«Οι πρώτοι άνθρωποι στην Εύβοια»,

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ»

Με πολύ θετικές εντυπώσεις και ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 η έκθεση με τίτλο «Οι πρώτοι άνθρωποι στην Εύβοια», που διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Σπουδών Εγγύς Ανατολής σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων και το Εργαστήριο Μουσειολογίας τουΙονίου Πανεπιστημίου, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» στο Δημαρχείο της Χαλκίδας.

Η έκθεση αυτή, στον μόλις ένα μήνα λειτουργίας της, ανέδειξε τις εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τους πρώτους ανθρώπους στο νησί της Εύβοιας, όπως παρουσιάζονται από τις διαφωτιστικές έρευνες και τις δημιουργίες της Εύης Σαραντέα. Τα πρωιμότερα μέχρι τώρα τεκμήρια ανθρώπων που κατοίκησαν την Εύβοια εντοπίστηκαν στη δυτική παράκτια περιοχή, στη σύγχρονη πόλη της Νέας Αρτάκης. Εκεί έχουν βρεθεί λίθινα εργαλεία, τα παλαιότερα των οποίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, ανάγονται περίπου στα 300.000 χρόνια από σήμερα. Πριν από περίπου 9.000 χρόνια, με την εξημέρωση φυτών και ζώων, εμφανίζονται οι πρώτοι οικισμοί.

Η προσέλευση των επισκεπτών, η θερμή τους ανταπόκριση και το ενδιαφέρον τους για τα εκθέματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις και απέδειξαν ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκίδας έχουν ανάγκη την επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό. Η έκθεση, πέρα από το πληροφοριακό της κομμάτι, πέτυχε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την πολιτισμική αξία των ανακαλύψεων στην περιοχή της Νέας Αρτάκης, με απώτερο σκοπό τη δρομολόγηση μόνιμης έκθεσης στη Χαλκίδα και αρχαιολογικού πάρκου στη Νέα Αρτάκη. Σημειώνεται ενδεικτικά ότι 1.470 επισκέπτες προσυπέγραψαν το αίτημα για τη δημιουργία μόνιμου εκθετηρίου των ευρημάτων και ξεναγήθηκαν από την κα Εύη Σαραντέα.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.