Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παιρνεις χαπια για αδυνατισμα η λιποδιαλυτες;.....Για δαβασε...

Αγαπητοί μου φίλοι....

Το σημερινό θέμα δεν το επέλεξα τυχαία....καθώς ειμαι σίγουρη πως

μετα τις γιορτές αρχίζει να απασχολεί έντονα το θέμα των κιλών...

Είμαι διαιτολόγος 20 ολόκληρα χρόνια...

Εχω την χαρά να αναφέρω πως ουδέποτε συνέστησα χάπια αδυνατίσματος η

λιποδιαλύτες...γιατι απλά η δίαιτα εχει αυτό το αποτέλεσμα.

Απλα αποφασίζεις....η δουλεύεις κερδοσκοπικα πουλώντας παραμύθια...

Η δουλεύεις με ήθος.

Επιλέγω το δευτερο.

Λοιπόν....για διαβάστε τελικά την αλήθεια

Μαγικά χάπια, που να σε αδυνατίζουν χωρίς προσπάθεια και χωρίς συνέπειες, δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμη.

Έτσι, αφού οι περισσότερες δίαιτες απαιτούν κόπο και χρόνο, τα υπέρβαρα άτομα επιλέγουν γρήγορους τρόπους και όχι «κουραστικές» διαδικασίες.

Όμως, πόσο ασφαλή είναι και πόσο βλάπτουν ή ωφελούν την υγεία μας; Πολλά άτομα μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να χάσουν βάρους, ωθούνται, στην λήψη τέτοιων σκευασμάτων. Συνηθέστερα είναι τα χάπια με βάση φυτικά εκχυλίσματα.

Παρά το γεγονός ότι σε πολλές χώρες υπάρχουν νομικές διατάξεις, ιδιαίτερα αυστηρές, για την κυκλοφορία τέτοιων σκευασμάτων, σε πολλές περιπτώσεις, ο έλεγχός τους συναντά πλήθος δυσχερειών. Οι φαρμακευτικές εταιρίες οφείλουν να παραδίδουν λεπτομερή στοιχεία για την σύνθεση των προϊόντων τους. Εκείνες, όμως, που διακινούν φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα δεν υπόκειται σε ανάλογο αυστηρό έλεγχο.

Μία από τις δυσκολίες ελέγχου τέτοιων προϊόντων είναι και η διακίνησή τους από το διαδίκτυο. Τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να αποκτήσουν τέτοια χάπια δίχως ιατρική συνταγή ή τη γνώμη κάποιου ειδικού. Σε μελέτες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι η λήψη τέτοιων χαπιών μπορεί να προκαλέσει αυξημένη πίεση και αρρυθμίες, αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής.

Σε άλλες περιπτώσεις, μεγάλος αριθμός ατόμων παρουσίασε σοβαρές βλάβες στο ήπαρ, στο θυρεοειδή αδένα και την καρδιά. Η πλειονότητα των προϊόντων που διαφημίζονταν ήταν παρασκευασμένα από φυτικά βότανα και τσάι. Βέβαια, οι εταιρίες και οι αντιπρόσωποί τους που διακινούν τέτοια προϊόντα προσπαθούν να πείσουν τους καταναλωτές ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Παράλληλα, έχουν εμφανιστεί διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία δρουν με διαφορετικό μηχανισμό το καθένα και περιέχουν διαφορετική δραστική ουσία. Ως εκ τούτου, έχουν διαφορετικές παρενέργειες και διαφορετική αποτελεσματικότητα.

Ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών είναι τα φάρμακα αδυνατίσματος που περιέχουν την δραστική ουσία σιβουτραμίνη. Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως οι γιατροί δεν πρέπει να συνταγογραφούν πλέον τα φάρμακα με την ουσία σιβουτραμίνη και οι φαρμακοποιοί δεν πρέπει να τα πωλούν.

 

Μια άλλη γνωστή χημική ουσία είναι η ορλιστάτη (xenical), η οποία εμποδίζει την απορρόφηση του διατροφικού λίπους από το γαστρεντερικό σωλήνα. Η ορλιστάτη μπορεί να αναστείλει την απορρόφηση μόνο του 30% του λίπους που προσλαμβάνει κάποιος μέσω τις διατροφής του. Γι’ αυτό το λόγο, δρα επικουρικά στη διατροφή, η οποία πρέπει να είναι χαμηλή σε λιπαρά, αλλιώς παρατηρείται στεατόροια και δεν μπορούν να απορροφηθούν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε, Κ. Έτσι, συνήθως συστήνεται επιπρόσθετα η λήψη πολυβιταμινούχου συμπληρώματος ταυτόχρονα.

Τέλος, η ριμοναμπάτη είναι το πιο πρόσφατο κατασκεύασμα. Ο ρόλος του επίσης ήταν επικουρικός σε μια προσεγμένη διατροφή. Το σκεύασμα αποσύρθηκε γιατί τελικά οι παρενέργειες ήταν περισσότερες από τα οφέλη.
Επίσης μια άλλη κατηγορία χαπιών είναι αυτά που παρουσιάζονται ως λιποδιαλύτες, όπως η Λ-καρνιτίνη, η λεκιθίνη, το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, το πράσινο τσάι, η κιτοζάνη.

Η Λ-καρνιτίνη είναι ουσία που συντίθεται στο ανθρώπινο οργανισμό από δύο αμινοξέα. Πρόκειται για σημαντική ουσία σε ότι αφορά το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων και της υδρόλυσης των λιπών. Δεν αποδεικνύεται από έρευνες και ότι η συμπληρωματική χορήγησή της αυξάνει τη δράση της.

Η λεκιθίνη είναι επίσης φυσική ουσία που παράγεται στον οργανισμό και έχει τον ρόλο του γαλακτωματοποιητή λίπους. Το γεγονός ότι η λεκιθίνη κάνει το λίπος διαλυτό στο νερό, δεν σημαίνει ότι έχει και λιποδιαλυτική δράση. Παρόλο που έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης και την πρόληψη από πέτρες της χολής, δεν υπάρχει καμία επίσημη έρευνα που να αποδεικνύει τη δράση της στο αδυνάτισμα.

Το Συζευγμένο Λινολεικό οξύ (CLA) είναι πολύ σημαντικό πολυακόρεστο οξύ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επιπρόσθετη λήψη CLA αυξάνει την πιθανότητα καρδιαγγειακού επεισοδίου, ακόμη και σε υγιή άτομα.

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες), αυξάνει το μεταβολισμό αλλά σε μικρό ποσοστό. Γι’ αυτό το λόγο, μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε ειδικές φόρμουλες πράσινου τσαγιού. Αγοράστε φακελάκια και καταναλώστε το ως ρόφημα.

Πέρα από τις προαναφερόμενες ουσίες, τελευταία έχει διαπιστωθεί και η χρήση σκευασμάτων αδυνατίσματος που περιέχουν τις ουσίες εφεδρίνη και κρεατίνη. Τέτοιες ουσίες καταναλώνουν κυρίως οι αθλητές, στους οποίους έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν οδηγηθεί ακόμη και στο θάνατο.

Το άτομο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πάχος του, συχνά αποτελεί εύκολο θύμα και στόχο κάθε καινούργιας ανακάλυψης που αφορά το αδυνάτισμα. Στο περιθώριο κάθε σοβαρής επιστημονικής προσπάθειας για ανεύρεση λύσης, θα προωθούνται σίγουρα θαυματουργά χάπια, βότανα, σκόνες υποκατάστατα γευμάτων, δίαιτες σύμφωνα με τις ομάδες αίματος, τεστ DNA. Όλα αυτά, με ένα ιδιαίτερο τρόπο- τις περισσότερες φορές επικίνδυνο και παραπλανητικό- θα συνεισφέρουν στο αδυνάτισμα. Σίγουρα, οι επιστημονικοί κρατικοί φορείς έχουν ευθύνη  και δυστυχώς αδυνατούν να ενημερώσουν σωστά και αξιόπιστα τον κόσμο, και φυσικά να τον προστατέψουν.

Η μόνη θεραπεία χωρίς παρενέργειες είναι ο ισορροπημένος τρόπος ζωής, που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και συστηματική σωματική άσκηση.

.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.