Αυξάνεται η τουριστική καμπάνια του 2022, για την Εύβοια

Με τον επικεφαλής της Επιτροπής για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.
 
Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Μπένος παρουσίασε στον κ. Κικίλια ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο, με κορυφαίο πυλώνα του τον τουρισμό, καθώς -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- είναι το όχημα που θα δώσει την ελπίδα για την αναγέννηση της περιοχής.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε τον κ. Μπένο για την παρουσίαση του σχεδίου και ανακοίνωσε την αύξηση του κονδυλίου για την τουριστική καμπάνια του 2022 για την Εύβοια, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ.
 
Στη δήλωση του ο κ. Κικίλιας σημείωσε τα έξης: «Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την Εύβοια και τους συμπολίτες μας εκεί. Γι’ αυτό, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό φυσικά, θα αυξήσουμε την τουριστική καμπάνια για το 2022, από τους πρώτους κιόλας μήνες του χρόνου, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ για την Εύβοια, λανσάροντας παράλληλα και δέκα οριζόντιες δράσεις για το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια, σε μια προσπάθεια να τονώσουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, τους ανθρώπους που ασχολούνται γύρω από το τουριστικό προϊόν, ξενοδόχους, ξενοδοχοϋπάλληλους και τα συναφή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, δηλώνοντας έμπρακτα το “παρών”.
 
Ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον ορίζοντα, σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα μιας πρώτης προσπάθειας που γίνεται, ολικής αναμόρφωσης της περιοχής, μετά τη ζημιά που είχαμε φέτος το καλοκαίρι.».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Μπένος τόνισε: «Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία συζήτηση, το επίκεντρο της οποίας προέρχεται από την επιθυμία του πρωθυπουργού να σχεδιάσουμε όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ένα σχέδιο ολιστικό και ανθρωποκεντρικό. Ενα σχέδιο που θα το σχεδιάσουμε όλοι μαζί και θα αφορά όλους τους πολίτες της περιοχής. Αυτός είναι ο ορισμός του ολιστικού και του ανθρωποκεντρικού.
 
Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό το σχέδιο που θα έχει δέκα πυλώνες, ο πυλώνας του τουρισμού είναι κορυφαίος. Και θα έλεγα ότι θα είναι και το όχημα που θα δώσει την ελπίδα, θα δώσει τις ανάσες, είναι εμπροσθοβαρές, θα ξεκινήσει πρώτος και θα δώσει για όλους ένα δείγμα γραφής για αυτό το οραματικό σχέδιο που ετοιμάζουμε, με στόχο η περιοχή αυτή να αναγεννηθεί. Να γίνει ό,τι λέγανε και στην πατρίδα μου, υπουργέ. Μετά από έξι μήνες λέγανε “σεισμός, σωσμός”. Και αυτό θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε και τώρα, μέσα από αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Γιατί οι καταστροφές, οι κρίσεις εμπεριέχουν και την αναγέννηση και την ελπίδα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».
 
 
Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.