Τα μαθηματικά με τον Πολυπίνακα του Αθανάσιου Τσόκα -Μάθημα 1ο

Ο Πολυπίνακας μου, είναι μια πολύ-πολύ απλή Μαθηματική συσκευή (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία μαζί με την αφεντιά μου), που δίνει τη δυνατότητα, (στα λιλιπούτεια παιδάκια του Νηπιαγωγείου, καθώς και στους μικρούς μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και στους μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου), να μάθουν τα Μαθηματικά τους, ευχάριστα, χαρούμενα και δημιουργικά, παίζοντας στην κυριολεξία με τον Πολυπίνακα!!!

Ο Πολυπίνακας, Φίλοι μου, αξιολογήθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας της χώρας μας και κρίθηκε ότι είναι: «ένα άριστο εποπτικό μέσο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές και δασκάλους!!!».

Για αυτή τη Μαθηματική μου εφεύρεση, μου έχουν χορηγηθεί έξι (6) Διεθνή Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, από τις εξής χώρες : Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Αγγλία και Ολλανδία.

Φίλοι μου Αγαπημένοι!!!

Επειδή ο Πολυπίνακας μου, χαρακτηρίζεται για την απλότητα του, μπορούμε να διδάξουμε, μαθηματικές έννοιες μεγαλυτέρων τάξεων, σε μαθητές πολύ μικροτέρων τάξεων!!!

Έτσι, η ταπεινότητα μου, με τη βοήθεια του Πολυπίνακα, στις κατασκηνώσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Δασικό χωριό στη Βόρεια Εύβοια, δίδαξε με μεγάλη επιτυχία, στους μαθητές της Έκτης Τάξης του Δημοτικού, την πρόσθεση και την αφαίρεση θετικών και αρνητικών ακεραίων αριθμών, που διδάσκονται στους μαθητές της Δευτέρας τάξης του Γυμνασίου!!!

Αγαπημένοι μου Φίλοι!!!

Από την ημέρα, που το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αξιολόγησε το Πολυπίνακα μου και το έκρινε ότι είναι ένα άριστο εποπτικό μέσο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές και τους δασκάλους, απεφάσισα να δωρίσω την τεχνογνωσία του Πολυπίνακα στο Κράτος, χωρίς να επιζητώ κανένα αξίωμα ή καμία προαγωγή σε υψηλά κλιμάκια!!!

Αυτό που ζητούσα ανυποχώρητα ήταν, με τη φροντίδα του Υπουργείου Παιδείας, ο Πολυπίνακας να έφθανε μέχρι το τελευταίο Ελληνικό Σχολείο!!!.

Επί 20 χρόνια αγωνιζόμουν να δωρίσω τον Πολυπίνακα μου στο Κράτος, ερχόμενος σε επικοινωνία με πολλούς υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι ενώ «ερωτεύονταν» τον Πολυπίνακα, όμως δεν τον «νυμφεύονταν»!!!

Και έτσι, η δωρεά του Πολυπίνακα προς το Κράτος, δεν έγινε πράξη!!!

Φαίνεται, Φίλοι μου, ότι οι Πολιτικοί μας, δεν θέλουν πολίτες με ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, για να μπορούν να τους ξεγελούν ευκολότερα!!!.

Όταν δε, ήλθαν τα μνημόνια στη χώρα μας, σταμάτησα κάθε προσπάθεια δωρεάς του Πολυπίνακα προς το Κράτος, αφού το Ελληνικό Δημόσιο, είχε πτωχεύσει και θα εθεωρείτο πολυτέλεια η προώθηση του Πολυπίνακα, προς όλα τα Νηπιαγωγεία και προς όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας!!!.

Όμως, Αγαπημένοι μου Φίλοι, η Οδύσσεια του Πολυπίνακα μου, έχει όμορφο και αίσιο τέλος, γιατί απεφάσισα τα κάτωθι :

1) Επί ένα εξάμηνο, θα σας παρουσιάζω σε video, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΙΝΑΚΑ μέσα από τη σελίδα μου στο fb, πολύ μικρής διάρκειας, 7 έως 10 πρώτων λεπτών!!!

Με ανακοίνωση μου, θα σας προαναγγέλλω, ποιά μέρα θα κάνω το μάθημα μου με τον Πολυπίνακα.

Σε αυτή την εξάμηνη σειρά αυτών των μαθημάτων μου, θα έχετε βγάλει , Φίλοι μου και εσείς, τα δικά σας συμπεράσματα, κατά πόσο δηλαδή ο Πολυπίνακας, είναι ένα άριστο εποπτικό μέσο, όπως ισχυρίζεται, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας!!!

2) Μετά την εξάμηνη διδασκαλία μου μαζί σας, με βοηθό μου τον Πολυπίνακα, θα συνταξιοδοτηθώ…  και τον Πολυπίνακα μου, θα το δωρίσω, στον Αγαπημένο μου ανιψιό και ταλαντούχο Μαθηματικό : Νίκο Κουράκη, Διευθυντή του Μαθηματικού Φροντιστηρίου : ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ!!! (Φαρμακίδου 14, Χαλκίδα).

Έτσι, με αυτό το τρόπο θα έχει ολοκληρωθεί οριστικά η πολύχρονη Μαθηματική και Ερευνητική μου σταδιοδρομία και πανευτυχής από μια γωνιά, θα παρακολουθώ ανελλιπώς τη δραστηριότητα του Μαθηματικού Φροντιστηρίου: ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ,όπου με τη συμβολή του Πολυπίνακα μου και τη στιβαρή παρουσία και διδασκαλία του πεπειραμένου Μαθηματικού , Νίκου Κουράκη, θα διδάσκονται με τρόπο ευχάριστο, χαρούμενο και δημιουργικό, όλα τα Μαθηματικά, από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο!!!!

 

 

 
 
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΟΚΑ
Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.