Συμβουλές Ομορφιάς με λεμόνι!!

Το λεμόνι, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διαιτολογίου μας, είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ο χυμός του περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών. Οι ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία είναι μεγάλες, αλλά η δράση του δεν σταματά εδώ! Το οικείο σε όλους μας κίτρινο εσπεριδοειδές μπορεί να θεραπεύσει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό “ντεκαπάζ”.

ΔΕΡΜΑ

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τις επίμονες και ανεπιθύμητες κηλίδες ή φακίδες από το πρόσωπο σας, αντί να προσπαθήσετε με ακριβά και άγνωστης προέλευσης καλλυντικά, δοκιμάστε να βάλετε χυμό λεμονιού στα σημεία που παρουσιάζεται πρόβλημα. Αφήστε το για 15 λεπτά και έπειτα, ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Επιπλέον, εάν θέλετε να μειώσετε την λιπαρότητα του δέρματος σας και να το κάνετε να φαίνεται πιο φωτεινό, μπορείτε να παρασκευάσετε μόνοι σας την παρακάτω σπιτική λοσιόν.

Υλικά:

Χυμός από λεμόνι Νερό Μπουκάλι με αντλία σπρέι ή απλό καπάκι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύετε τα δυο υλικά σε ίσες ποσότητες. Κατά προτίμηση, μετρήστε πρώτα το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια, προσθέστε το νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά και η λοσιόν σας είναι έτοιμη! Επειδή η ποσότητα θα είναι αρκετή, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για 3-4 μέρες.

Εφαρμογή:

Κάθε βράδυ, μετά τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας, απλώνετε τη λοσιόν. Σημαντικό είναι να προσέξετε να αποφύγετε την περιοχή των ματιών! Αφήστε την να δράσει για όλη νύχτα και το πρωί ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο χλιαρό νερό. Στην συνέχεια, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

ΝΥΧΙΑ

Υποφέρετε από ταλαιπωρημένα άκρα; Ο χυμός λεμονιού, που αποτελεί σημαντικότατη πηγή βιταμίνης C σε συνδυασμό με το νερό, καταπραΰνουν και ενυδατώνουν τα πέλματα και τα δάχτυλα σας, καθώς επίσης, προσφέρουν καθαριότητα και λευκότητα στα νύχια σας. Στη συνέχεια, κάνετε ένα απαλό μασάζ με το συγκεκριμένο μείγμα.

 

Extra tip: Για επιπλέον ενυδάτωση, μπορείτε να κάνετε μασάζ με ελαιόλαδο και μετά να καθαρίσετε τα άκρα σας με ένα μαλακό πανάκι!

ΜΑΛΛΙΑ

Ο χυμός λεμονιού μαζί με νερό αποτελούν μια ιδανική λύση κατά της λιπαρότητας των μαλλιών. Αρκεί να φτιάξετε τη παρακάτω λοσιόν για να χαρίσετε στα μαλλιά σας μεταξένια λάμψη!

Υλικά :

1 κούπα νερό
2 κ.σ λεμόνι

Εφαρμογή:

Αφού ανακατέψετε τα δύο υλικά, απλώστε το μείγμα σε λουσμένα μαλλιά, κάνετε απαλό μασάζ και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Τέλος, εάν θέλετε φυσικές ανταύγειες δίχως κόπο, χρόνο και χρήμα μπορείτε να στύψετε μερικά λεμόνια (ανάλογα της ποσότητας των μαλλιών που θέλετε να ξανθύνετε). Έπειτα, τοποθετείστε τον χυμό σε μία αντλία, τύπου spray και ψεκάστε ομοιόμορφα τα μαλλιά σας. Εάν επιθυμείτε να κάνετε ανταύγειες, ψεκάστε τοπικά στα σημεία που θέλετε. Για πιο γρήγορη και αποτελεσματική δράση μπορείτε να βγείτε στον ήλιο για περίπου 1 ώρα, για να επιτρέψετε στα συστατικά του λεμονιού να δράσουν αμεσότερα. Επαναλάβετε τις επόμενες μέρες μέχρι να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά καλό θα είναι να μην υπερβείτε τις 3 φορές την εβδομάδα!

 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.