Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2019

1. Ρίξτε πούδρα στις ρίζες των μαλλιών σας
Αν τα μαλλιά σας αρχίζουν να λαδώνουν και δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, τότε με ένα πινέλο για το make up τινάξτε στις ρίζες των μαλλιών σας λίγη πούδρα. Θα απορροφήσει τη λιπαρότητα, θα μπλεχτεί ανάμεσα στα μαλλιά σας και κανείς δε θα καταλάβει ότι δεν έχετε λουστεί.

2. Αρωματίστε τα μαλλιά σας
Ρίξτε λίγο από το αγαπημένο σας άρωμα στα μαλλιά σας. Απλώστε το με τα δάχτυλά σας από τις ρίζες προς τις άκρες και τα μαλλιά σας θα μυρίζουν υπέροχα όλη την ημέρα.

3. Βαζελίνη για τους κάλους
Έχετε κάλους στα πόδια που πονάνε και σας ταλαιπωρούν στο περπάτημα. Απλώστε βαζελίνη πάνω στον κάλο, βάλτε τις κάλτσες σας και αφήστε τη βαζελίνη όλο το βράδυ στα πόδια σας. Τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

4. Διορθώστε τα λάθη στο μακιγιάζ
Βουτήξτε λίγο βαμβάκι σε λοσιόν ντεμακιγιάζ για τα μάτια. Περάστε πάνω από τα βλέφαρά σας και θα διορθώσετε στο λεπτό τυχόν λαθάκια, χωρίς να πρέπει να κάνετε το μακιγιάζ σας από την αρχή.

5. Καταπολεμήστε τις κοκκινίλες
Αν κοκκινίζετε μετά από τη γυμναστική και η κοκκινίλα δεν υποχωρεί, πάρτε ένα αντισταμινικό, ακόμα κι αν δεν έχετε τίποτα.

6. Αβοκάντο για μαλακό δέρμα
Πάρτε ένα αβοκάντο, βγάλτε το κουκούτσι, και τη φλούδα, λιώστε το και απλώστε το σε όλο σας το σώμα. Αφήστε το για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε το. Το δέρμα σας θα είναι πάρα πολύ μαλακό, αφού το αβοκάντο ενυδατώνει το δέρμα.

7. Έσπασαν τα νύχια σας; Κολλήστε τα
Αντί να κόβετε τα νύχια σας όταν αυτά σπάνε, με μια μπατονέτα βάλτε λίγη κόλλα στο σπάσιμο και ξανάκολλήστε το. Βάψτε τα νύχια σας με το αγαπημένο σας μανό και θα είστε έτοιμη.

8. Χρησιμοποιήστε το ντεμακιγιάζ για το κραγιόν που δεν βγαίνει
Μην επιχειρήσετε να βγάλετε το κόκκινο κραγιόν με χαρτομάντιλο ή κάτι άλλο. Πάρτε λίγο βαμβάκι, βουτήξτε το σε λοσιόν ντεμακιγιάζ και ταμποναριστά αρχίστε να βγάζετε το κραγιόν σας.

9. Ενυδατώστε τα φρύδια σας με κρέμα για τα μάτια
Βάλτε οποιαδήποτε κρέμα ματιών πάνω στα φρύδια σας, ώστε να ενυδατώνονται και να μην ξεφλουδίζει το δέρμα σας.

10. Δώστε όγκο στα μαλλιά σας
Για να κάνετε την τελευταία πινελιά αφού έχετε κάνει πιστολάκι, ψεκάστε λακ πάνω στη βούρτσα σας και βουρτσίστε τα μαλλιά σας από τις ρίζες προς τις άκρες. Έτσι το χτένισμά σας δεν θα είναι τόσο στημένο και τα μαλλιά σας θα συνεχίσουν να έχουν όγκο

Κατηγορία Ομορφιά
ΥΛΙΚΑ


ΛΙΚΑ

  • 4 μέτρια κυδώνια

  • ελαιόλαδο

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • ½ - 1 κ.γ. ξερή κόκκινη καυτερή πιπεριά

  • 150 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο

  • 300 γρ. κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο

  • 1½ φλ. μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί

  • 1 φύλλο δάφνη

  • 1 ξύλο κανέλλα

  • ½ κ.γ. κύμινο

  • αλάτι

  • ⅔ φλ. μαύρες σταφίδες

  • ⅓ φλ. πλιγούρι μουσκεμένο για 10 λεπτά σε χλιαρό νερό και στραγγισμένο

  • 1 φλ. ή περισσότερο ζωμό κότας ή νερό

  • ¼ φλ. χοντροαλεσμένο καρύδι και καρυδόψιχα για στόλισμα

  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό

  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο

  • μερικά κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

  2. Κόβουμε εγκάρσια στη μέση τα κυδώνια, στρώνουμε μια λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε επάνω, με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.

  3. Ψήνουμε για 35΄ ή περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα.

  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και με κοφτερό μαχαίρι, ή με το ειδικό κουταλάκι για γκρέιπφρουτ, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα σκληρά κεντρικά κομμάτια. Βγάζουμε επίσης τη μισή περίπου σάρκα, αφήνοντας κουπάκια πάχους 1 εκ. περίπου. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που αφαιρέσαμε.

  5. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και το λουκάνικο.

  6. Ανακατώνουμε μερικές φορές και βάζουμε και τον κιμά στο τηγάνι.

  7. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσει να τσιτσιρίζει.

  8. Προσθέτουμε 1 φλ. από το κρασί, τη δάφνη, την κανέλλα, το κύμινο και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε 10΄.

  9. Βάζουμε τις σταφίδες, τη μισή σάρκα από τα κυδώνια και το πλιγούρι στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ζωμό και βράζουμε άλλα 2΄. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, βάζοντας, ίσως, λίγο πιπέρι. Πετάμε το ξύλο κανέλλας και τη δάφνη.

  10. Σε μικρή γαβάθα ανακατώνουμε τη σάρκα από τα κυδώνια που κρατήσαμε, με τον τοματοπολτό.

  11. Σε πήλινο ή γυάλινο πυρίμαχο ταψί βάζουμε το μισό βούτυρο ή λάδι. Τοποθετούμε πάνω τα κυδώνια και γεμίζουμε με τον κιμά.

  12. Βάζουμε από πάνω στο καθένα 1-2 κ.σ. από το μίγμα κυδώνι-ντοματοπολτό και πάνω τοποθετούμε μισό καρύδι, πιέζοντας να βυθιστεί στη γέμιση, περιχύνουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο κρασί και λίγο ζωμό.

  13. Βάζουμε, αν θέλουμε, λίγο βούτυρο πάνω στο κάθε γεμιστό κυδώνι και ψήνουμε στους 200° C για 45΄, περιχύνοντας 1-2 φορές με τη σάλτσα από το ταψί.

 

 

 
 
 
Κατηγορία Για όλους

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρούπου εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Κυριακής (13/01) κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις, οι ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και ο παγετός. Μάλιστα, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και στην Αττική.

Ισχυρή κακοκαιρία μέχρι και την Τετάρτη

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ το σκηνικό θα ντύσουν:

α. Οι κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:

1. Σήμερα Δευτέρα (14/01) από τις απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της δυτικής και μέχρι το βράδυ της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια 200 και στα νοτιότερα 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

2. Την Τρίτη (15/01) σε περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (τις πρωινές ώρες), τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), την Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

3. Την Τέταρτη (16/01) μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

β. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Τη Δευτέρα (14/01) από τις βραδινές ώρες το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νοτιά τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Ευβοίας.

2. Την Τρίτη (15/01) από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

γ. Οι θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ από τη Δευτέρα (14/01) στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

δ. Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας (14/01), καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Αναλυτικά, για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις από το βράδυ στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα γύρω ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις που το βράδυ θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες 5 με 6 και τη νύχτα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο νεφώσεις με τοπικές βροχές και προς το βράδυ σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία νότιοι 5 με 6 και από το βράδυ βόρειων διευθύνσεων 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, που το βράδυ θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειων διευθύνσεων 5 με 6 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -06 (μείον 6) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, που από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα νότια 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα βόρεια σε βόρειους 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα, στα νότια κατά τόπους ισχυρές. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης που από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 


 
Κατηγορία Ειδήσεις

Ληστεία την Παρασκευή το βράδυ γύρω στις 9:30, την ώρα που διασκέδαζαν και έκοβαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σε κέντρο διασκέδασης στη Δροσιά οι αστυνομικοί της Χαλκίδας, εκείνοι φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλου παραδίπλα, από εκεί που βρισκόντουσαν οι αστυνομικοί,  λήστευαν υπάλληλο βενζινάδικου.

Αφού άρπαξαν 350 ευρώ που ήταν όλες κι όλες οι εισπράξεις που είχε πάνω του ο υπάλληλος, ανενόχλητοι τράπηκαν σε φυγή και μάλιστα με τα πόδια. Ο υπάλληλος δεν είδε αν πιο κάτω είχαν αφήσει κάποιο όχημα ή συνεργό που να τους περίμενε. Όπως είπε στην κατάθεσή του, έφυγαν πεζοί και μάλιστα χωρίς να βιάζονται.

Αμέσως μετά ο υπάλληλος ειδοποίησε την άμεση δράση. Η ασφάλεια Χαλκίδας ξεκίνησε έρευνες από κάμερες ασφαλείας, για τη συλλογή στοιχείων και για τον εντοπισμό τους.

Κατηγορία Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα βρίσκεται στην 6η  Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO 2019» που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαρτίου 2019, στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo, στα Σπάτα, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας, τη δυνατότητα προβολής και προώθησης των προϊόντων τους σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό.

 Η Food Expo είναι η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Ν.Α Ευρώπη και απευθύνεται στους επαγγελματίες του Χονδρεμπορίου, της Οργανωμένης Λιανικής, της Μαζικής Εστίασης και των Ξενοδοχείων.  Παράλληλα με την έκθεση, διεξάγεται και η Διεθνής Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων «Oenotelia».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για 4η συνεχόμενη φορά και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή από τις επιχειρήσεις, εξασφαλίστηκε εκθεσιακός χώρος εμβαδού 327 τ.μ., στο χώρο που διεξάγεται παράλληλα η «Οenotelia». Το έτος 2018 στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν 52 επιχειρήσεις και πραγματοποιηθήκαν 330 συναντήσεις με τους ξένους αγοραστές (hosted buyers).

Την Έκθεση θα πλαισιώσουν παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις, ημερίδες και  εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://foodexpo.gr .

Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση, καθώς και η κατασκευή του περιπτέρου στηρίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος οικονομικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.

Η οικονομική συμμετοχή για κάθε εκθέτη σε ατομικό περίπτερο ανέρχεται στα €550 (πλέον ΦΠΑ) και σε ομαδικό περίπτερο στα € 300 (πλέον ΦΠΑ).

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο και όχι αργότερα από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αποστολή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Εντεταλμένου Συμβούλου Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Κεντρική Δομή Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ). Τηλ: 2231030190

 

Κατηγορία Εκδηλώσεις
 

Την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη θα έχουν εφτά κατηγορίες πολιτών, αφού πρώτα υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο ή στις περιφερειακές ενότητες από την πρώτη Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου του 2019, οι οποίες θα συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την 391/2016 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Χαλκιδέων, προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις ακόλουθες κατηγορίες πολιτών.

1η κατηγορία: Άποροι

2η κατηγορία: Πολύτεκνες οικογένειες

3η κατηγορία: Άτομα με αναπηρία

4η κατηγορία: Μονογονεϊκές οικογένειες

5η κατηγορία: Τρίτεκνες οικογένειες

6η κατηγορία: Μακροχρόνια άνεργοι

7η κατηγορία: Άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο δήμο Χαλκιδέων (Ληλαντίων και Μεγασθένους στο 2ο όροφο) και στις κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες. Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου, για ν’ αρχίσει να ισχύει άμεσα

Κατηγορία Ειδήσεις

Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σιατίστης έγραψε το τελευταίο του άρθρο στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr με τίτλο: ''ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ''

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.

Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.

Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.

Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.

Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.

Επίσης του ανετέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.

Πολλά έτη είναι παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».

Για τριάντα και πλέον έτη ασχολήθηκε με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε σχολές γονέων, ιερατικά και νεανικά συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.

Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ιδιαίτερη μέριμνα του Μητροπολίτου ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.

Στα 14 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί.

Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο

Κατηγορία Ειδήσεις