Τα ναι και τα οχι της γραβατας

Είναι πολύ βασικό να θυμάσαι ότι πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή στην γραβάτα σου και να αγοράσεις πάντα καλά κομμάτια. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να είναι και ακριβά, απλά εντυπωσιακά.

Επιπλέον, σε όποιο συνδυασμό και αν κάνεις η γραβάτα θα πρέπει να είναι πάντα έναν τόνο πιο σκούρα από το πουκάμισο σου.

Επίσης, αν θέλεις να μην τραβάει όλη την προσοχή η γραβάτα σου αλλά το σύνολο, μπορείς να επιλέξεις ματ υφάσματα με διαφορετικές υφές, μιας και οι γυαλιστερές γραβάτες κλέβουν όλη την παράσταση.

 

Τι γραβάτα να βάλεις με λευκό πουκάμισο

adriko ntisimo gamossindiasmi ble kostoumisindiasmos gravatas poukamiso

Τα λευκά πουκάμισα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία, μιας και ταιριάζουν με όλα σχεδόν τα χρώματα. Μπορείς επίσης να παίξεις με όποιο σχέδιο και όποια υφή θέλεις, καθώς όπως είπαμε είναι το πιο εύκολο χρώμα.

Μόνο που μετά θα πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου και στο σακάκι, για να μην κάνει μεγάλη αντίθεση και να ταιριάζει οπτικά.

 

Τι γραβάτα να βάλεις με μπλε πουκάμισο

idees galazio poukamiso

Τώρα όσο για τα ανοιχτά μπλε πουκάμισα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο πιο σκούρο μοτίβο. Για παράδειγμα μία πλεκτή navy γραβάτα ή ακόμη καλύτερα πουά. Επίσης, το πορτοκάλι είναι ένα συμπληρωματικό χρώμα και μια πιο σκούρα απόχρωση του μπορεί να κάνει τον ιδανικό συνδυασμό με ένα γαλάζιο πουκάμισο.

Επιπλέον, το κίτρινο και το κόκκινο είναι αντίθετα από το μπλε, οπότε αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις μπορείς να επιλέξεις κάποιο μπορντό ή μουσταρδί – χρυσό. Σε αυτά τα χρώματα θα μπορούσες το σχέδιο που θα επιλέξεις να είναι το ριγέ.

Όσο για ένα πιο εκλεπτυσμένο επίσημο ντύσιμο, μπορείς να επιλέξεις μια πράσινη γραβάτα σε κάποια σκούρα απόχρωση.

 

Τι γραβάτα να βάλεις με ροζ πουκάμισο

idees roz poukamiso

Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από το μοβ με το ροζ, καθώς είναι παρόμοια χρώματα, οπότε επιλέγοντας ένα βαθύ μοβ χρώμα τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με την εμφάνιση σου.

Από την άλλη πλευρά το πράσινο είναι ένα συμπληρωματικό χρώμα, όπου αν το επιλέξεις σε μια ματ χακί απόχρωση θα έχεις ένα πολύ τολμηρό look, που θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα.

Τέλος, το μπλε χρώμα είναι αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά λόγω της μεγάλης του αντίθεσης, ειδικά αν είναι σε μια έντονη navy απόχρωση και κάποιο κομψό μοτίβο.

 

Τι γραβάτα να βάλεις με ριγέ πουκάμισο

rige adrika poukamisa

Τώρα εδώ όπως καταλαβαίνεις, λόγο του ότι το πουκάμισο σου έχει ήδη ένα έντονο μοτίβο (τις ρίγες), θα ήταν καλό να επιλέξεις κάποια μονόχρωμη γραβάτα και με διακριτικά εώς και καθόλου σχέδια.

Άλλος ένας βασικός κανόνας που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όταν επιλέγεις σχέδια και στην γραβάτα θα πρέπει να έχουν διαφορά στο μέγεθος, από εκείνα του πουκάμισου. Δηλαδή αν το πουκάμισο έχει λεπτή ρίγα το σχέδιο στην γραβάτα θα πρέπει να είναι πιο μεγάλο και το ανάποδο.

Τα δύο καλύτερα μοτίβα όμως είναι και πάλι οι ρίγες, αλλά χωρίς να έχουν το ίδιο μέγεθος, καθώς επίσης και αν στο πουκάμισο είναι κάθετες στην γραβάτα διάλεξε οριζόντιες, ενώ επίσης και το πουά είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 

Τι γραβάτα να βάλεις με καρό πουκάμισο

karo adrika poukamisa

Από την άλλη πλευρά τα καρό πουκάμισα ταιριάζουν μόνο με γραβάτες που έχουν μεγαλύτερα σχέδια, ούτως ώστε να μην χάνονται στο μάτι. Όσο για τα πουκάμισα που έχουν πολύ λεπτό καρό μοτίβο, θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι πιο casual, οπότε για να τα κάνεις να δείχνουν λίγο πιο κομψά φόρεσε ριγέ γραβάτα.

Όπως και να χει όμως η καλύτερη επιλογή στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι οι μονόχρωμες σκούρες γραβάτες και σε καμία περίπτωση όσες έχουν περίπλοκα και τριγωνικά σχέδια.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.