Χρήσιμες συμβουλές για να μην σας κλέψουν κατά την περίοδο του Πάσχα

Συνελήφθησαν σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεκαοκτώ άτομα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα και συγκεκριμένα:

Αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφέντα, ο οποίος στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (130) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (750) γραμμαρίων, τα οποία θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα και στη Λαμία, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία και στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας & του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Δέκα (10) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

 

    σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., καθώς και της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

 

    σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και

 

    στην περιοχή της Λιβαδειάς, ένας ημεδαπός από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

 

Αλλοδαπός στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε Βοιωτίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

 

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

 

Τέλος, ημεδαπός στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

 

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί τελωνειακού κώδικα, περί όπλων & περί Κ.ΟΚ.

 

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (142) φυτά κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, (914) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, ζυγαριά ακριβείας, στιλέτα κ.α.

 

Συνεληφθη 39χρονος στην Ιστιαια Ευβοιας

 

Συνελήφθη, χθες (20-04-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί τελωνειακού κώδικα, περί όπλων και περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

 

Ειδικότερα χθες το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 39χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

    (142) φυτά κάνναβης, ύψους από (4) έως (31) εκατοστών το καθένα, εμφυτευμένα σε γλάστρες στον αύλιο χώρο της οικίας,
    (1) νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης
    ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (9,1) γραμμαρίων,
    (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
    (914) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
    δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και
    (1) στιλέτο με τρεις λεπίδες (αστέρι).
Ο 39χρονος, ο οποίος απουσίαζε από την οικία του, εντοπίσθηκε λίγη ώρα αργότερα από τους αστυνομικούς στην περιοχή, να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως, και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο στιλέτο.
Η ανωτέρω ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας
Χρήσιμες συμβουλές για να μην σας  κλέψουν κατά την περίοδο του Πάσχα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κλοπών – διαρρήξεων που παρατηρούνται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, καθώς και στο πλαίσιο της πρόληψης κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης και απατών, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, προκειμένου αφενός να λάβουν μέτρα αποφυγής της θυματοποίησής τους και αφετέρου να προβούν στην άμεση ειδοποίηση των Διωκτικών Αρχών, προκειμένου να συμβάλουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών.

Ειδικότερα όσο αφορά την πρόληψη κλοπών – διαρρήξεων:

·         Ασφαλίστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πριν φύγετε από το σπίτι σας, είτε για μεγάλο, είτε για σύντομο χρονικό διάστημα.

·         Ελέγχετε για σημάδια (π.χ. μικρά κλαδιά, σημάδια με μαρκαδόρο ή

αναπτήρα) που αφήνουν επίδοξοι διαρρήκτες στην είσοδο του σπιτιού σας. Η μη απομάκρυνση των σημαδιών αποκαλύπτει την απουσία σας.

·         Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά, φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύεστε και ζητήστε τους να ελέγχουν τακτικά το σπίτι σας, αν είναι δυνατόν.

·         Μην κοινοποιείτε την απουσία σας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

·         Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε.

·         Αποφύγετε να αφήνετε σκάλες, έπιπλα, ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο ή την πυλωτή σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο διαρρήκτη να αναρριχηθεί.

·         Ενεργοποιήστε αν διαθέτετε, το σύστημα συναγερμού.

·         Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους και φωτισμό με ανιχνευτή κίνησης στα μπαλκόνια ή άλλους εξωτερικούς χώρους.

·         Τοποθετήστε αυτόματο μηχανισμό κλεισίματος στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και κλειδαριά ασφαλείας στο διαμέρισμα σας.

·         Μην γνωστοποιείτε σε τρίτους τη φύλαξη χρημάτων ή πολύτιμων

αντικειμένων στο σπίτι σας.

·         Εάν παρατηρήσετε ύποπτα άτομα και κινήσεις, μην διστάσετε να καλέσετε το 100 και να ειδοποιήσετε την Αστυνομία. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε χαρακτηριστικά εμφάνισης ή αριθμό κυκλοφορίας οχήματος, αν υπάρχει. Ενημερώστε γείτονες, συγγενείς για τυχόν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή σας.

Επιπλέον, όσο αφορά τις περιπτώσεις κλοπής ή απάτης, ενημερώνουμε ότι οι δράστες χρησιμοποιούν διάφορα προσχήματα, προσπαθώντας να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας. Συγκεκριμένα δρουν:

·         ως ομάδες 2 – 3 ατόμων, χτυπώντας το κουδούνι και ζητώντας να μπουν στο σπίτι σας, προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Δ.Α.Π., Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Π.Α., επισκευαστές κ.λ.π.

·         ως υποψήφιοι ενοικιαστές χώρων, που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με το σπίτι σας και την ώρα που τους επιδεικνύετε τους χώρους, συνεργοί τους εκμεταλλευόμενοι την πιθανότητα να έχετε αφήσει την πόρτα του σπιτιού σας ανασφάλιστη, εισέρχονται στο σπίτι με σκοπό την κλοπή.

Για τους ανωτέρω λόγους:


·         Μην επιτρέπετε σε αγνώστους να μπαίνουν στο σπίτι σας.

·         Προειδοποιήστε άτομα που σας προσεγγίζουν με ύποπτο τρόπο, για να μπουν στο σπίτι σας, ότι θα καλέσετε την Αστυνομία.

·         Επικοινωνήστε άμεσα με τα παιδιά σας ή το διαχειριστή της πολυκατοικίας σας, για επιβεβαίωση ενδεχόμενης βλάβης ή παράδοσης επιστολής ή δέματος.

·         Ασφαλίστε την πόρτα του σπιτιού σας, ακόμα και αν μεταβαίνετε σε άλλο όροφο της κατοικίας σας. Φροντίστε να βρίσκεται και άλλο οικείο σε εσάς πρόσωπο στο σπίτι εκείνη την ώρα.

·         Μην πείθεσθε και μη δίνετε χρήματα σε άγνωστα άτομα.

·         Μη διστάσετε να καλέσετε το 100 και να ειδοποιήσετε την Αστυνομία, εάν σας προσεγγίσει κάποιο ύποπτο άτομο. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε χαρακτηριστικά εμφάνισης ή αριθμό κυκλοφορίας οχήματος, αν υπάρχει.

·         Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).
Ανωτέρω συμβουλές θα διαμοιραστούν στους πολίτες και με ενημερωτικά φυλλάδια, μέσω του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», των πεζών περιπολιών, των Αξιωματικών Υπηρεσίας των Αστυνομικών Τμημάτων & των Τμημάτων Ασφαλείας της Περιφερείας, στο πλαίσιο στοχευμένων ενημερωτικών δράσεων για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ενόψει των εορτών του Πάσχα.
 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.