Τ Αλωνάκι-Έλα ψυχή μου χόρεψε

Το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου μας πλησιάζει. Τραγούδια, μουσικές, χοροί, ενδυμασίες άλλων καιρών, ντοπιολαλιές και διάλεκτοι από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, αλλά και κινηματογράφος, θα λάβουν χώρα στο θέατρο Ορέστη Μακρή, στη Χαλκίδα, το τριήμερο 25,26,27 Ιουνίου.

Τα μέλη του συλλόγου μας με μεράκι κι αγάπη ετοιμάζουν την γιορτή μας και καλούν όλους όσους αγαπούν τον λαϊκό μας πολιτισμό, να συμμετάσχουν σ΄αυτή. Άλλωστε η παράδοση δεν είναι μόνο επιστροφή αλλά δεσμός και συνέχεια…

Σταχυολογώντας τους βασικούς άξονες της γιορτής μας, αυτή θα περιλαμβάνει:

- Τραγούδια και σκοποί του γάμου. Ο λαϊκός γάμος, η προετοιμασία του, τα τραγούδια και το τελετουργικό του, πάντα συγκινούσαν, συγκινούν και παίζουν σημαντικό ρόλο… Τραγούδια και χοροί από τη Λέσβο, τα Δωδεκάνησα, τη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Σαλαμίνα, την Κρήτη.

- Ελληνικός, αλλά …και ξένος κινηματογράφος! Παραδοσιακός και νεότερος. Με κοινό σημείο αναφοράς όλων, τον ελληνικό χορό και τους παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς… Παράλληλα τραγούδια και χοροί από την Κρήτη, την Αμοργό, τη Θράκη και τη Σαμοθράκη.

- Σκοποί στο Γριπονήσι. Τραγούδια και χοροί από τα χωριά Άγιος Δημήτριος Νότια Εύβοια και Κουρκουλοί Βόρεια Εύβοια. Τραγούδια και σκοποί που περιλαμβάνονται στην πρόσφατη μεγάλη έκδοση του συλλόγου μας, σημείο αναφοράς στον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μας. Ακόμη τραγούδια και χοροί από τον Πόντο, τα Μέγαρα, την Ανατολική Μακεδονία και τους Θρακιώτες Γκακαβούζηδες.

Παράλληλα τη δεύτερη μέρα 26-6, θα εκτεθούν χειροποίητες δημιουργίες από τα τμήματα χειροτεχνίας του Συλλόγου

Οι τριήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου τελούν υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι χορηγοί-συμπαραστάτες μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην είσοδο του θεάτρου υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς τροφίμων και φαρμάκων για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας και φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.