Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018

 

Για τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα που θα δώσει ο Ηρακλής Χαλκίδας Seajetsμε αντίπαλο τη Νίκη Αιγινίου μίλησε ο Σπύρος Γκολίτσης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός της ομάδας μας δήλωσε:

«O πρώτος στόχος επετεύχθη μπήκαμε στην πρώτη 6άδα και η ομάδα ετοιμάζεται για τα πλέι οφ. Δουλεύουμε πολύ καιρό για αυτόν το στόχο. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, αλλά ανακάμψαμε και περιμένουμε τον κόσμο μας στον αγώνα με τη Νίκη Αιγινίου να έρθει στο γήπεδο για το τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση στη κανονική περίοδο».

 

Κατηγορία Αθλητικά

Ένας παράδεισος που αξίζει να επισκεφθείτε...

Αν δεις τις φωτογραφίες τους και δεν ξέρεις από ποιο μέρος της Γης είναι, φαντάζεσαι Καραϊβική ή άλλους εξωτικούς προορισμούς, με παρθένα νησάκια, τιρκουάζ νερά, ειδυλλιακές αμμώδεις παραλίες. 
Κι όμως, τα πανέμορφα Λιχαδονήσια βρίσκονται μια ανάσα από το βόρειο άκρο της Εύβοιας, εκεί που τα νερά του Ευβοϊκού συναντούν τον Μαλιακό κόλπο.
Και παρότι παραπέμπουν σε Καραϊβική, δεν είναι παρά ακόμα μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας παραδεισένια, κάτω από το εκτυφλωτικό φως του καλοκαιρινού ήλιου. Τοπίο που σε γοητεύει, με το που πατάς το πόδι σου στην αμμουδιά, κι ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς που σε χαλαρώνει.
Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, στη Φθιώτιδα, και τη Λιχάδα, στην Εύβοια. Από αυτά τις δύο αυτές περιοχές εκτελούνται και δρομολόγια από τα πλοία που μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στα εκπληκτικά αυτά νησάκια.
Δημιούργημα ηφαιστειακής δραστηριότητας τα Λιχαδονήσια είναι η απόλυτη εναλλαγή του μπλε της θάλασσας- ενίοτε και τιρκουάζ, του γαλάζιου του ουρανού, του μπεζ της άμμου και του πράσινου της φύσης. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι η Μανολιά, όπου βρίσκεται και η πιο οργανωμένη παραλία με το περίφημο beach bar. Στη Στρογγυλή στέκει ακόμα, αγέρωχος, ο φάρος, με γύρω του τα ερείπια ιεράς μονής του 12ου αιώνα. Ανάμεσά τους, πολλά άλλα νησάκια συμπληρώνουν το γοητευτικό ψηφιδωτό του τοπίου: Στενό, Βαγιά, Λιμάνι, Βοριάς είναι μερικά από αυτά.
Το όνομά τους τα Λιχαδονήσια λέγεται πως το οφείλουν στον Λίχα, δούλο του Ηρακλή ο οποίος έδωσε στον μυθικό ήρωα τον χιτώνα της Δηιάνειρας.  Ο μύθος λέει πως ο Ηρακλής θεώρησε τον Λίχα υπεύθυνο και τον έριξε στη θάλασσα. Από το κορμί του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια.


Κατηγορία Τουρισμός

 

Στις 19/3/2018 το τμήμα Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος με Έφορο την κυρία Ελευθερία Αράπογλου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα του Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ.

εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Γυναικείες Κομμώσεις και Κεφαλόδεσμοι στο Βυζάντιο».

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κυρία Μελίτα Εμμανουήλ Ιστορικός τέχνης, Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία ανέπτυξε το τόσο ενδιαφέρον θέμα με εξαιρετικό τρόπο προβάλλοντας συγχρόνως και διαφάνειες.

Ένα θέμα το οποίο αναφέρεται στον καλλωπισμό την ενδυμασία και γενικότερα στην εξωτερική εμφάνιση της απλής γυναίκας του Βυζαντίου.

Από την έρευνα μπορεί να διαπιστωθεί ένα είδος μόδας η οποία κάθε φορά διατηρείται για ένα και περισσότερους αιώνες με χαρακτηριστικούς τύπους κομμώσεων και κεφαλόδεσμων οι οποίοι καθιερώνονται από την αυτοκράτειρα και τη γυναικεία αριστοκρατία  ακόμη και στην ενδυμασία Αγίων γυναικών.

Μόνο μετά την τέταρτη Σταυροφορία το 1204 εμφανίζεται ένα είδος τοπικής τάσης στις ενδυμασίες και τους κεφαλόδεσμους η οποία φαίνεται να επιβιώνει και να συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας στις λαϊκές φορεσιές.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Συνελήφθη, στην Ερέτρια, την Δευτέρα 26 Μαρτίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, μία 63χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι της 63χρονης, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Τρία κιλά και 926 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, 453 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 14,5 γραμμαρίων, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και επτά κινητά τηλέφωνα.

Η ποσότητα του καπνού και τα πακέτα των τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας

Κατηγορία Ειδήσεις

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας γεμάτος υπερηφάνια ενημερώνει για τα νέα αποκτήματα του ΕΚΑΒ

17 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες από την Περιφέρειά μας στο ΕΚΑΒ. Επτά ασθενοφόρα 4Χ2, επτά 4Χ4, και τρεις κινητές μονάδες. Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για να καλύψουμε τις ανάγκες της Υγείας στη Στερεά Ελλάδα. Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με το ΕΚΑΒ και χρηματοδοτούμε τη συντήρηση όλου του στόλου, με σχεδόν 200.000 ευρώ. Για να μην ξαναδούμε ασθενή να μεταφέρεται σε καρότσα αγροτικού ή με μηχάνημα έργου. Αφού δεν ντρέπονται οι υπευθύνοι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια

Κατηγορία Ειδήσεις