Eviabest.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, και η Challedu - inclusion| games | education, συνδιοργανώνουν τo «ABI GAME FESTIVAL - σχεδιάΖΟΥΜΕ και παίΖΟΥΜΕ στο ΦΑΣΜΑ», ένα τριήμερο φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για τον Αυτισμό,  μια ξεχωριστή εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος και τη συμπερίληψη παιδιών με αυτισμό. 
 
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, παιχνίδι, εργαστήρια και παρουσιάσεις των παιχνιδιών που θα δημιουργηθούν.
 
Βασικοί στόχοι είναι:
  • Τα παιδιά με αυτισμό ηλικίας 4-18 ετών να αλληλεπιδράσουν με μαθητές, φοιτητές, γονείς, επαγγελματίες, game-designers και πολίτες στο ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργεί το παιχνίδι ενδυναμώνοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
  • Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι κάτοικοι και οι game-designers να ενημερωθούν για τον αυτισμό, να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν πρακτικά επαγγελματικές διεξόδους.
Τα νέα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα για αντίστοιχες δράσεις στο σχολείο και σε ηλεκτρονική μορφή διαδικτυακά καθώς και από τον οδηγό.
 
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα: 
 
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018:
18.30-19.00  Προσέλευση- εγγραφές
19.00-20.30  Ομιλίες με Θέματα: Αυτισμός, Επικοινωνία με παιδιά με Αυτισμό, Παιχνίδια για τον Αυτισμό.
Εισηγήτριες:
Βίλλα Ιωάννα - Λογοθεραπεύτρια
Καραθανάση Ζαχαρένια - Ειδική Παιδαγωγός
Λουκοπούλου Ελένη - Ειδική Παιδαγωγός
Μουστάκα Κωνσταντίνα - Κοινωνική Λειτουργός
Μπρούζου Ασημίνα- Game-desginer
Παράκατη Βασιλική – Ψυχολόγος
 
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018:
10.00-13.00 Παιχνίδι μεταξύ παιδιών με αυτισμό, φροντιστών, ειδικών επαγγελματιών, game-designers και νέων
14.00-21.00 Δημιουργία παιχνιδιών για τον αυτισμό με τη βοήθεια ειδικών game-designers (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
 
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, το πρωί από τις 10.00-15.00 η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό για δοκιμή και παρουσίαση των παιχνιδιών.
 
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.challedu.com/abi_games
 
Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλ.6947812734 .
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εργαστήρια του Σαββάτου.\
 «ABI GAME FESTIVAL - σχεδιάΖΟΥΜΕ και παίΖΟΥΜΕ στο ΦΑΣΜΑ», θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου 2018, στο κτίριο της Περιφέρειας (Λεωφ. Χαϊνά 93).
 
 
Είσοδος ελεύθερη
Κατηγορία Εκδηλώσεις

Ληστεία για γέλια και για κλάματα!!!

Πραγματικά απίστευτιο συμβάν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης!!!

Απόπειρα ληστείας έγινε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που βρίσκεται στην περιοχή της Λάρυμνας στη Λοκρίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες o δράστης, φορώντας κουκούλα και κρατώντας πιστόλι μπήκε στο μαγαζί, φωνάζοντας «ληστεία».

Η μουσική ήταν δυνατά και δεν τον άκουγαν, ωστόσο είδαν τον κουκουλοφόρο να τους απειλεί και να φωνάζει με ένα όπλο, που έμοιαζε να είναι ψεύτικο.

Όταν έκλεισαν τη μουσική ο «ληστής» φώναξε και πάλι «ληστεία», για να εισπράξει την απάντηση: «Τι ληστεία ρε, άντε φύγε από δω…»

Ταυτόχρονα άρχισαν να του πετάνε ποτήρια, σκαμπό και άλλα αντικείμενα, με τον ληστή να το βάζει στα πόδια τρομοκρατημένος.

Κατηγορία Ειδήσεις

Σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης, στην Αρτάκη, θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Είπαν όχι στην  απόπειρα της δημοτικής αρχής Παγώνη να φορτώσει το Δήμο Χαλκιδέων με ένα δάνειο ύψους 14,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, αντέδρασαν όλοι οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης και έτσι αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα η δημοτική αρχή, η οποία χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία για να εγκριθεί η λήψη ενός τόσο μεγάλου δανείου.

 Επίσης αντέδρασε και ο σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων

 
Κατηγορία Ειδήσεις