Εκδήλωση απο το Αλωνάκι την 28η Οκτωμβρίου

«Η Επέτειος του ΟΧΙ ιδωμένη μέσα από τα τραγούδια μας».


Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ) και ο Σύλλογος «T΄ Aλωνάκι» συνδιοργανώνουν επετειακή εκδήλωση με θέμα τα τραγούδια του 40.
Δημοτικά, νεοδημοτικά-αστικά και ρεμπέτικα τραγούδια με αναφορές στην επέτειο του ΟΧΙ θα ακουστούν για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας, με τη φωνή του Παναγιώτη Λάλεζα.
Έτσι λοιπόν, ανήμερα της εθνικής επετείου, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ελληνικά μουσικά ακούσματα, συνοδευόμενα από ελληνικούς χορούς, θα μας περιγράψουν τα γεγονότα, ιδωμένα μέσα απ΄ τα τραγούδια. Τραγούδια τα οποία μιλούν και για τους δικούς μας ήρωες…
Συμμετέχουν: Λάλεζας Παναγιώτης -τραγούδι
Δρακούλης Γιώργος- τραγούδι
Γουσέτης Τάσος-βιολί
Ζαχαρής Δημήτρης-κλαρίνο
Αθανασιάς Τάσος-ακορντεόν
Κυριάκος Άγγελος- Λαούτο
Φρυγανιώτης Νίκος -μπουζούκι
Μπέτσας Νίκος - κιθάρα
Δρακωνάκης Αντώνης-μπαγλαμά
Λεμονής Κώστας- κρουστά

Αφηγούνται γεγονότα για τη Χαλκίδα στον πόλεμο του 40, οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες από το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου: Ράνια Νταλαχάνη και Βασίλης Βαλέρης.
Ιστορικές πηγές, κείμενα της εποχής, από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ) Ευβοίας
Έρευνα-Επιμέλεια: Λιανοστάθης Δημήτρης

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.