Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πυροσβεστική Διάταξη για τη νέα αντιπυρική περίοδο

 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε από την 1η Μαΐου…

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας κοινοποιήθηκε η Πυροσβεστική Διάταξη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας, με την οποία καθορίζεται το χρονικό όριο για τη χρήση πυρός σε δάση, δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Έτσι με απόφαση του Περιφερειακού Διοικητή Αρχιπύραρχου Ευάγγελου Παλιού καθορίζονται ότι:

1. Από 01-05-2019 έως κατ 31-10-2019 απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη & λόφους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκτός τον Νομού Ευβοίας όπου ο ως άνω περιορισμός ισχύει από 01-04-2019 μέχρι 31-10-2019.

2. Επιτρέπεται όμως μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9 Α /2005 όμοια (Φ.Ε.Κ.$"1554).

3. Η Υπηρεσία μας επιφυλασσομένη κάθε νόμιμης διαδικασίας πού προβλέπεται για την παράβαση της παρούσας, παρακαλεί για την πιστή εφαρμογή αυτής.

4. Μετά από σχετική άδεια των ΙΙ.Υ. η καύση Θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες έως Ω/ 10:00 και με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση)

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.