Όχι του ΣΤΕ στην οικοδόμηση οικισμού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις Ροβιές Ευβοίας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας τέθηκε για τρίτη φορά κατά της προσπάθειας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να οικοδομηθεί οικισμός της στις Ροβιές Ευβοίας.
 
Σε νέα απόρριψη του πολεοδομικού σχεδίου οικισμού, έκτασης 106.802 τ.μ., στη θέση Κονταρράδες των Ροβιών Ευβοίας, προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Πρόκειται για τη τρίτη κατά σειρά προσπάθεια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να οικοδομηθεί ο επίμαχος οικισμός στην Εύβοια. Οι ενέργειες της δικαστικής ένωσης ξεκίνησαν το 2012, ωστόσο το ΣτΕ δεν ενέκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν είχε καταβληθεί, τότε, στο «Πράσινο Ταμείο» η προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά, η οποία -κατά τους υπολογισμούς- δεν μπορούσε να είναι μικρότερη των 58.694 ευρώ.
 
Πριν από ένα περίπου χρόνων η ΕΔΕ επανήλθε, καθώς υποβλήθηκε ξανά στο ανώτατο δικαστήριο το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης β΄κατοικίας των δικαστών και εισαγγελέων στην εν λόγω περιοχή. Με την υπ΄ αριθμ. 89/2020 γνωμοδότηση, το ΣτΕ δήλωσε ότι απείχε από την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «έως ότου υποβληθούν από την διοίκηση συγκεκριμένα στοιχεία για την εν λόγω περιοχή».
 
Για τρίτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επανακατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το τελευταίο και πάλι δεν κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση, αλλά έκρινε αυτή τη φορά, παράνομο το σχέδιο, στηριζόμενο στην υπ΄ αριθμ. 6643/4170/2001 απόφαση γενικών κατευθύνσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία «κατά νόμο έχει παύσει να ισχύει λόγω της έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) για την περιοχή».
 
 
Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.