Αδυνατίζει το νερό με το λεμόνι;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την αγαπημένη συνήθεια των celebrities να ξυπνάνε το πρωί και να πίνουν ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι. Κάποιοι επίσης υποστηρίζουν πως κάνει καλό στη διαδικασία της πέψης, άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι είναι ένα τρόπος να χάσουν κιλά. Αλλά πραγματικά μπορεί ένα τόσο απλό ρόφημα να έχει τόση μεγάλη φήμη; Διαβάσαμε λοιπόν στο αμερικάνικο περιοδικό Self,  τη γνώμη δύο ειδικών.

Η αλήθεια είναι πως το λεμόνι δεν σχετίζεται άμεσα με την απώλεια βάρους.

Χάρη στην γεύση του, το λεμόνι σίγουρα θα ξυπνήσει τους γευστικούς σου κάλυκες και επίσης είναι πλούσια σε διατροφικά συστατικά. Σύμφωνα με την ενδοκρινολόγο Anna Z. Feldman, περιέχει βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. H εν λόγω βιταμίνη μπορεί να μπουστάρει το κολλαγόνο και επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά, αλλά πουθενά δεν υπάρχει η σχέση λεμονιού και απώλειας βάρους.

Με απλά λόγια, το νερό με λεμόνι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεκινάς φρέσκια φρέσκια τη μέρα σου.

Αν και το ρόφημα αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου, είναι το νερό που κάνει τη δουλειά και όχι τόσο το λεμόνι.

Ο μεταβολισμός δουλεύει καλύτερα όταν είσαι ενυδατωμένη καλά, λέει η διατροφολόγος Lauren Harris-Pincus. Για την ακρίβεια, ολόκληρο το σώμα σου λειτουργεί έτσι καλύτερα. Το να πίνεις νερό, όπως και να το πίνεις, κάνει καλό.

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να ξεκινάς το πρωί σου με μία βόμβα που θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου, η Feldman προτείνει ένα πρωινό γεύμα γεμάτο πρωτεϊνη και σύνθετους υδατάνθρακες. "Το σημαντικό είναι πολύ σημαντικό, γιατί βάζει μπροστά τη μηχανή". Επίσης σε βοηθά να μην πεινάσεις γρήγορα πριν το συνηθισμένο.

Έχε στο μυαλό σου πως ακόμα και αν δεν σου αρέσει να τρως πρωινό, πρέπει να μάθεις τον εαυτό σου να το κάνει.

Το νερό με λεμόνι σίγουρα δεν μπορεί να σε αποτοξινώσει.

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο έτσι, με τα κατάλληλα όργανα (συκώτι, νεφρά), τα οποία βοηθούν στο να αποτοξινώνεται ο οργανισμός μέσω των ούρων και των περιττωμάτων.

Το αφέψημα αυτό κάνει καλό στην πέψη. "Το οξέα που περιέχει το λεμόνι βοηθούν στο διασπαστούν τα τρόφιμα, όπως κάνουν και τα οξέα του στομάχου', λέει η Harris-Pincus. Αυτά τα οξέα μπορούν να προκαλέσουν ωστόσο καούρες. Αν δηλαδή είσαι έτοιμη να βάλεις το νερό με λεμόνι στη διατροφή σου, θα πρέπει να είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο και όταν το παρατηρήσεις, μάλλον είναι και σημάδι να το κόψεις.

Να ξέρεις επίσης ότι το να πίνεις πολύ νερό βοηθά στην πέψη. Όταν δεν είσαι καλά ενυδατωμένη, είναι δύσκολο για τις τροφές να περάσουν μέσα από το πεπτικό σύστημα, αφήνοντάς σου μία άβολη αίσθηση, καθώς και δυσκοιλιότητα.

Το νερό με το λεμόνι δεν είναι η απάντηση στην απώλεια βάρους, αλλά το αφέψημα αυτό μπορεί να βοηθήσει έμμεσα να πέσεις μερικά κιλά.

Οι λόγοι γι αυτό είναι δύο: Πρώτον, το να είσαι ενυδατωμένη είναι ένας εύκολος τρόπος να ελέγχεις τις θερμίδες που παίρνεις. Το να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της μέρας και ακόμα και ένα ποτήρι πριν ξεκινήσεις να τρως, μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς χορτάτη γρηγορότερα. Η Feldman λέει πως "μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για το στομάχι να στείλει μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχει γεμίσει. Το να πίνεις νερό πριν και κατά τη διάρκεια του φαγητού μπορεί να ρίξει τους ρυθμούς σου και έτσι να δώσει περισσότερο χρόνο στο μήνυμα να σταλεί στον εγκέφαλο ενώ τρως".

Το νερό με λεμόνι μπορεί εμμέσως να σχετίζεται με την απώλεια βάρους αντικαθιστώντας άλλα ποτά. Αν για παράδειγμα πίνεις νερό με λεμόνι αντί για καπουτσίνο, παγωμένο τσάι ή αναψυκτικά

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.