Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2018
Εκατόν ένα χρόνια μετά τον πρώτο εντοπισμό της, η αρχαιολογική σκαπάνη επανήλθε στη Νότια Παλαίστρα στην Ερέτρια. 
 

Στο φως, 101 χρόνια μετά τον πρώτο εντοπισμό της, η Νότια Παλαίστρα στην Ερέτρια

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τις 23 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα (ΕΑΣ) διεξήγαγε ανασκαφές στη Νότια Παλαίστρα της Ερέτριας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Καρλ Ρέμπερ (Karl Reber), διευθυντή της ΕΑΣ, καθώς και των μελών της ΕΑΣ, Geoffroy Luisoni και Guy Ackermann, και υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας και συγκεκριμένα της διευθύντριας, Αγγελικής Σίμωσι, και του αρχαιολόγου, Κώστα Μπουκάρα.
 
«Πρόκειται για δημόσιο κτήριο που ήταν σε χρήση για γυμνικούς σκοπούς, το οποίο αποκαλύφτηκε το 1917 από τον Έλληνα αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Κουρουνιώτη. Οι έρευνες στο μνημείο συνέχισαν, λοιπόν, 101 χρόνια μετά την πρώτη ανασκαφή», αναφέρει το ΥΠΠΟΑ για τις νέες ανασκαφές στη Νότια Παλαίστρα, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική συνοικία της αρχαίας Ερέτριας, κοντά στο Ιερό της Ίσιδος και τις οχυρώσεις της πόλης.
 
Όπως πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, το κτήριο «αποτελείται από μια μεγάλη τετράγωνης κάτοψης αυλή, πλάτους περίπου 22 μ., η οποία περιβάλλεται στα δυτικά και τα νότια από στοά που σχηματίζει γωνία, ενώ στα βόρεια από μεγάλη εξέδρα με εσωτερική κιονοστοιχία. Η ανατολική πλευρά απαρτίζεται από σειρά δωματίων άγνωστης προς το παρόν χρήσης, ενώ στη βορειοδυτική γωνία του κτίσματος εντοπίστηκε ιερό της Ειλείθυιας».
 
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, «δεν σώθηκαν ευρήματα από τις ανασκαφές των αρχών του 20ού αιώνα. Το 2018, η ΕΑΣ πραγματοποίησε 13 διερευνητικές τομές με στόχο τον εντοπισμό υλικού που θα μπορούσε να διευκρινίσει περαιτέρω τη χρονολόγηση των οικοδομικών φάσεων του μνημείου. Το κύριο επιστημονικό πόρισμα των ανασκαφών του 2018 είναι η αποκάλυψη ενός χώρου ορθογώνιας κάτοψης, διαστάσεων 23 × 31 μ., που πιθανώς περιβάλλεται από τρεις στοές».
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018, η τοιχοποιία και το κεραμικό υλικό που σχετίζεται με αυτόν το χώρο υποδηλώνουν μια χρονολόγηση στην κλασική εποχή, αναμφίβολα πριν από τις αρχές του 4ου αι. π.Χ. «Φαίνεται πως δεν πρόκειται για οικία ούτε για χώρο εργαστηρίου, ούτε ακόμη για ιερό. Η επανάχρηση πολλών τοίχων του χώρου και η ύπαρξη μεγάλης αυλής κατά την επόμενη φάση, τον 4ο αι. π.Χ., υποδηλώνουν πως ο χώρος ήταν από την αρχή σε χρήση ως παλαίστρα για την αθλητική επιμόρφωση των νέων Ερετριέων», συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ, τονίζοντας ότι «κατά την πρώτη της φάση, η Νότια Παλαίστρα αποτελεί σημαντική μαρτυρία της εξέλιξης των μνημείων με αθλητική χρήση της κλασικής εποχής, καθώς οι έως τώρα γνωστές παλαίστρες αυτής της εποχής παραμένουν ελάχιστες».
 
Τέλος, ως προς «το χώρο ορθογώνιας κάτοψης ο οποίος σύμφωνα με τις επιγραφές ήταν αφιερωμένος στη λατρεία της Ειλείθυιας, της προστάτιδας της γέννας και των παιδιών», που είχε φέρει στο φως στα βορειοδυτικά της Παλαίστρας ο Κ. Κουρουνιώτης, οι δύο τομές που πραγματοποιήθηκαν αποκάλυψαν ένα πηγάδι και έναν βόθρο θεμελίωσης όπου ανακαλύφθηκαν περίπου εκατό μικκύλες κοτύλες, οι οποίες χρονολογούνται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου ή στις αρχές του 3ου αι. π.Χ
Κατηγορία Ειδήσεις

Με αφορμή τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, οι γονείς των μαθητών συγκεντρώθηκαν  την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στο σχολείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά του Σχολείου από το κέντρο της πόλης στο Μπούρτζι.

 
Ένας από τους βασικούς λόγους που διαφώνησαν οι γονείς για την μεταφορά, είναι η απομάκρυνση από το νοσοκομείο Χαλκίδας, γεγονός που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα επειδή υπάρχουν παιδιά που παθαίνουν κρίσεις και επιληψίες. 
 
Δεύτερος βασικός λόγος είναι ότι δεν έχει τακτοποιηθεί η μεταφορά των παιδιών με αποτέλεσμα άλλα παιδιά να τα μεταφέρουν οι γονείς με δικά τους έξοδα και άλλα να μην πηγαίνουν καν γιατί αδυνατούν οι γονείς να τα μεταφέρουν για εύλογους λόγους.
 
Ο τρίτος λόγος είναι ο απαράδεκτος προαύλιος χώρος που υπάρχει για τα παιδιά, όπως δηλώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Κατηγορία Ειδήσεις

/Κολοκυθόσουπα: πλούσια σε φυτικά ωμέγα-3

Η πλούσια σε ωμέγα-3 κολοκύθα προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση και βοηθάει στη μείωση της ολικής και της «κακής» χοληστερόλης. Θα χρειαστείτε (για 10-12 μερίδες): 100ml ελαιόλαδο, 2 κιλά κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη σε κομμάτια των –περίπου- 2 εκατοστών, 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα, 2 καρότα, 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη, μαύρο πιπέρι, 100ml κρέμα γάλακτος light. Εκτέλεση: Ζεστάνετε μια κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι κι έπειτα την ψιλοκομμένη κολοκύθα και τα ψιλοκομμένα καρότα. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι η κολοκύθα να αρχίσει να διαλύεται. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το χυμό πορτοκάλι, καπακώστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά. Προσθέστε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και βράστε για άλλα 2-3 λεπτά, απομακρύνοντας έπειτα την κατσαρόλα από τη φωτιά. Για πιο απαλή υφή μπορείτε να την περάσετε από το μπλέντερ ή να τη χτυπήσετε με το χέρι. Σερβίρετε προσθέτοντας παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

 

 

Σολομός με λαχανάκια Βρυξελλών: θάλασσα και φθινόπωρο στο πιάτο
Τα λαχανάκια Βρυξελλών βρίσκονται στην εποχή τους, είναι πλούσια σε βιταμίνες –ειδικά C- και περιέχουν 0% χοληστερόλη, ενώ τα καλά λιπαρά του σολομού ωφελούν την υγεία της καρδιάς. Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες): Μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση, 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 700 γραμμάρια φιλέτο σολομού κομμένο στα 4, φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα, αλάτι κοσέρ και μαύρο πιπέρι. Εκτέλεση:Ζεστάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλτε τα λαχανάκια σε ένα ταψί (ή μαγειρικό χαρτί) με λάδι, κρεμμύδι, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Αφού τα λαχανικά έχουν μαγειρευτεί για περίπου ένα τέταρτο, προσθέστε και το σολομό, αλείφοντάς τον πρώτα με το μείγμα μουστάρδας. Ψήστε τα όλα μαζί για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πάρει και ο σολομός χρώμα και σερβίρετε προσθέτοντας τα λεμόνια για γαρνιτούρα.

 

 

Τάρτα με παντζάρι και κρεμμύδια: γεύση με οφέλη
Πρόκειται για μια καλή εποχή να μαγειρέψετε παντζάρι, το οποίο χάρη στην περιεκτικότητά του σε βηταΐνη, μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και σας θωρακίζει απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις. Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες): 200 γραμμ. βρασμένο και ξεφλουδισμένο παντζάρι, λίγο ελαιόλαδο, 200 γραμμάρια μικρά κρεμμύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 ζύμη κουρού, 50 γραμμάρια νεροκάρδαμο, 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο, 3-4 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο τυρί, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Εκτέλεση:Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κόψτε το παντζάρι σε μικρά κομμάτια, καθώς σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Απλώστε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, αφού της έχετε ανοίξει τρύπες με το πιρούνι και βάλτε τη στο φούρνο για 10-15 λεπτά, βάζοντας πάνω της λαδόκολα με μερικά φασόλια για να μην φουσκώσει. Στη συνέχεια (αφού αφαιρέσετε τη λαδόκολα και περιμένετε λίγο να κρυώσει) προσθέστε της το παντζάρι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αφού τα απλώσετε σωστά, ψήστε τα όλα μαζί για περίπου 30 λεπτά. Μόλις βγάλετε την τάρτα από το φούρνο, προσθέστε και το κατσικίσιο τυρί, λίγο μπαλσάμικο, λίγο ελαιόλαδο, και νεροκάρδαμο και σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια στην τάρτα σας, αυξάνοντας την καρδιοπροστατευτική της δράση

Κατηγορία Για όλους

Κανένα μεμονωμένο τρόφιμο δεν περιέχει το σύνολο των απαραίτητων για το δέρμα θρεπτικών συστατικών. Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, εάν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, μπορεί να του προσφέρουν το «κάτι παραπάνω».

  1. Ανανάς: όταν τρώγεται νωπός, προσφέρει στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, χλωρίου, καλίου και ενζύμων όπως η βρωμελίνη. Η βρωμελίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δερματικών φλεγμονών, στην προστασία των επιθηλιακών κυττάρων και στη ρύθμιση της αλκαλικότητας. Όταν ο ανανάς καταναλώνεται έπειτα από πρωτεϊνούχα γεύματα, βοηθάει στην καλύτερη χώνεψή τους.

  • Γλυκοπατάτες: έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό φορτίο από τις κοινές πατάτες και περισσότερη β-καροτίνη, η οποία δρα αντιοξειδωτικά, διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων, προσδίδει ελαστικότητα στην επιδερμίδα και την προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Η γλυκοπατάτα, βρασμένη ή ψημένη, μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν όλα τα φαγητά ή να φαγωθεί μόνη της, ακόμα και ως ενδιάμεσο σνακ.

  • Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο: αυξάνει την αντιοξειδωτική θωράκιση του οργανισμού, βελτιώνει την υφή του δέρματος και μπορεί να παράσχει αντιρυτιδική προστασία. Ο ωφελιμότερος τρόπος για να καταναλωθεί είναι ωμό, δηλαδή ως έχει, χωρίς να υποστεί την οποιαδήποτε μαγειρική επεξεργασία, π.χ. στα λαχανικά και τα όσπρια, πάνω σε ψωμί αντί άλλης λιπαρής ύλης ή μόνο του (μόλις ξυπνήσετε το πρωί, 1 κουταλάκι με άδειο στομάχι).

  • Καρύδια: εξαιρετική πηγή φυτικών ω-3 λιπαρών με υψηλή περιεκτικότητα σε α-λινολεϊκό οξύ, το οποίο καταπολεμά φλεγμονές της επιδερμίδας και ανακουφίζει από δερματίτιδες και εκζέματα. Περιέχουν, επίσης, πολλή βιταμίνη Ε και αργινίνη, αμινοξύ που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επειδή όμως οξειδώνονται εύκολα, πρέπει να προτιμάτε τα συσκευασμένα σε κενό αέρος ή να τα αγοράζετε με το τσόφλι και να το σπάτε πριν τα καταναλώσετε.

  • Κολοκυθόσποροι: πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές, προστατευτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε ανάλατους κολοκυθόσπορους αντί άλλου σνακ (το ξεφλούδισμά τους μειώνει τη νευρικότητα) ή καταναλώστε τους αποφλοιωμένους μαζί με γιαούρτι ή νιφάδες βρώμης. Ταιριάζουν, επίσης, σε σαλάτες φρούτων και λαχανικών, σάλτσες ζυμαρικών και σε συνδυασμούς με ρύζι και όσπρια.

  • Μοσχάρι ψαχνό: περιέχει λίγα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη. Αντίθετα, αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών, καρνοσίνης, που δρα αντιγηραντικά, βιταμινών Β, που μειώνουν τη λιπαρότητα του δέρματος, σιδήρου και ψευδαργύρου, ο οποίος βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου. Προτιμότερο να τρώγεται βραστό και να το συνοδεύετε με πολλά λαχανικά και κάποια πηγή «καλών» υδατανθράκων, όπως γλυκοπατάτα, πλιγούρι ή κινόα.

  • Νιφάδες βρώμης: εξαιρετική πηγή βραδυφλεγών υδατανθράκων, που δεν ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα, και φυτικών ινών, που διευκολύνουν την εντερική λειτουργία. Ο επωφελέστερος τρόπος για να τις καταναλώσετε είναι ωμές, αφού πρώτα τις μουλιάσετε σε ρόφημα σόγιας, αμυγδάλου ή χυμό μήλο και κατόπιν τις αναμίξετε με ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα, ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς ή σπόρους. Μπορείτε επίσης να τις βράσετε ελαφρώς, προτιμότερο σε νερό, και να φτιάξετε χυλό.

  • Πορτοκάλια και μανταρίνια: πλούσια σε βιταμίνη C, που προστατεύει από την οξείδωση και είναι απαραίτητη για την αναδόμηση του κολλαγόνου, φολικό οξύ, που βοηθά στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, και σε κάλιο, που ρυθμίζει το ισοζύγιο νερού στον οργανισμό. Προτιμότερο να τα τρώτε αυτούσια και όχι ως χυμό, μόνα τους ή σε συνδυασμό με φρούτα άλλων χρωμάτων, μέχρι το απόγευμα και όχι προς το βράδυ.

  • Σαρδέλες: περιέχουν πρωτεΐνες, ω-3 λιπαρά, βιταμίνες Β και ιχνοστοιχεία, όλα αναγκαία για το δέρμα. Είναι καλύτερο να τρώγονται βραστές με λαδορίγανη, σκόρδο και μαϊντανό ή ψητές με σάλτσα ντομάτας και ρίγανη. Εναλλακτικά, επιλέξτε σαρδέλες ωμές (όχι παστές) διατηρημένες με ελαιόλαδο σε γυάλινα βαζάκια και καταναλώστε τες σκέτες ή λιωμένες με μουστάρδα, σκόρδο και κρεμμύδι ή μέσα σε σαλάτες λαχανικών.

  • Τσάι: ανεξαρτήτως χρώματος, τα τσάγια από το φυτό Camellia sinensis αποτελούν ένα πρώτης τάξης αντιοξειδωτικό, προστατευτικό και αντιγηραντικό ρόφημα. Απολαύστε το τσάι με λίγο χυμό λεμονιού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών υλών. Αποφύγετε την κατανάλωσή του πριν από το φαγητό ή αμέσως μετά. Μπορείτε να το συνδυάσετε με φρέσκα φρούτα, ιδίως δε με πράσινο μήλο.

Εξαιρετικά χρήσιμα τρόφιμα για το δέρμα είναι επίσης: αβγό, αβοκάντο, ακτινίδιο, αμύγδαλα, βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα), γιαούρτι, κακάο, καφές, καρότο, κεφίρ, κουνουπίδι, κρεμμύδι, μπρόκολο, μύδια, ντομάτα και προϊόντα αυτής, πιπεριές, ραδίκια, ρεβίθια, ρόδι, σκόρδο, σόγια, σολομός, σπανάκι, στρείδια, φασόλια, όλα τα υπόλοιπα φρούτα, λαχανικά και χόρτα (ειδικά τα άγρια) καθώς και τα μυρωδικά.

Μην ξεχνάτε ποτέ τον υπ’ αριθμόν 1 φίλο του δέρματος: το νερ

Κατηγορία Ομορφιά

Το υπουργείο Εσωτερικών  ενέκρινε επιχορήγηση συνολικού ποσού 5.146.898,38 ευρώ, μέσω του προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).

Τα χρήματα αυτά χορηγούνται για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων.

Τα περισσότερα χρήματα από τους 19 Δήμους λαμβάνει ο Δήμος Ερέτριας (το 1/5 του συνολικού ποσού), ο οποίος θα επιχορηγηθεί με 1.042.445 ευρώ για να εξοφλήσει τα χρέη του

Κατηγορία Ειδήσεις

Κλειστή θα παραμείνει από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και κάθε Σάββατο έως και τις 30 Μαρτίου 2019, η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας.

Η απόφαση για το κλείσιμο της πάρθηκε λόγω της περιορισμένης κίνησης πλοίων που παρουσιάζεται κατά τη χειμερινή περίοδο, σε συνδυασμό με τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησής της, τόσο για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα όσο και κατά την συγκεκριμένη ημέρα.

 
 
Κατηγορία Ειδήσεις

Ένας 53χρονος από τη Δροσιά στη Χαλκίδα βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα καρφωμένη στο στήθος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος εντοπίστηκε στο μικρό Λιμανάκι στην Παναγίτσα στις 22.30 χθες το βράδυ (16-10-2018). Μπροστά στα πόδια του υπήρχε το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο κατέιχε νόμιμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και οι δικοί του άνθρωποι.

Η αστυνομία για την ώρα αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και κάνει λόγο για αυτοκτονία. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ.Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 53χρονος όσο και η οικογένειά του, δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα στην τοπική κοινωνία. Όλοι ήξεραν πως επρόκειτο για μια πολύ καλή οικογένεια. Μάλιστα, η γυναίκα του κατέχει σημαντική επαγγελματική θέση στην περιοχή.

Κατηγορία Ειδήσεις

Ο Πολυπίνακας μου, είναι μια πολύ-πολύ απλή Μαθηματική συσκευή (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία μαζί με την αφεντιά μου), που δίνει τη δυνατότητα, (στα λιλιπούτεια παιδάκια του Νηπιαγωγείου, καθώς και στους μικρούς μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και στους μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου), να μάθουν τα Μαθηματικά τους, ευχάριστα, χαρούμενα και δημιουργικά, παίζοντας στην κυριολεξία με τον Πολυπίνακα!!!

Ο Πολυπίνακας, Φίλοι μου, αξιολογήθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας της χώρας μας και κρίθηκε ότι είναι: «ένα άριστο εποπτικό μέσο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές και δασκάλους!!!».

Για αυτή τη Μαθηματική μου εφεύρεση, μου έχουν χορηγηθεί έξι (6) Διεθνή Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, από τις εξής χώρες : Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Αγγλία και Ολλανδία.

Φίλοι μου Αγαπημένοι!!!

Επειδή ο Πολυπίνακας μου, χαρακτηρίζεται για την απλότητα του, μπορούμε να διδάξουμε, μαθηματικές έννοιες μεγαλυτέρων τάξεων, σε μαθητές πολύ μικροτέρων τάξεων!!!

Έτσι, η ταπεινότητα μου, με τη βοήθεια του Πολυπίνακα, στις κατασκηνώσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Δασικό χωριό στη Βόρεια Εύβοια, δίδαξε με μεγάλη επιτυχία, στους μαθητές της Έκτης Τάξης του Δημοτικού, την πρόσθεση και την αφαίρεση θετικών και αρνητικών ακεραίων αριθμών, που διδάσκονται στους μαθητές της Δευτέρας τάξης του Γυμνασίου!!!

Αγαπημένοι μου Φίλοι!!!

Από την ημέρα, που το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αξιολόγησε το Πολυπίνακα μου και το έκρινε ότι είναι ένα άριστο εποπτικό μέσο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές και τους δασκάλους, απεφάσισα να δωρίσω την τεχνογνωσία του Πολυπίνακα στο Κράτος, χωρίς να επιζητώ κανένα αξίωμα ή καμία προαγωγή σε υψηλά κλιμάκια!!!

Αυτό που ζητούσα ανυποχώρητα ήταν, με τη φροντίδα του Υπουργείου Παιδείας, ο Πολυπίνακας να έφθανε μέχρι το τελευταίο Ελληνικό Σχολείο!!!.

Επί 20 χρόνια αγωνιζόμουν να δωρίσω τον Πολυπίνακα μου στο Κράτος, ερχόμενος σε επικοινωνία με πολλούς υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι ενώ «ερωτεύονταν» τον Πολυπίνακα, όμως δεν τον «νυμφεύονταν»!!!

Και έτσι, η δωρεά του Πολυπίνακα προς το Κράτος, δεν έγινε πράξη!!!

Φαίνεται, Φίλοι μου, ότι οι Πολιτικοί μας, δεν θέλουν πολίτες με ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, για να μπορούν να τους ξεγελούν ευκολότερα!!!.

Όταν δε, ήλθαν τα μνημόνια στη χώρα μας, σταμάτησα κάθε προσπάθεια δωρεάς του Πολυπίνακα προς το Κράτος, αφού το Ελληνικό Δημόσιο, είχε πτωχεύσει και θα εθεωρείτο πολυτέλεια η προώθηση του Πολυπίνακα, προς όλα τα Νηπιαγωγεία και προς όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας!!!.

Όμως, Αγαπημένοι μου Φίλοι, η Οδύσσεια του Πολυπίνακα μου, έχει όμορφο και αίσιο τέλος, γιατί απεφάσισα τα κάτωθι :

1) Επί ένα εξάμηνο, θα σας παρουσιάζω σε video, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΙΝΑΚΑ μέσα από τη σελίδα μου στο fb, πολύ μικρής διάρκειας, 7 έως 10 πρώτων λεπτών!!!

Με ανακοίνωση μου, θα σας προαναγγέλλω, ποιά μέρα θα κάνω το μάθημα μου με τον Πολυπίνακα.

Σε αυτή την εξάμηνη σειρά αυτών των μαθημάτων μου, θα έχετε βγάλει , Φίλοι μου και εσείς, τα δικά σας συμπεράσματα, κατά πόσο δηλαδή ο Πολυπίνακας, είναι ένα άριστο εποπτικό μέσο, όπως ισχυρίζεται, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας!!!

2) Μετά την εξάμηνη διδασκαλία μου μαζί σας, με βοηθό μου τον Πολυπίνακα, θα συνταξιοδοτηθώ…  και τον Πολυπίνακα μου, θα το δωρίσω, στον Αγαπημένο μου ανιψιό και ταλαντούχο Μαθηματικό : Νίκο Κουράκη, Διευθυντή του Μαθηματικού Φροντιστηρίου : ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ!!! (Φαρμακίδου 14, Χαλκίδα).

Έτσι, με αυτό το τρόπο θα έχει ολοκληρωθεί οριστικά η πολύχρονη Μαθηματική και Ερευνητική μου σταδιοδρομία και πανευτυχής από μια γωνιά, θα παρακολουθώ ανελλιπώς τη δραστηριότητα του Μαθηματικού Φροντιστηρίου: ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ,όπου με τη συμβολή του Πολυπίνακα μου και τη στιβαρή παρουσία και διδασκαλία του πεπειραμένου Μαθηματικού , Νίκου Κουράκη, θα διδάσκονται με τρόπο ευχάριστο, χαρούμενο και δημιουργικό, όλα τα Μαθηματικά, από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο!!!!