. Η Φερμίνα, αντίθετα, υποκύπτει στα θέλγητρα ενός γοητευτικού και έμπειρου γιατρού, φτιάχνει οικογένεια και εκλογικεύει την απώλεια του πρώτου άντρα στη ζωή της. Με φόντο τις ακτές της Καραϊβικής και δαμόκλειο σπάθη την τρομερή αρρώστια της εποχής, τη χολέρα, οι δύο πρωταγωνιστές επιζούν σαν να είναι απρόσβλητοι από την επιδημία, λόγω της δύναμης με την οποία ερωτεύτηκαν. Θα συναντηθούν μόνον όταν ο σύζυγος της Φερμίνα πεθάνει και το πεδίο για τον Φλορεντίνο είναι και πάλι ελεύθερο. Όχι μόνο δεν την ξέχασε -μετά από 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 ημέρες που έχουν περάσει- αλλά δεν την ξεπέρασε ποτέ, και το ψήγμα της ελπίδας μέσα του έμεινε ζωντανό και ενεργό...
 

3. Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλι Μπροντέ
 
Είναι το μοναδικό της μυθιστόρημα και γράφτηκε μεταξύ του Δεκεμβρίου 1845 και του Ιουλίου 1846 και παρέμεινε αδημοσίευτο μέχρι τον Ιούλιο του 1847. Έκδόθηκε με το ψευδώνυμο Έλλις Μπελ. Ο τίτλος του μυθιστορήματος προέρχεται από ένα σπίτι στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας.
 
Περίληψη: Τα "Ανεμοδαρμένα ύψη" είναι η θυελλώδης, παθιασμένη ιστορία ενός παράφορου και σχεδόν δαιμονικού έρωτα ανάμεσα στην Κάθριν Έρνσο και τον Χίθκλιφ, ένα αδέσποτο παιδί που υιοθέτησε ο πατέρας της Κάθριν. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο Χίθκλιφ προπηλακίζεται και εξευτελίζεται από τον αδελφό της Κάθριν, τον Χίντλεϊ, και πιστεύοντας από μια παρεξηγημένη φράση της ότι η αγάπη του για αυτήν δεν βρίσκει ανταπόκριση, εγκαταλείπει τα Ανεμοδαρμένα Ύψη και επιστρέφει μετά από χρόνια ως πλούσιος και εκλεπτυσμένος κύριος. Βάζει αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο αβυσσαλέου μίσους με σκοπό να εκδικηθεί για τα δεινά που είχε υποστεί στο παρελθόν. Η πλοκή της ιστορίας είναι πολυεπίπεδη και χαρακτηρίζεται από αμείλικτη βιαιότητα, όμως ο επιτυχημένος χειρισμός αυτής της πολύπλοκης δομής, οι παραστατικές περιγραφές του ερημικού τοπίου των χερσότοπων του Γιόρκσερ και το ποιητικό μεγαλείο της Έμιλι Μπροντέ συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο, ώστε το μυθιστόρημα να αποτελεί αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας.

4. Η ιστορία της Ο, της Πολίν Ρεάζ
Το ακραίο μυθιστόρημα σαδομαζοχισμού της Γαλλίδας Ντομινίκ Ορί (υπέγραφε με το ψευδώνυμο Πολίν Ρεάζ) κυκλοφόρησε πριν 50 χρόνια και κατάφερε να προκαλέσει τεράστιο σάλο και να συρθεί στα δικαστήρια όσο κανένα άλλο.
 
Περίληψη: Η Ο είναι μια Παριζιάνα φωτογράφος, η οποία, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες του φίλου της, Ρενέ, πηγαίνει τρόφιμος στον πύργο Roissy όπου λειτουργεί ιδιωτική σχολή σαδομαζοχισμού, για να εκπαιδευτεί ως πειθήνια ερωτική παρτενέρ. Εξοικειώνεται με τα μυστικά της τέχνης της οικειοθελούς ερωτικής υποταγής. Μετά την αποφοίτηση η Ο μπαίνει στην υπηρεσία του πατρικού φίλου του εραστή της, Σερ Στέφεν , να του εκπληρώνει κάθε επιθυμία. Ο Σερ Στέφεν που είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και σκληρός στα βίτσια του κερδίζει την αγάπη της Ο, η οποία αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές της και να επεκτείνει τις γνώσεις της. Η τελική εξέταση είναι ένα πυρακτωμένο τατουάζ του μονογράμματος της στο σώμα της ως απόδειξη των ειλικρινών αισθημάτων της.
 
5. Ο Εραστής της Λαίδη Τσάτερλυ του David H. Lawrence
 
Το γνωστό, πολυσυζητημένο (και απαγορευμένο για χρόνια) αριστούργημα, η ερωτική ιστορία μιας αριστοκράτισσας της Κόνι Τσάτερλι και ενός άντρα της εργατικής τάξης, του δασοφύλακα Μέλορς. Το βιβλίο είναι μια τολμηρή διερεύνηση του σεξουαλικού πάθους ως του μόνου ζωτικού και αληθινού στοιχείου της ζωής, μια πολύ διεισδυτική αποτύπωση της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας. Υπάρχουν τολμηρές περιγραφές (αισθητικά υπέροχες) αλλά το σημαντικότερο είναι η αναζήτηση της πληρότητας, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενότητα σώματος και πνεύματος. Κριτική στη "ζωή του πνεύματος" την οριστικά αποκομμένη από τη σάρκα (την οποία ενσαρκώνει ο ανάπηρος σύζυγος της Κόνι), ύμνος στη χαρά της σεξουαλικής ολοκλήρωσης..
 
6. Φάνυ Χιλ – Αναμνήσεις μιας γυναίκας της ηδονής του Τζων Κλέκλαντ
H ιστορία μίας πόρνης που κατέκτησε τους αριστοκρατικούς κύκλους του Λονδίνου το 1746, κόστισε στον συγγραφέα μία παρολίγον φυλάκιση – ήδη είχε γράψει το βιβλίο όσο βρισκόταν στην φυλακή λόγω ενός χρέους – και τον ανάγκασε να αποκηρύξει δημόσια το έργο του. Το βιβλίο αποσύρθηκε, κυκλοφορούσε μόνο “πειρατικά” και εκδόθηκε στην αυθεντική του μορφή, μόνο αφού πέρασαν 100 χρόνια από την πρώτη του έκδοση. Το 1770 κατηγόρησε δημόσια άλλον συγγραφέα για πορνογραφία...
 
7. Έντεκα Λεπτά του Paulo Coelho
 
Τα " Έντεκα Λεπτά" αφηγούνται την ιστορία της Μαρίας, μιας νεαρής Βραζιλιάνας από την επαρχία, που οι πρώτες αθώες, φευγαλέες επαφές της με τον έρωτα της ραγίζουν την καρδιά.
Σε τρυφερή ηλικία, είναι πλέον πεπεισμένη ότι δε θα βρει ποτέ την αληθινή αγάπη. Αντίθετα, είναι βέβαιη πως η αγάπη είναι κάτι τρομερό, που σε κάνει να υποφέρεις. Μια τυχαία συνάντηση με κάποιον στο Ρίο την οδηγεί στη Γενεύη να ονειρεύεται τη δόξα και τα πλούτη, καταλήγει όμως να γίνει πόρνη.
Η πεποίθησή της ότι αγάπη σημαίνει απελπισία και σπαραγμός θα τεθεί σε αμφισβήτηση, όταν γνωρίσει ένα γοητευτικό νεαρό ζωγράφο.
Σε αυτή την οδύσσεια αυτοεπίγνωσης, η Μαρία καλείται να διαλέξει: θα ακολουθήσει το μονοπάτι της σκοτεινής και στείρας σεξουαλικής απόλαυσης ή θα διακινδυνεύσει τα πάντα για να ανακαλύψει το προσωπικό της εσωτερικό φως και μαζί την πιθανότητα του ιερού σεξ, του έρωτα δύο σωμάτων που οι ψυχές τους αγαπιούνται;

8. Έρωτας σαν βροχή της Λένας Μαντά
 
Κλαίλια Ένα όνομα σταθμός στη ζωή της. Η μητέρα της αγάπησε την ηρωίδα του Ξενόπουλου και της έδωσε πριν πεθάνει το όνομά της. Μαζί όμως, της κληροδότησε χωρίς να το θέλει και τη μοίρα της λαμπερής κοντεσίνας. Υπήρχε και για κείνη ένας Παύλος. Βαθιά, απόλυτα ερωτευμένος. Για μια ζωή. Αλλά η Κλαίλια ήθελε να γνωρίσει τον έρωτα όπως τον μάθαινε από τα βιβλία. Και βρήκε τον Ντένη της στο πρόσωπο του Νικηφόρου. Η ιστορία του Ξενόπουλου ξαναγράφεται, πάλι ο Παύλος θα χάσει την Κλαίλια του, αλλά δεν θα πεθάνει. Θα μείνει δίπλα της να μαζεύει τα συντρίμμια που γέμισε τη ζωή της ο λάθος έρωτας. Ένας έρωτας που δεν θ' αφήσει τίποτα όρθιο στη ζωή της, μέχρι ν' ανακαλύψει πόσο τραγικό ήταν αυτό το λάθος.
 
 
9. Για Πάντα; της Τζούντι Μπλουμ
 
Χάρη σ’ αυτό έγινε η αγαπημένη συγγραφέας των έφηβων κοριτσιών της Αμερικής και ένας ακόμη λόγος για να ψάχνουν οι μητέρες τους, τα συρτάρια τους.
Ο πρώτος έρωτας μιας κοπέλας, η απόφασή της να κάνει σεξ και το μπέρδεμα στο μυαλό της, γέμισαν την ταχυδρομική της θυρίδα με γράμματα από χιλιάδες κοπέλες που ζητούσαν συμβουλές. Η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκων το κατατάσσει ως έβδομο στη λίστα με τα πιο “επίμαχα βιβλία”.
 
10. Ο Τροπικός του Καρκίνου του Χένρυ Μίλλερ
 
Σωματικές και πνευματικές ηδονές, σε ένα μεθυστικό μυθιστόρημα. Ο Χένρι Μίλερ εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1930 και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και έζησε για δέκα περίπου χρόνια. Η περίοδος αυτή υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξή του καθώς στη διάρκειά της έγραψε τα έργα του: "Ο Τροπικός του Καρκίνου" (1934), "Μαύρη άνοιξη" (1936), "Ο Τροπικός του Αιγόκερω" (1939), τα οποία τον καθιέρωσαν ως συγγραφέα. Τα βιβλία αυτά απαγορεύτηκαν στις ΗΠΑ ως πορνογραφικά. Στη Γαλλία, και γενικότερα στην Ευρώπη, "Ο Τροπικός του Καρκίνου" -που διαδραματίζεται στο φαντασμαγορικό Παρίσι του Μεσοπολέμου, όπου παρελαύνουν πόρνες, μικροαπατεώνες, διανοούμενοι και "κουλτουριάρηδες"- κέρδισε αμέσως ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Σήμερα, θεωρείται ένα αριστουργηματικό έργο- σταθμός στην ιστορία της λογοτεχνίας, με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.