Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαφανισε τις ρυτιδες φυσικα

Οι γραμμές στα χείλη μας και οι ρυτίδες στη γύρω περιοχή είναι αντιαισθητικές και μπορούν να μας χαλάσουν όλη την εικόνα του προσώπου, κάνοντάς μας μάλιστα να δείχνουμε πολύ μεγαλύτερες σε ηλικία από ότι πραγματικά ήμαστε. Κι αυτό συμβαίνει γιατί εμφανίζονται όχι μόνο σε ώριμες ηλικίες αλλά και σε νεότερες. Επιπλέον, οι ρυτίδες στα χείλη μας δημιουργούν δυσκολία ως προς το μακιγιάζ καθώς η βάση δεν είσαι σε θέση να το δεχτεί καταλλήλως και δε βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι ρυτίδες στα χείλη, οφείλονται φυσικά και στο πέρασμα των χρόνων αλλά μπορεί να προκληθούν τόσο από διάφορες έντονες εκφράσεις και κινήσεις του προσώπου (συσπάσεις μυών) όσο και από κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα που προκαλεί διάφορες συσπάσεις της επιδερμίδας μας στην περιοχή. Επίσης, λέγεται ότι ενδέχεται να σχετίζονται οι ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα χείλη με τις μεθόδους και τα προϊόντα αποτρίχωσης που χρησιμοποιούμε.

Όποια κι αν είναι η αιτία στην οποία οφείλονται οι ρυτίδες στα χείλη αλλά και γύρω από το στόμα, το βασικό είναι να προλάβουμε την εμφάνισή τους ή να τις καταπολεμήσουμε εγκαίρως γιατί είναι δύσκολες στην αντιμετώπιση από τη στιγμή που προκύπτουν. Υπάρχουν, λοιπόν, διάφορες λύσεις πρακτικές και φυσικές αλλά και άλλες πιο ριζικές, για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες στα χείλη και τις γραμμές, καθώς κι από αυτές στη γύρω περιοχή.

8 Τρόποι αντιμετώπισης για τις ρυτίδες στα χείλη

1. Διατήρησε τα χείλη σου ενυδατωμένα
Έχει μεγάλη σημασία για να προλάβεις τις ρυτίδες στα χείλη αλλά και να τις καταπολεμήσεις αν έχουν ήδη εμφανιστεί, να φροντίσεις ώστε να διατηρούνται τα χείλη σου πάντα ενυδατωμένα και απαλά. Το ίδιο και η περιοχή γύρω από το στόμα. Χρησιμοποίησε ειδικά ενυδατικά προϊόντα (κρέμες, lip bam, κ.ά.) που θα εξυπηρετήσουν το σκοπό αυτό και θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ελαστικότητάς του δέρματος. Όσο πιο φυσικά προϊόντα επιλέξεις για την ενυδατωση των χειλιών και της γύρω περιοχής, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η χρήση τους.

2. Μείωσε την κινητικότητα και περιόρισε τις κακές συνήθειες
Όπως είπαμε στην εισαγωγή, σε αρκετά μεγάλο βαθμό οφείλονται οι ρυτίδες στα χείλη και γύρω από αυτά στην έντονη κινητικότητα της περιοχής καθώς και σε συνήθειες όπως το κάπνισμα που προκαλεί συσπάσεις της επιδερμίδας. Προσπάθησε να περιορίσεις σημαντικά το κάπνισμα κα τις κινήσεις που κάνεις την ώρα εκείνη, καθώς και το να πίνεις ποτά με καλαμάκι (λόγω της κίνησης που κάνουν τα χείλη) και γενικά φρόντισε να μην κάνεις πολλές και έντονες κινήσεις με τα χείλη και το στόμα.

3. Κάνε ασκήσεις και μασάζ
Μία καλή ιδέα για να αντιμετωπίσεις τις γραμμές και τις ρυτίδες στα χείλη και γύρω από αυτά, είναι να κάνεις κάποιες ασκήσεις γυμναστικής για το προσωπο που ενισχύουν και δυναμώνουν τον επιδερμικό ιστό γύρω από την περιοχή των χειλιών. Επίσης, μπορείς με απαλές κινήσεις να κάνεις το βράδυ μασάζ χρησιμοποιώντας την κρέμα σου. Θα ξεκινήσεις από το σαγόνι και θα ανεβείς προς τα πάνω με κινήσεις που θα ακολουθούν το περίγραμμα από τα χείλη, φτάνοντας ως το κέντρο από το πάνω μέρος των χειλιών σου.

4. Προστασία από τον ήλιο
Γνωρίζουμε για τις βλαβερές συνέπειες που έχουν οι ακτίνες του ήλιου στο δέρμα μας ειδικά από την υπερβολική έκθεσή μας. Οι ρυτίδες στα χείλη μπορεί να επηρεαστούν και από την ηλιακή ακτινοβολία γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε ώστε να προστατευόμαστε. Φρόντισε να φοράς πάντα πριν από την έκθεσή σου στον ήλιο (και κατά τη διάρκεια) αντηλιακό και πάνω στα χείλη σου και στην περιοχή γύρω από αυτά.

5. Προσπάθησε να αποφεύγεις την αποτρίχωση
Αναφέραμε ότι σύμφωνα με κάποιες απόψεις μία αιτία για τις ρυτίδες στα χείλη και γύρω από το στόμα μας, είναι και οι μέθοδοι αποτρίχωσης. Σίγουρα, η αποτρίχωση πάνω από τα χείλη μας (μουστάκι) σε μια περιοχή που θεωρείται και ευαίσθητη μπορεί να προκαλέσει μια σχετική ταλαιπωρία στην επιδερμιδα και τον ιστό της και να κάνει ακόμα πιο ευάλωτη την περιοχή. Καλό είναι, λοιπόν, αν είναι δυνατόν να αποφεύγουμε τη συχνή αποτρίχωση της περιοχής ή έστω να επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τις μεθόδους και τα προϊόντα αποτρίχωσης που εφαρμόζουμε.

6. Επίλεξε τις κατάλληλες κρέμες
Όταν αποφασίζεις να χρησιμοποιείς προϊόντα του εμπορίου (και όχι σπιτικές) καλό είναι να γνωρίζεις τα συστατικά τους και να επιλέγεις τα κατάλληλα ώστε να βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και το λόγο που τα χρειάζεσαι. Για τις ρυτίδες στα χείλη και γύρω από το στόμα συστήνονται κρέμες που έχουν στη σύστασή τους οξέα φρούτων ή ρετινόλη, ώστε να ενισχύεται το κολλαγόνο του δέρματος και να υπάρχει περισσότερη προστασία από γραμμές και ρυτίδες.

7. Φυσική αντιμετώπιση με λεμόνι
Ο απόλυτα φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες στο στόμα και στη γύρω περιοχή είναι χρησιμοποιώντας μισό λεμόνι ή λίγο από το χυμό του. Θα το τρίψεις στην περιοχή που σε ενδιαφέρει και θα έχεις πάρα πολύ καλά αποτελέσματα την καταπολέμηση των ρυτίδων. Η οξύτητα που υπάρχει στο χυμό από το λεμόνι συμβάλλει στη σύσφιξη της επιδερμίδας και η μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C εξουδετερώνει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.