Δήμαρχος Ιστιαίας-Μια γλυκιά μητέρα...

Μητέρα: Μια λέξη σύμβολο, που πέραν της στενής της σημασίας, περικλείει όλες σχεδόν τις μεγαλειώδεις έννοιες της κατά τον Θεό ανθρώπινης υπόστασης. Δημιουργία, Αγάπη, Θυσία, Αυταπάρνηση, Στοργή, Υπομονή.

Από μικρό παιδί απέδιδα μεγάλη σημασία στη γιορτή της Μητέρας, που σήμερα γίνεται μεγαλύτερη αφού ο Θεός με αξίωσε να τη γιορτάζω με το διπλό ρόλο της κόρης και της μητέρας.

Ο ρόλος της Μητέρας, καθοριστικός σε κάθε στιγμή της ανθρώπινης εξέλιξης, καθιστά την Γιορτή της, είτε αυτή τιμάται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, κατά τα διεθνή πρότυπα, είτε την ημέρα της Υπαπαντής κατά τα ελληνικά πρότυπα, μία απλή υπόμνηση και τίποτε περισσότερο.

Η Γιορτή της Μητέρας είναι καθημερινή σε παγκόσμιο επίπεδο και κατά κοινή ομολογία.   

Μητέρα η παιδαγωγός. Μητέρα η οικογενειακή στυλοβάτης. Μητέρα ο κοινωνικός ρυθμιστής. Μητέρα η Θεουργός. Μητέρα η Γυναίκα.

Ειδικά αυτή η τελευταία ιδιότητα, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον ηρωισμό της και τη γενναιότητά της κατά τη διάρκεια των χιλιετιών της ανδροκρατούμενης ανθρώπινης ιστορίας. Αυτή ακριβώς την Υπεροχή, επεσήμανε και η Κασσιανή στον υπερφίαλο Θεόφιλο, όταν έχοντας υπόψη την Θεοτόκο και Μητέρα του Θεού είπε το περίφημο: «Δια της γυναικός πηγάζει τα κρείττω».

 Σήμερα λοιπόν ως γυναίκα, ως μητέρα, ως κόρη, αλλά και ως εκπρόσωπος του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου ο Θεός να χαρίζει δύναμη και υγεία σε όλες τις Μητέρες του κόσμου. 

 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.