Δήλωσε συμμετοχή στο 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ «1ο ΜΑΝΔΑΚΑΣΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2016», στη Καστοριά

 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) στα πλαίσιατης ενημέρωσης των δημοτών, σας γνωρίζει τους όρους συμμετοχής και τις προθεσμίες, για τη συμμετοχή τους, στο 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016, που πραγματοποιείται στην Καστοριά.

Για σχετικές πληροφορίες, επισυνάπτουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.

 

 

1ος ΜΑΝΔΑΚΑΣΕΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2016

(ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

 

     Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.

     Η Επιτροπή Αξιολόγησης, θα αρχίσει να δέχεται συμμετοχές από τις 17 Οκτωβρίου 2016 ως 31 Ιανουαρίου 2017. Το σύνολο των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό φωτογραφιών, θα αναρτηθεί σε ειδικό άλμπουμ στη σελίδα της Ακαδημίας στο Facebookμε τίτλο «1ος Μανδακάσειος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016» στις 5 Φεβρουαρίου και για χρονικό διάστημα ενός μηνός ως 5 Μαρτίου 2017, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να εκδηλώσει την προτίμησή του πατώντας likeστην φωτογραφία της αρεσκείας του. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα λάβει υπόψη τη δημοφιλία των φωτογραφιών που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likesστην τελική διαδικασία αξιολόγησης.

 

     ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

     ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Οι διαγωνιζόμενοι, θα έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν στο φωτογραφικό τους φακό με έντεχνο και μοναδικό τρόπο κάθε είδους μνημείο της επιλογής τους π.χ. βυζαντινές εκκλησίες, αγάλματα, προτομές, αρχαίες πόλεις και οικισμούς, έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους κλπ.

 

     ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

     Ι. ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

     ΙΙ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ

    

     ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

     Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με 1 ως 10 φωτογραφικά έργα.

     ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η οικονομική συμμετοχή στον διαγωνισμό, ορίζεται στα 3€ ανά φωτογραφία, ως ελάχιστη χορηγία για την στήριξη της διοργάνωσης. Π. χ αν κάποιος συμμετέχει με 3 φωτογραφίες, θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 9€. Ειδικότερα, η κατάθεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ως εξής:

           

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης»

Αρ. Λογ.: 6236 – 128014 – 867

Με την αναγραφή: Xορηγία για την διοργάνωση του 1ου Μανδακάσειου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2016

    

     ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

Το όνομα του κάθε φωτογραφικού αρχείου, θα πρέπει να αποτελείται από τον κωδικό αριθμό, τον αύξοντα αριθμό και τον τίτλο της φωτογραφίας. Το αρχείο να γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. (Για παράδειγμα ο φωτογράφος με Κ.Α. 22555 και τίτλο της 3ης σε σειρά φωτογραφίας του, με τίτλο «Η χαρά του καρναβαλιού», θα πρέπει να είναι: 22555-03-Iharatoukarnavaliou.jpg.

Μέσα στο e-mailπου θα αποσταλεί, ο τίτλος θα πρέπει να είναι γραμμένος στα ελληνικά, όχι με λατινικούς χαρακτήρες.  Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες πως, ο τίτλος, θα πρέπει να είναι πολύ σύντομος. Ονομασίες φωτογραφιών του τύπου: 'Άτιτλο', 'Χωρίς τίτλο' ή ακόμα όλες οι φωτογραφίες να έχουν τον ίδιο τίτλο με αύξοντα αριθμό, θα απορρίπτονται.

 

     ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

Φωτογραφίες οι οποίες τροποποιήθηκανμε τη χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας σε Η/Υ, δεν θα γίνονται αποδεκτές, εφ’ όσον αξιολογηθεί ότι η επεξεργασία τους αλλοιώνει σε μεγάλο βαθμό το αισθητικό αποτέλεσμα.

     ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

     Τα έργα θα αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή:

     Ηλεκτρονική Διεύθυνση Αποστολής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

     ΟΔΗΓΙΕΣ

1)     Στο θέμα του e-mailνα αναγράφει: «Συμμετοχή στον 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016»

2)     Οι φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή σε αρχεία τύπου (jpg), να έχουν υψηλή ανάλυση, και να αποστέλλονται ως συνημμένα αρχεία στο παραπάνω  e-mailή σε διαφορετική περίπτωση μεγαλύτερων μεγεθών με τη χρήση της ελεύθερης πλατφόρμας μεταφοράς αρχείων: https://www.wetransfer.com

Στο e-mail, να συμπεριληφθούν  τα εξής στοιχεία για κάθε φωτογραφία:

α) Ημερομηνία λήψης

β) Τόπος λήψης

γ) Σύντομη περιγραφή του εικονιζόμενου μνημείου.

3)     Να συμπεριληφθεί στην αποστολή του e-mailσκαναρισμένο το απόκομμα της τραπεζικής κατάθεσης.

4)     Να συμπληρωθεί η φόρμα αποστολής από τον υποψήφιο διαγωνιζόμενο, να υπογραφεί και να αποσταλεί σκαναρισμένη μαζί με το υπόλοιπο ψηφιακό υλικό.

 

Οι διαγωνιζόμενοι για να επικυρώσουν τη συμμετοχή τους, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών τους, θα πρέπει να λάβουν απάντηση από την Ακαδημία, ώστε να επιβεβαιωθεί η παραλαβή αυτών. Σε περίπτωση που δεν αποσταλεί εκ μέρους της Ακαδημίας μήνυμα επιβεβαίωσης, θα πρέπει τα δικαιολογητικά να αποσταλούν ξανά. Για οποιαδήποτε άλλο πρόβλημα, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους διαθέσιμους εκπροσώπους της Ακαδημίας.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Αποστολή συμμετοχών 17/10/2016 ως 31/01/2017

Ανάρτηση στην σελίδα της Ακαδημίας στο Facebook05/02 ως 05/03/2017

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών, θα πραγματοποιηθεί από την 7μελή Σύγκλητο Επιστημόνων της Ακαδημίας, της οποίας το αποτέλεσμα, θα κοινοποιηθεί στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που διαθέτει καθώς και στα ΜΜΕ.

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Η απονομή των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017, σε ειδικό χώρο που θα οριστεί για αυτή την περίσταση, μαζί με έκθεση φωτογραφίας των 40 βραβευθέντων έργων.

 

ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Όσοι επιλεγούν για την απονομή βραβείου, θα πρέπει να αποστείλουν με δικά τους έξοδα εκτυπωμένο το έργο τους σε φωτογραφικό χαρτί 30χ40cm, ως τις 12 Μαρτίου 2017, ώστε  να ενταχθεί στην έκθεση φωτογραφίας που θα διοργανωθεί αφιερωμένη στα καλύτερα έργα του διαγωνισμού.

Η ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης»

XVΜεραρχίας 5, Καστοριά 52100

Με τη σημείωση:1ος Μανδακάσειος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016.

 

 

Επίσης την ημέρα της βράβευσης, θα δοθούν τα μετάλλια, οι διακρίσεις και οι έπαινοι. Όσοι διαγωνιζόμενοι για λόγους απόστασης δεν μπορέσουν να τα παραλάβουν, θα τους αποσταλούν ταχυδρομικά, με προσωπική τους κάλυψη των ταχυδρομικών εξόδων.

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

 

https://docs.google.com/document/d/1XJThN6LPw5HuPDXMZHdF1Q04Z76wErAYCCptLAoN5ck/edit?usp=sharing

 

Πληροφορίες:ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ «ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ

XV Μεραρχίας 5, Καστοριά 52100 ● 6946340364 ● Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.http://mandakasis-academy.blogspot.gr

 

 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.