Επιτέλους-Αντίδραση πολιτικού προσώπου στην Αμάρυνθο για τους πρόσφυγες

 

Ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης,αντιτασσόμενος στη σχεδιαζόμενη, από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, εγκατάσταση προσφύγων στο ξενοδοχείο OLYMPICSTARστην Αμάρυνθο Ευβοίας, προχώρησε στην κατάθεση σχετικής αναφοράς με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Νικόλαος Μαυραγάνης

π. Βουλευτής Ευβοίας

Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικού

           

Προς την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ

                                                        Γραφείο Αθηνών

                                                Υπόψιν Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Πληροφορηθήκαμε με λύπη μας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι το Γραφείο σας εκπροσωπώντας την Υπατη Αρμοστεία, διαπραγματεύεται με εργαζομένους και επιχειρηματία ξενοδοχειακής Μονάδας που εδρεύει  στην Περιφέρεια του θεσμοθετημένου τουριστικού χωρίου Αμάρυνθος Ευβοίας και συγκεκριμένα στη μοναδική τουριστική παραλία που αυτό διαθέτει, την μίσθωση της μονάδας αυτής, για την τοποθέτηση του ΕΞΟΧΩΣ  μεγάλου αριθμού 300 προσφύγων .

Επίσης πληροφορηθήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι ΟΥΔΕΜΙΑ γνωστοποίηση για την διαπραγμάτευση αυτή έγινε προς το Υπουργείο.

Επειδή, τα οικονομικά συμφέροντα της Μονάδας και των εργαζομένων της, στους οποίους οφείλει αρκετά χρήματα, ΔΕΝ αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή της θέσης και του αριθμού τοποθέτησης προσφύγων, αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν:

·        Η φυσιογνωμία και ο προορισμός της περιοχής τοποθέτησης του εδώ είναι αμιγώς τουριστικός θεσμοθετημένος με 3 διαφορετικά νομοθετήματα των ετών 1967, 1977 και 2003, γεγονός που αποδεικνύει ότι η τοποθέτηση τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων στην μοναδική τουριστική παραλία του τόπου αυτού, θα αποτελεί κίνδυνο αλλοτρίωσης της φυσιογνωμίας του τόπου και αιτία της  οικονομικής και αναπτυξιακής καταστροφής του.

·         Τους θεμελιώδεις κανόνες δημόσιας τάξης που επιβάλλουν την ΜΗ τοποθέτηση τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων σε μικρές κοινωνίες που αναμένουν μάλιστα την τουριστική περίοδο, ώστε να εκμεταλλευτούν τα τουριστικά προτερήματα της μοναδικής παραλίας.

Σημειωτέον ότι:

α) η εν λόγω μονάδα ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ασφαλιστικής ενημερότητας

β) η εν λόγω μονάδα ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ άδειας λειτουργίας από τον Ε.Ο.Τ.

γ) η εν λόγω μονάδα ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ φορολογικής ενημερότητας

 

Κατόπιν αυτών είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η οποιαδήποτε σύμβαση με την εν λόγω μονάδα.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Παρακαλούμε και ζητούμε να μην εγκρίνεται στο χώρο αυτό τη τοποθέτηση των προσφύγων.

 

Αθήνα, 13 Μαΐου 2016

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.