Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκίνησε δυναμικά η Ακαδημία του ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων. Οι μικροί αθλητές γέμισαν το Μουντιαλιτο του Αγίου Βλασίου. Ο ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων περιμένει τους μικρούς του φίλους κάθε Τρίτη και Παρασκευή παρέα με τους προπονητές του Παύλο Βογιατζή, Νίκο Κωτση καθώς και το νέο μέλος της ομάδας την γυμνάστρια Ελευθερία Βάρκα.
 
Λίγα λόγια για τον ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων
 
Ο ιστορικός ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων ιδρύθηκε το 1974 από επιφανείς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Κονιστρών, τους οποίους ένωσε η αγάπη τους για τον αθλητισμό και τον τόπο τους. Η ομάδα μετρά τόσα χρόνια ζωής εξαιτίας αυτής της αγάπης που οι παλαιότεροι φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές.
 
Η δυναμική παρουσία των ακαδημιών, όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί από μόνη της τη μεγαλύτερη απόδειξη τόσο της καλής δουλειά, όσο και της σωστής φιλοσοφίας του ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων πάνω σε αυτόν τον τομέα αποτελώντας ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του. Στόχος τους, να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τόσο τη σωστή ποδοσφαιρική παιδεία και γνώση για το ποδόσφαιρο, όσο και το αθλητικό ιδεώδες που αποτελεί την καρδιά του «Ευ Αγωνίζεσθαι» αλλά και του «Ευ ζην».
 
Ο ΑΟ Κονιστρών και περιχώρων δεν είναι ένα απλό αθλητικό τοπικό σωματείο αλλά ένα βαθύ αθλητικό ιδεώδες ριζωμένο στις καρδιές όλων! Εντάξτε το παιδί σας στη μεγάλη οικογένεια του ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων σήμερα κιόλας.
 
 
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού. Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε απόπειρα κλοπής από όχημα, η οποία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-09-2021, στη Χαλκίδα.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο ανωτέρω έθραυσε φινιστρίνι σταθμευμένου I.Χ.Ε. αυτοκινήτου, σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, με σκοπό την κλοπή, όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.
 
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
 
 
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας διοργαγώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00.
 
Όπως λέει ο λαός μας «το θαύμα κρατάει λίγες μέρες»… Έτσι και με την πράξη ορισμού αναδόχου αποκατάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που είχαμε από την πρώτη στιγμή για το καθεστώς των αναδόχων.
 
Τι φαίνεται λοιπόν:
 
1. Δεν ξεκινάει κανένα έργο αν δε βρεθεί ανάδοχος. Αυτή τη στιγμή μόνο για τη μελέτη της Λίμνης υπάρχει ενδιαφέρον ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στα αζήτητα μέχρι να του έρθει κανενός ομίλου να «φιλοτιμηθεί». Βέβαια, το «φιλότιμο» όταν αναφερόμαστε σε ομίλους, δεν είναι τίποτα άλλο από τα σάλια τους που τρέχουν για τις μπίζνες με φούντες που ανοίγουν στις πλάτες μας.
 
2. Φανταστείτε η εταιρεία ανάδοχος για την ανασύσταση των δασών είναι μια εταιρεία που έχει ξεχερσώσει χιλιάδες στρέμματα δάσους για να στήσει ανεμογεννήτριες!
 
3. Το καθεστώς της αναδοχής δεν εγγυάται τις εργασιακές σχέσεις, δεν εγγυάται ότι η δουλειά όσων από εμάς δουλέψουν στα έργα θα πληρωθεί. Ήδη από τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον υπουργού Σκρέκα για 6 ευρώ το τρέχον μέτρο έχει υποστεί μείωση στα 4,2 ευρώ το τρέχον μέτρο για τα κορμοδέρματα και η πληρωμή των ασφαλίστρων θα γίνει από τη τσέπη των ρετσινάδων.
 
4. Οι μελέτες και οι ανάδοχοι, είναι μόνο για τα αντιδιαβρωτικά έργα, δηλαδή για έργα για τη συγκράτηση του εδάφους και των σπόρων. Αυτά τα απαραίτητα έργα για την αποκατάσταση του δάσους, δεν προστατεύουν από τις πλημμύρες. Τα αντιπλημμυρικά έργα σαν πιο ακριβά δεν τα προϋπολογίζουν φαίνεται πως αυτά τους πέφτουν «ακριβά» και οι ζωές μας «φτηνές».
 
Άρα η σούμα είναι…μεροκάματα πείνας για όσο- όταν και άμα βρίσκουν οι όμιλοι την ευκαιρία να αρπάξουν, ανάδοχοι που προσδοκούν αντισταθμιστικά για τις «χορηγίες» τους και το κυριότερο καμία αντιπλημμυρική προστασία για το λαό της Βόρειας Εύβοιας.
 
Σε αυτή την προκλητική κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα μας! Καμία εμπιστοσύνη! Καμία αναμονή! Ο χρόνος μετράει αντίστροφα!
 
Ραντεβού όλοι στην περιφέρεια Στερεάς στη Χαλκίδα στις 18:00!
 
Θα είναι μαζί μας σωματεία της Χαλκίδας και οι πλημμυροπαθείς του Ληλαντίου & Ψαχνών! Βουλιάζουμε τον τόπο από τον κόσμο για να μη μας βουλιάξουν με τις πλημμύρες! Κρατική Χρηματοδότηση εδώ και τώρα!
 
 

Χωρίς σχέδιο αποκατάστασης και με τις δασικές υπηρεσίες τραγικά υποστελεχωμένες, η κυβέρνηση, διά του ΥΠΕΝ, παραδίδει τις καμένες περιοχές σε ιδιώτες χορηγούς για την εκτέλεση των αντιδιαβρωτικών έργων με ανύπαρκτο δημόσιο έλεγχο! Χθες ορίστηκε ανάδοχος αποκατάστασης η εταιρεία Εren Ελλάς (Eren Groupe S.A. 4, Rue Willy Goergen L-1636, Luxembourg. No TVA (ΑΦΜ): LU26 011 456) με σκοπό την εκτέλεση του έργου "Αντιπλημμυρική προστασία για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής στην υδρολογική λεκάνη 23.27.08 'Συγκρότημα υπολεκανών ΝΔ Κλιτύων Κανδηλίου  Όρους' περιοχής Λίμνης Εύβοιας, προϋπολογισμού ύψους 992.222,00 ευρώ». Εταιρεία που, όπως συστήνεται μέσω της ιστοσελίδας της, «ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα. Διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό εν λειτουργία έργων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 156,90 MW, και είναι θυγατρική της Eren Renewable Energy S.A., η οποία ανήκει στον  Όμιλο Eren Groupe S.A.».

 

Την ίδια μέρα

Από την πράξη ορισμού αναδόχου εγκατάστασης (ΑΔΑ: 6ΡΤΣ4653Π8-6ΦΒ) που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια του ΥΠΕΝ, χωρίς να αναγράφεται η έκταση της περιοχής, δημιουργείται το ερωτηματικό μήπως η αναδοχή ήταν... μιλημένη προ καιρού.  Η έγκριση της μελέτης «Αντιπλημμυρική προστασία για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής» έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα που εκδόθηκε η απόφαση του υφυπουργού ΠΕΝ Γ. Αμυρά σε εφαρμογή νόμου που κύρωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Απόφαση για τον «Καθορισμό λεπτομερειών και τεχνικών ζητημάτων επί της παραγράφου 3, άρθρου 42 του Ν. 998/1979 - Προϋποθέσεις εφαρμογής, επίβλεψη και έλεγχος διαδικασιών εκτέλεσης έργων από τους αναδόχους αποκατάστασης και αναδάσωσης δημοσίων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα» (Β' 4080). Το δε αίτημα αναδοχής κατατέθηκε επτά μέρες αργότερα διά της -αριθμός πρωτοκόλλου εισερχομένου ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/83972/3110/10.09.2021- εκδήλωσης πρόθεσης ανάληψης χρηματοδότησης και υλοποίησης του ανωτέρω έργου από την εταιρεία Eren Hellas.

Οι εργασίες αποκατάστασης, με ημερομηνία ολοκλήρωσης τη 14η Δεκεμβρίου, περιλαμβάνουν, όπως περιγράφονται στην πράξη ορισμού της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, κορμοδέματα με ειδική κατασκευή και τρόπο για τον περιορισμό της επιφανειακής διάβρωσης και απορροής, σανιδότοιχους στις θέσεις που δεν υπάρχει υλικό ξυλώδους κεφαλαίου, κλαδοπλέγματα και ξυλοφράγματα σε μικρές χαραδρώσεις και ρέματα για την αποτροπή της αξονικής διάβρωσης και τη συγκράτηση φερτών υλικών.

Σύννεφο οι απευθείας αναθέσεις

 

Με πρόσχημα την κατεπείγουσα ανάγκη, «οφειλόμενη σε απρόβλεπτα γεγονότα», γενικεύονται οι απευθείας αναθέσεις και εκτός δασικών συνεταιρισμών, καθώς προκρίνεται η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ανάθεση μελετών και εκτέλεσης αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων. Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού ΠΕΝ Γ. Αμυρά, που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια με υπογραφή 6 Σεπτεμβρίου, εγκρίνεται η απευθείας ανάθεση για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης από τις αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες περιοχών Αττικής, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας των επιμέρους εργασιών (κοπή καμένων δένδρων, διαμόρφωση, μετατόπιση, πρίση, κατασκευή κορμοδεμάτων, κλαδοπλεγμάτων κ.λπ. και εγκατάστασή τους) των παραπάνω έργων.

Όπως αναφέρεται, οι «εν λόγω εργασίες είναι αναγκαίο και απαραίτητο να εκτελεστούν πριν από την έναρξη των έντονων χειμερινών βροχοπτώσεων, ανατιθέμενες σε πολυμελείς δασικούς συνεταιρισμούς επαγγελματιών υλοτόμων (ΔΑΣΕ) οι οποίοι παρέχουν τα εχέγγυα για την έγκαιρη και έντεχνη εκτέλεση των εργασιών. Στην περίπτωση αυτή τα έργα και οι εργασίες θεωρούνται ως γενόμενα με αυτεπιστασία και εκτελούνται υπό την επίβλεψη υπαλλήλων των ανωτέρω υπηρεσιών. Οι εκτελούμενες εργασίες πραγματοποιούνται κατόπιν διαπραγμάτευσης σε υλοποίηση των αρμοδίως εγκεκριμένων μελετών και οι τιμές ανάθεσης των εργασιών προκύπτουν από τα προβλεπόμενα στις εν λόγω μελέτες τιμολόγια».

Επίσης, στις περιοχές εκείνες που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για τις απαιτήσεις εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, «οι αντίστοιχες διαδικασίες υλοποιούνται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα με τη διαδικασία του εξαιρετικά επείγοντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 32 (παρ. 2γ) και 32α του Ν. 4412/2016» περί δημοσίων συμβάσεων.

πηγή εφημερίδα η Αυγή

 

 

 

 

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Κακοποιημένης Γυναίκας - Κακοποιημένου παιδιού "Ο Καλός Σαμαρείτης" διοργανώνει με την συμπαράσταση του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Λίμνης με φιλανθρωπικό σκοπό στήριξης της Βορείου Ευβοίας την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Η διαδρομή είναι 8 χιλιομέτρων, με αφετηρία το Δημαρχείο Λίμνης, αναστροφή στα Κατούνια, τερματισμός Δημαρχείο Λίμνης (Διαδρομή επί της παραλιακής οδού στο σύνολό της). Έναρξη αγώνα 11:00 π.μ..

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή των 8000μ, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω.

2. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

3. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα δέκα (10,00) ευρώ

4. Η συμμετοχή πληρώνεται είτε με κάρτα είτε με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμούς που κοινοποιούνται όταν γίνει η εγγραφή

5. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν πριν τον αγώνα:

α) Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου)

β) Επίσημη βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ

γ) Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών

δ) Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα κλείσουν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:00 το μεσημέρι

Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα πραγματοποιούνται εγγραφές από 9:00 π.μ. ως 10:00 π.μ. στο σημείο εκκίνησης.

Δύο λεωφορεία θα εκκινήσουν από την Χαλκίδα από τον σταθμό του ΟΣΕ (Παλαιά γέφυρα Χαλκίδας) 07:45 π.μ. και 08:20 π.μ. με ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά για τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Περαιτέρω λεπτομέρειες στην αφίσα του αγώνα.

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) όσον αφορά την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στο Μαντούδι Ευβοίας, πραγματοποιώντας από το 2014 τη 2η αποστολή. Στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά ο Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννης δέχθηκε συνολικά ισχυρότατο πλήγμα, και οι κάτοικοι έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τη συμβολή των ΚΙΜ.

Η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Ορθοπαιδικού, του Γυναικολόγου, του Οφθαλμίατρου, του Ωτορινολαρρυγολόγου, του Διαιτολόγου, του Πνευμονολόγου, του Νευρολόγου, του Γενικού Χειρουργού, του Ψυχολόγου και του Παιδοψυχολόγου-Λογοθεραπευτή.

Την Παρασκευή 10.09, 14:00-17:00, και το Σάββατο 11.09 έως και την Τρίτη 14.09, 09:00-17:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:

Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία • Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος • Μέτρηση οστικής πυκνότητας • Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού • Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς & μαστού, έλεγχος κιρσών • Αφαίρεση σμηγματαγόνων κύστεων, λιπωμάτων & σπίλων • Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδας) • Τεστ Παπανικολάου (Test Pap) – κολπικός υπέρηχος • Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – βυθοσκόπηση • Ακοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση • Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση) – ορθοπαιδική εξέταση • Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, ν. Parkinson) • Πνευμονολική εξέταση – σπιρομέτρηση • Ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών • Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση • Εκπαίδευση Α’ Βοηθειών • Ομιλίες για θέματα δημόσιας υγείας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και πρoγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694 (13:00-16:00, καθημερινές).

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της ομάδας των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 ενενήντα πέντε (95) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

 

Η ηρωίδα της τραγικής αυτής ιστορίας....

Δύο γυναίκες ένας άντρας το βιτριόλι.....

Μέχρι σήμερα ένιωθα οίκτο αλλά και θαυμασμό για τη δυναμή της...

Παρακολουθώντας αήμερα την τόσο αξιοπρεπή στάση της ένιωσα μόνο σεβασμό.

Δέν έβλεπα τη μάσκα πια.....είδα μόνο μια ηρωίδα....

Σθένος δύναμη αξιοπρέπεια......στοιχεία χαμένα στις τρέσες και στο μεικαπ....

Η ομορφιά της προσωπικότητας της επισκίασε κάθε τραύμα.....υποκλίνομαι.

Βασιλική Κυριακουλάκη

Η 22χρονη Κύπρια είναι το πρώτο plus size μοντέλο που εμφανίστηκε στον νέο κύκλο του show μόδας και κέρδισε τα πολυπόθητα "ναι" των κριτών.

Με καταγωγή από την Κύπρο, η Μαρίτα είναι ουσιαστικά το πρώτο plus size μοντέλο που είδαμε στον νέο κύκλο και κατάφερε κατά τη διάρκεια της audition της να ξεχωρίσει, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.