Μπράβο στην Δήμαρχο Αιδηψού

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού υπό την προεδρεία της Δημάρχου κας Λίνας Ευσταθίου, με μοναδικό θέμα τον επαναπροσδιορισμό των δημοτικών τελών.

Με γνώμονα την Κοινωνική Ευαισθησία και την ανάγκη αποκατάστασης χρόνιων αδικιών, η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο προσεχές Δ.Σ. την κατάργηση καταβολής τελών από ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και την μείωση των τελών σε ΑμΕΑ με μικρότερο βαθμό αναπηρίας, καθώς και σε πολύτεκνες οικογένειες. Το ακριβές απόσπασμα της Εισήγησης έχει ως εξής:

«Kατόπιν αιτημάτων πολιτών του Δήμου μας που έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία μας και σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ.3 του αρθ.202 του Ν.3463/2006 προτείνεται η μείωση των Δημοτικών τελών σε ΑμΕΑ, Πολυτέκνους κ.λ.π. όπως παρακάτω:

1.     Για ΑμΕΑ, ή οικογένεια που υπάρχει ΑμΕΑ, με ποσοστό αναπηρίας πιστοποιημένο από ΚΕΠΑ άνω του 80% πλήρης απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη

2.     Για ΑμΕΑ, ή οικογένεια που υπάρχει ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67-80% και ετήσιο εισόδημα έως 10.000,00 € μείωση 50% των δημοτικών τελών στην κύρια κατοικία.

3.     Για πολύτεκνους με τέσσερα παιδιά και άνω και ετήσιο εισόδημα έως 10.000,00 € μείωση των δημοτικών τελών 20%.»

Στην ίδια εισήγηση προτείνεται και η αποκατάσταση αδικιών σε Δ.Δ. όπως για παράδειγμα στον οικισμό των Γιάλτρων σε ότι αφορά την καταβολή τελών ύδρευσης.

Η Εισήγηση θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης 30/11/2016, προκειμένου να εγκριθεί και να τεθεί σε άμεση εφαρμογή

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.