Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017

Ακύρωση Παιδικών Θεατρικών Παράστασεων    

Σύμφωνα με ενημέρωση της παραγωγής των παρακάτω παιδικών θεατρικών παραστάσεων, σας γνωρίζουμε ότι η παιδική θεατρική παράσταση «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ»  γιααύριοΤετάρτη 23 Αυγούστου  και "Το Γαϊτανάκι", της Ζωρζ Σαρρή για την Κυριακή  27 Αυγούστου, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Μουσική Βραδιά, στο Φάρο Κακοκεφαλής στη Χαλκίδα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Γειτονιές του Φάρου», συνδιοργανώνουν μια όμορφη ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, για την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00, στο Φάρο Κακοκεφαλής, στο Πάρκο Σμηναγού Στρατάκια.

Μετά από 20 χρόνια, το πάρκο ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ, υπό τη Δ/νση του μαέστρου Πέτρου Πρόκου, σε ένα ποικίλο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα και με αρκετή καλοκαιρινή διάθεση.

Είσοδος ελεύθερη

 

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο ΟΝΤΑΘΙ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων και ο Εκπολιτιστικός – Εξωρ/κος Σύλλογος «Ονταθίου», συνδιοργανώνουν ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, που θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία του Ονταθίου Χαλκίδας.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αντώνης Δρακωνάκης (μπουζούκι), Μάνος Κοντραφούρης (βιολί), Βέρα Γκούμα (τραγούδι) και Λευτέρης Κατσαντώνης (κιθάρα-τραγούδι)

Είσοδος ελεύθερη

 

Νησιώτικο-Λαϊκό Γλέντι στο Μπούρτζι, στην περιοχή Όαση

Ο σύλλογος «Η Όασις», με τη συμπαράσταση του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή του, με Νησιώτικο – Λαϊκό  μουσικό πρόγραμμα, με τη Μαρία Κωνσταντινίδου στο τραγούδι, συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00, στην πλαζ Όασις Μπουρτζίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Θεατρική παράσταση: «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»

Την Τρίτη 29 Αυγούστουκαι ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού Χαλκίδας) θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ», (τραγωδία του Ευριπίδη)

Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα

και οι Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.

 

Τιμή εισιτηρίων
17 ευρώ Γενική είσοδος
13 ευρώ παιδικό (5-15 ετών), Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων και ΑμεΑ

Προπώληση(έξω απο το θερινό σινεμά REX Χαλκίδας)

 

 

Μετάφραση:     Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία:      Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Μουσική:          Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη

Βοηθός Σκηνοθετών:      Αλέξανδρος Βάρθης

Μουσική Διδασκαλία: Άννα Λάκη

Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσια Χριστοπούλου

B Bοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Χανδρά

 

Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα  αυτό το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της. Γιατί το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία. Προσπαθώντας να κατακτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή, θυσιάζουν τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Πώς μπορείτε να κάψετε λίπος και να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας με φυσικό τρόπο, χωρίς να στερηθείτε πολλά; Επιλέγοντας τις κατάλληλες τροφές οι οποίες βοηθούν στο αδυνάτισμα!

- Μπρόκολο: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και είναι πλούσιο σε φυτικές ουσίες και αντιοξειδωτικά. Επίσης, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε άπεπτες φυτικές ίνες, οι οποίες αδυνατίζουν, καθώς διαλύουν τους δύσπεπτους υδατάνθρακες. Tip: Για να παραμείνει πράσινο, μετά το βράσιμο (10-15 λεπτά) ξεπλύνετέ το με κρύο νερό.

- Ξινόγαλο: Προσφέρει στον οργανισμό το ασβέστιο που χρειάζεται και προστατεύει από το επιπλέον βάρος. Το λίπος που περιέχει είναι μικρότερο από 1%, ενώ αν βάλετε μισό λίτρο χυμό λεμονιού σε μισό λίτρο ξινόγαλο, έχετε ένα πολύ δροσιστικό ρόφημα!

- Καυτερές πιπεριές: Η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές αυξάνει τη θερμοκρασία του οργανισμού, καταναλώνοντας ενέργεια και δίνοντας έτσι την αίσθηση της πληρότητας. Tip: Βάλτε μία μικρή, ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά σε σούπες, συνταγές με ρύζι, νουντλς κ.ά.

- Γκρέιπφρουτ: Μπορεί να είναι πικρό και ξινό, όμως αυτό ακριβώς είναι που το κάνει να σας δίνει την αίσθηση της πληρότητας. Το γκρέιπφρουτ κάνει λιποδιάλυση, ωστόσο για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες, θα πρέπει να το καταναλώνετε σχεδόν αμέσως μετά την αγορά.

- Πράσινο τσάι: Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι βοηθούν τον οργανισμό να κάψει λίπος. Η μέγιστη ποσότητα τσαγιού που μπορείτε να καταναλώνετε ημερησίως είναι τέσσερα φλιτζάνια.

- Στήθος κοτόπουλου: Οι πρωτεΐνες του ενισχύουν το μεταβολισμό, ενώ το 20% της ενέργειας που δίνουν καταναλώνεται αμέσως, για την αξιοποίηση των πρωτεϊνών. Προτιμήστε το στήθος κοτόπουλου για σούπες.

- Καφές: Η καφεΐνη θέτει τον οργανισμό σε εγρήγορση, ενεργοποιεί τα αποθέματα ενέργειας και έτσι καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες. Το ίδιο ισχύει και για το μαύρο τσάι, το οποίο μάλιστα είναι και πιο φιλικό προς το στομάχι.

- Φακές: Οι φακές και γενικώς τα όσπρια περιέχουν άμυλο, το οποίο κρατάει τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα σταθερά.

Νέες έρευνες έδειξαν πως εκτός από τα προβιοτικά, τα οποία ρυθμίζουν το μεταβολισμό μας και βοηθούν στην καλύτερη αφομοίωση των τροφών, και τα πρεβιοτικά είναι εξίσου σημαντικά καθώς συμβάλουν στο αίσθημα του κορεσμού, μειώνοντας έτσι το αίσθημα της πείνας. Τέτοια τροφή, πλούσια σε πρεβιοτικά είναι και το πράσο, το σκόρδο, η βρώμη και η σόγια.

Σοκολάτα

Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Κι όμως, αποδείχτηκε πως άτομα τα οποία επιτρέπουν στον εαυτό τους να καταναλώνουν σοκολάτα είναι στην πραγματικότητα πιο αδύνατα από αυτά που αποφεύγουν την κατανάλωση της. Ο λόγος, είναι ότι η κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ουσίες κατευναστικές και ικανές να μας κρατήσουν μακριά από λαίμαργες καταστάσεις.

Τυρί cottage

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Τενεσί, έδειξε πως άτομα που κατανάλωναν τρεις με τέσσερις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων -πλούσιες σε ασβέστιο- την ημέρα, όπως το τυρί cottage, έχαναν πιο εύκολα κιλά σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερες μερίδες. Αυτό πιθανολογείται να συμβαίνει λόγω του συζευγμένου λινελαικού οξέος που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα και βοηθά στην καύση του λίπους.

Αυγά

Ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, όπως είναι τα αυγά, ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού οδηγώντας έτσι στη μείωση της συνολικής ενεργειακής πρόσληψης. Τα άτομα που εντάσσουν λοιπόν στο πρωινό τους τα αυγά, είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώσουν ανθυγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι ένα φρούτο, ο όγκος του οποίου αποτελείται πάνω από 85% νερό- συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή της αφυδάτωσης μας, ενώ παράλληλα περιέχουν 8 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι, ουσία αρκετά σημαντική για την καλή λειτουργία του εντέρου.

Σπανάκι

Το σπανάκι, θεωρείται η καλύτερη επιλογή λαχανικών, διότι είναι μια τροφή πλούσια σε σίδηρο, πράγμα που μας βοηθά να κρατάμε υψηλά τα επίπεδα ενέργειάς, επιτρέποντας μας έτσι να κάνουμε σωστότερες επιλογές τροφίμων. Επίσης ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρά μας, τα οποία τον χρειάζονται για την καύση του λίπους.

Τουρσί

Το τουρσί είναι ένα υπέροχο και υγιεινό σνακ μιας και καλύπτει τέλεια τη λαχτάρα για κάτι τραγανό ή αλμυρό, ενώ παράλληλα διαθέτει ελάχιστες θερμίδες.

Νερό

Ναι μπορεί να μην είναι ακριβώς τρόφιμο, αλλά πίνοντας επαρκείς ποσότητες νερού καταφέρνουμε να μην συγχέουμε την δίψα μας με την πείνα. Σύμφωνα με έρευνα, το κρύο νερό συγκεκριμένα βοηθά τον οργανισμό μας να καίει 50 θερμίδες περισσότερες την ημέρα.

Βούτυρο Αμυγδάλου

Έρευνες αποδεικνύουν πως άτομα που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είναι λιγότερο πιθανό να βάλουν κιλά σε σχέση με αυτούς που δεν τα συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους. Συγκεκριμένα το βούτυρο αμυγδάλου είναι καλύτερη πηγή μαγνησίου από το φυστικοβούτυρο.

Αβοκάντο

Πλούσιο σε L-καρνιτίνη, ένα αμινοξύ που τροφοδοτεί τον οργανισμό μας , το αβοκάντο βοηθά όσους το καταναλώνουν να διατηρούν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και να έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης.

Κατηγορία Δίαιτα