Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων

Η βία δεν είναι και δεν μπορεί να υπάρχει μαζί με την αγάπη. Η βία είναι έγκλημα! Στην Ελλάδα του 2021 η λίστα των γυναικών θυμάτων βίας όλο και να μακραίνει.

• 17/01/21 : Κρήτη. Γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη από τον σύντροφό της• 05/04/21: Μακρυνίτσα. Ο εν διαστάσει σύζυγος δολοφονεί τη γυναίκα του και τον αδερφό της

• 11/05/21: Γλυκά Νερά. Η δολοφονία της γυναίκας που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον σύζυγο να παριστάνει ότι υπήρξαν θύματα ληστείας.

• 03/06/21: Αγία Βαρβάρα. Γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον εν διαστάσει σύζυγό της.• 16/07/21: Φολέγανδρος. Γυναίκα βρίσκει φρικτό θάνατο κατά τη διάρκεια διακοπών από τον σύντροφό της.• 30/07/21: Δάφνη. Γυναίκα δολοφονείται από τον σύζυγο στο κρεβάτι τους.• 03/08/2: Λάρισα. Γυναίκα εκτελείται με περίστροφο σε ταβέρνα από τον εν διαστάσει σύζυγό της.• 08/08/21: Κρήτη. Γυναίκα πυροβολείται πισώπλατα από άνδρα• 23/08/21: Θεσσαλονίκη. Γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη από τον σύντροφό της

• 01/09/21: Κυπαρισσία. Γυναίκα βρίσκεται τσιμεντωμένη στην αυλή του σπιτιού της. Τη σκότωσε ο πρώην σύντροφός της.• 22/09/21:Ρόδος. Γυναίκα εκτελέστηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι της από τον πρώην σύντροφό της• 30/09/21: Αργολίδα. Γυναίκα δολοφονείται από τον σύζυγό της.

Ζήτα Βοήθεια! Μίλα! Μη Ντρέπεσαι! Μη Φοβάσαι! Σπάσε τη Σιωπή! Θα τα Καταφέρεις! Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί:

➢ Ενδοοικογενειακή Βία (σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική κ.α.)

➢ Σεξουαλική Παρενόχληση στον εργασιακό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, βιασμό ή απόπειρα βιασμού

➢ Εμπόρια και Διακίνηση (trafficking)

➢ Πολλαπλές Διακρίσεις (άνεργες, ΑΜΕΑ, προσφύγισσες, μετανάστριες κ.α.)

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο και Κοινωνιολόγο.

Παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες Πληροφόρησης/ενημέρωσης, Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης, Εργασιακής Συμβουλευτικής και Νομικής Στήριξης.. Πραγματοποιεί παραπομπές και συνεργάζεται με τους Ξενώνες Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας, τα υπόλοιπα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών του δικτύου Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. (Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής Ισότητας Φύλων) και τη πανελλαδικής εμβέλεια Γραμμή SOS 15900.

Οι Υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και στεγάζεται προσωρινά από τον Ιούνιο του 2021 στο Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια).

Διεύθυνση: Γλαύκου 27, Χαλκίδα.

Ωράριο λειτουργίας : 07:00-15:00.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2221060154.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεν φταις εσύ! Πίστεψε στον εαυτό και τις δυνάμεις σου! Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη!

Τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων

Γεροχειμώνα, Φ. (Κοινωνική Λειτουργός)

Τανάγρα, Μ. (Κοινωνιολόγος)

Μούτση, Ε. (Ψυχολόγος)

 
 
 
Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.