Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 10 καλύτερα παιδικά βιβλία

Πάλι ο δράκος στο κρεβάτι, Καλλιόπη Μώραλη-Σοφία Κύρδη

Ο δράκος κάθε βράδυ κοιμάται με τη Νίνα. Τι γίνεται όταν κάποια μέρα ο αέρας τον παίρνει μακριά της; Θα καταφέρουν να βρεθούν ξανά; Πρόκειται για μια εικονογραφημένη ιστορία-περιπέτεια, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να γνωρίσουν ποικίλα περιβάλλοντα της πόλης και, μέσα από δραστηριότητες άμεσα συνδεδεμένες με την πλοκή, να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν γνώσεις και δεξιότητες από διαφορετικές μαθησιακές περιοχές.

Ένα χιλιοζωηρούλικο και άλλα χίλια, Σταθάτου Φράνση

Είναι δυνατόν ένα πολύ ζωηρό κι άταχτο πλασματάκι να αναστατώνει όλο τον κόσμο; Αν πρόκειται για ψαράκι στον ωκεανό, ίσως όχι. Αν πρόκειται για παιδάκι στην πόλη, ίσως ναι. Αν, όμως, πρόκειται για ένα τρισχαριτωμένο πιθηκάκι μέσα στο δάσος, τότε όλα να τα περιμένετε! Διαβάστε τα καμώματα του πανέξυπνου Χιλιοζωηρούλικου και βγάλτε συμπέρασμα μόνοι σας. Το σίγουρο είναι πως θα το αγαπήσετε αληθινά το ζωηρούλικο τούτο πλασματάκι.

Οδυσσέας Μουρ 6 Το πρώτο κλειδί, Pierdomenico Baccalario

Και σαν μπορέσεις τελικά το μυστικό να ξεσκεπάσεις, μέσα σου κρύψ’ το ταπεινά, με προσοχή περίσσια. Δική μου ευχή και προσευχή: να το φυλάς παλικαρίσια, αν θες κι εσύ το Κίλμορ Κόουβ απ’ τα δεσμά να απαλλάξεις. Οδυσσέας Μουρ.

Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ-Το νησί της χαράς, Μαριβίτα Γραμματικάκη

Το "Νησί της Χαράς" φτιάχτηκε για τα παιδιά. Εκεί τα κλάματα γίνονται γέλια και οι λύπες χαρές. Τα λουλούδια έχουν αλλιώτικα χρώματα. Τα τριαντάφυλλα είναι μοβ. Οι μαργαρίτες πράσινες και οι παπαρούνες μπλε. Μα το πιο μαγικό απ' όλα είναι ότι στο Νησί της Χαράς η άνοιξη δεν τελειώνει ποτέ! Ποιος όμως και γιατί θέλει να εξαφανίσει το νησί και μαζί με αυτό τη χαρά των παιδιών; Τη λύση θα τη βρει μονάχα ο Ασηλάμπα Ντελασύ. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ, με ήρωα έναν ξεχωριστό γίγαντα, τον καλόψυχο και αγαθό Ασηλάμπα που δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν.

Η γάτα μου η Τζούλια, Σμαρούλα Παντελή

Η Τζούλια είναι μια απαιτητική και ανυπόμονη γάτα, που της αρέσουν οι βόλτες και οι εξερευνήσεις. Ο Ιάσονας, το αγόρι που τη φροντίζει, τη λατρεύει, κι ας μην είναι υπάκουη και ήσυχη. Ο Νιόνιος, ο παπαγάλος του παντοπώλη, κάθε φορά που τη βλέπει, φουσκώνει από φόβο, ενώ ο Φώτης, ο ιδιοκτήτης του, έχει τα μάτια του δεκατέσσερα μόλις αντικρίζει την ουρά της. Μια μέρα η Τζούλια εξαφανίζεται κι ο Ιάσονας το σκάει από το σχολείο για να τη βρει. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει για τον μικρό Ιάσονα και την αγαπημένη του γάτα.

Ο Άρης ο τσαγκάρης, Ευγένιος Τριβιζάς

Πόσες παντόφλες φοράει ένς νυσταγμένος ιπποπόταμος; Ποιος χρειάζεται πιο πολλά παπούτσια, δύο δίδυμοι κόκορες ή ένα χταπόδι; Και γιατί τα ροζ κοράκια θέλουν πράσινα γοβάκια; Ενώ ο Άρης ο τσαγκάρης προσπαθεί να βρει την απάντηση σε όλα αυτά, εμείς μαθαίνουμε πρόσθεση, αφαίρεση και άλλα πολλά.

Ο πειρατής του διαδικτύου, Τζερόνιμο Στίλτον

Αγαπητά μου τρωκτικά, Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα , πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον. ''Μα τα χίλια κεφαλοτύρια! Τι έχουν πάθει όλοι τους; Οι γείτονες και οι γνωστοί δε με χαιρετούν στο δρόμο, οι συνάδελφοί μου στην εφημερίδα με κοιτούν με μισό μάτι και, σαν να μην έφτανε αυτό, παραλαμβάνω δεκάδες άχρηστα αντικείμενα που “έχω αγοράσει” στο διαδίκτυο με την πιστωτική μου κάρτα. Εγώ, όμως, δεν έχω παραγγείλει τίποτα! Πώς είναι δυνατόν; Μόνο η Δόκτωρ Σλας Ντοτ Κομ μπορεί να με βοηθήσει! Για να δούμε τι θα ανακαλύψει…''

Το ημερολόγιο ενός κακομαθημένου 2, Ισμήνη Χ. Μπάρακλη

Κι όμως. Εγώ κάποτε ήμουν το πιο κουλ παιδί της τάξης και ο πιο δημοφιλής τύπος του σχολείου… Και αν δεν το πιστεύεις, μπορείς να ρωτήσεις όποιον θέλεις. Κάποτε! Γιατί τώρα… κάτι η εγκατάλειψη της άκαρδης μαμάς μου, κάτι ο άκρως επικίνδυνος μπαμπάς, κάτι που οι συμμαθητές μου υποψιάζονται πως είμαι μαμόθρεφτο και κάτι η ξαφνική και μυστηριώδης εμφάνιση του Σαράντη (από τις φυλακές ή τον άλλο κόσμο), με έχουν κάνει άλλο άνθρωπο. Τόσο άλλο δηλαδή… που πολύ φοβάμαι μήπως κανένα πρωί ξυπνήσω ξανθός, με φακίδες και μπλε μάτια, μιλάω άλλη γλώσσα και κανείς δε με καταλαβαίνει! Τόσo πολλά προβλήματα να συμβαίνουν σε ένα και μόνο παιδί σημαίνει πως είμαι ο πιο άτυχος δεκάχρονος του πλανήτη.

Η Μιμή η Νευρική, Μέγκαν ΜακΝτόναλντ

Η Μιμή η Νευρική είναι ένα κορίτσι με προσωπικότητα! Ένα κορίτσι με φιλοδοξίες, όνειρα και νεύρα. Αγωνίζεται για να σώσει τα παρθένα δάση. Ονειρεύεται να γίνει γιατρός, για να βοηθάει τα άρρωστα παιδάκια. Αποφασιστική, τολμηρή, ανυποχώρητη, η Μιμή δεν έχει συναντήσει ως τώρα εμπόδιο αξεπέραστο. Όλα τα ξεπερνάει με την επιμονή, την εξυπνάδα και το χιούμορ της. Η Μιμή έχει μεγάλη ρέντα. Ή μήπως όχι; Από τότε που η γιαγιά Λου τής χάρισε μια αναμνηστική δεκάρα, η Μιμή κερδίζει στα πάντα. Είναι πανσίγουρο και απολύτως οριστικό, η Μιμή είναι το τυχερότερο παιδί στον κόσμο, μέχρι που η τυχερή της δεκάρα παθαίνει ένα ατύχημα. Κι από τότε: Αντίο, καλοτυχία! Καλώς ήρθες, γρουσουζιά.

75 συμβουλές για να επιβιώσεις στο σχολείο, Μαρία Φρίσα

Η ζωή στα 12 μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη: Η μαμά σου σε τιμωρεί χωρίς λόγο, η καλύτερή σου φίλη θυμώνει μαζί σου, ερωτεύεσαι ένα αγόρι που δεν σου ταιριάζει, τα τσουγκρίζεις με τους δημοφιλείς… Γι’ αυτό έφτιαξα αυτό το εγχειρίδιο δικής μου έμπνευσης, που θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις στα δύσκολα. Εγώ αγαπώ τα τσίμπι. Α! Και κοίτα το τέλος του βιβλίου. Εκεί έχω βάλει τις καλύτερες συμβουλές για να μάθεις να ζωγραφίζεις τσίμπι, αλλά και χαρούμενα αυτοκόλλητα. Κανείς δε θα μπορεί να τα βάλει μαζί σου.

 

 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.