“5η Ανάβαση Ψυχής”, πεζοπορία στο Μονοπάτι της Ηρώς

Ο ορειβατικός σύλλογος της Χαλκίδας, η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, μαζί με τους εθελοντές του Μονοπατιού, διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη -3 Νοεμβρίου 2019- στις 08:00, πεζοπορία στο Μονοπάτι της Ηρώς, στα Πολιτικά Ευβοίας.

Υπάρχουν δύο κυκλικές διαδρομές : Η μεγάλη διαδρομή είναι 8,5km περίπου 4 ώρες και η μικρή διαδρομή είναι 3,5km περίπου 2 ώρες, με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού το θεατράκι.  Οι ομάδες με την συνοδεία των οργανωτών τους θα μπαίνουν να περπατήσουν τις διαδρομές σύμφωνα με την δική τους ώρα προσέλευσης.  Οι διαδρομές είναι άριστα σηματοδοτημένες, θεωρούνται εύκολες και κατάλληλες για αρχάριους, με την δεύτερη να είναι κατάλληλη και για παιδιά.  Στην αρχή και στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής υπάρχει πόσιμο νερό, ενώ κατά την διάρκεια της πεζοπορίας στη θέση Λάκα, οι εθελοντές του μονοπατιού θα προσφέρουν νερό και λουκούμια στους πεζοπόρους.

Στο τέλος των διαδρομών στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα περίπου στις 13:00 θα καλωσορίσουν τους συμμετέχοντες, ο ορειβατικός σύλλογος μαζί με την ΔH.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ και τους εθελοντές του μονοπατιού.  Μετά από σύντομες ομιλίες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην της Ηρώς.  Στη συνέχεια θα γευματίσουμε όλοι μαζί και θα πιούμε ένα ποτηράκι κρασί εις μνήμην της Ηρώς.  Το φαγητό που θα προσφερθεί (δωρεάν) θα είναι ρεβύθια με μανέστρα μαγειρεμένη σε καζάνια από τους εθελοντές και τον Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας.

Στον προαύλιο χώρο του Αγίου Παντελεήμονα θα υπάρχει επανδρωμένο ασθενοφόρο, εθελοντές διασώστες, εθελοντές δασοπυροσβέστες, για να προσφέρουν όλοι την βοήθεια τους και να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Για τις ομάδες που θα τελειώσουν νωρίς την πεζοπορία αλλά και για όσους δεν περπατήσουν και έχουν χρόνο θα είναι ανοιχτή η Ιερα Μονή Παναγίας Περιβλέπτου Πολιτικών η οποία βρίσκεται πλησίον του μονοπατιού και παρουσιάζει  ιδιαίτερο πολιτιστικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.  Στο χωριό θα είναι ανοικτά για το κοινό ο Ενετικός Πύργος, όπως επίσης το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Πρόγραμμα δραστηριότητας :

  • 08:00 και μετά , υποδοχή ομάδων πεζοπόρων στην αρχή του Μονοπατιού (θεατράκι) και έναρξη πεζοπορίας τους ανάλογο με τον χρόνο προσέλευσής τους (θεατράκι)
  • 13:00 , επίσημο καλωσόρισμα, τήρηση 1′ σιγής εις μνήμην της Ηρώς και σύντομες ομιλίες συνδιοργανωτών (Άγιος Παντελεήμονας)
  • 13:30 , προσφορά (δωρεάν) φαγητού και κρασιού, μουσική και χορός
  • 15:00 και μετά , αποχώρηση πεζοπόρων


Απαραίτητος εξοπλισμός :

  • μποτάκια πεζοπορίας
  • σακίδιο
  • παγούρι με νερό
Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.