Δασεργάτες στην Βόρεια Εύβοια εκπαιδεύονται στα κορμοδέματα

Στην εκπαίδευση κορμοδεμάτων περασαν από εχτές το πρωί οι δασεργάτες τεσσάρων συνεταιρισμών από τον Δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγ. Άννας. Τις οδηγίες δίνουν ο δασάρχης της Λίμνης, ο εκπρόσωπος εταιρείας που έχει προσφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και κάποιοι δασεργάτες από τον Συνεταιρισμό της Λίμνης που έχουν εμπειρία στην κατασκευή κορμοδεμάτων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα υπόλοιπα χωριά των δύο δήμων στη Βόρεια Εύβοια ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τα αντιπλημμυρικά και τα αντιδιαβρωτικά έργα.

Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού έχει ξεκινήσει η κοπή των δέντρων στα πρανή των δρόμων.

Για τον ίδιο δήμο η μελέτη των αντιδιαβρωτικών θα είναι έτοιμη στο τέλος του Σεπτέμβρη και των αντιπλημμυρικών στο τέλος του Οκτώβρη.

Από τον δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας από το οικείο δασαρχείο έχουν συνταχθεί και έχουν ήδη εγκριθεί από τη ΔΔ Ευβοίας, οι 5 μελέτες αντιδιαβρωτικών έργων που αντιστοιχούν συνολικά στην περιοχή. Επίσης, ετοιμάζονται οι 5 μελέτες αντιπλημμυρικών έργων που αντιστοιχούν στην περιοχή. Η πρώτη μελέτη θα είναι έτοιμη εντός της επόμενης εβδομάδας. Οι υπόλοιπες 4 μελέτες θα είναι έτοιμες ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.