Ο Μπακογιάννης στην Ερέτρια

Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη υποδέχθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Ερέτριας.

Στην επίσκεψη – περιοδεία του, ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Αργύρη, τον Πρόεδρο της «Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ» Σταμάτη Γκάβαλη, τον πρόεδρο της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας» Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Οικ. Επόπτη του Επιμελητηρίου, Βαγγέλη Κούκουζα, την Περιφερειακή Σύμβουλο Αφροδίτη Μηλίδου-Θαλασσινού καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Η υποδοχή έγινε από τη Δήμαρχο Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία συνεργατών της και εκπροσώπων τοπικών συλλογικοτήτων.

ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

Με σημείο πρώτης συνάντησης το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας (παρουσία και της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Πάρη Καλαμαρά), για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του οποίου, πρόσφατα εγκρίθηκε έργο ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 1.050.000 ευρώ.

Ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, το οποίο πρόκειται να μετεγκατασταθεί σε νέο χώρο που έχει επιλεγεί για να αναγερθεί το νέο διδακτήριο, έργο το οποίο επίσης έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο έργα που σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της από κοινού προσπάθειας Περιφέρειας και Δήμου (και δικαιώνοντας τις προσδοκίες των πολιτών) ώστε «το νέο ΕΣΠΑ να μην αποτελέσει μια ακόμη μεγάλη χαμένη ευκαιρία».

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, η Δήμαρχος και η συνοδεία τους

-μετέβησαν κατά σειρά στο Γυμνό (όπου ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΤΚ Σέττας), στην Καλλιθέα, στην Άνω Βάθεια, και στην Αμάρυνθο. Σε αυτές τις συναντήσεις καταγράφηκαν τοπικά θέματα και εξετάστηκαν οι προοπτικές επίλυσής τους.

-ενώ στην Αμάρυνθο συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου.

Σε όλες τις κατά τόπους επισκέψεις τους, Κώστας Μπακογιάννης και Αμφιτρίτη Αλημπατέ είχαν την ευκαιρία άμεσης επαφής και με πολίτες, απαντώντας σε ερωτήσεις τους και ενημερώνοντας για θέματα που τους απασχολούν και αφορούν στις αρμοδιότητές τους.

Επιστρέφοντας στην Ερέτρια, επισκέφθηκαν το Νησί των Ονείρων, όπου συζητήθηκαν τα βήματα της διαδικασίας νομιμοποίησης των ήδη υφιστάμενων και στην πλειοψηφία τους αυθαίρετων, κτισμάτων και αναλύθηκαν οι προοπτικές αξιοποίησής του.

Και βέβαια, ο Περιφερειάρχης παρέστη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης τόσο τα υπό εξέλιξη και υπό χρηματοδότηση έργα όσο και τα αναγκαία προς υλοποίηση έργα που εκκρεμούν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κυριάρχησε η πρόθεση ένταξης του Νησιού των Ονείρων στο θεσμικό πλαίσιο των κατά νόμο (Ν. 3894/2010 & 4146/2013) στρατηγικών επενδύσεων και τις ακολουθούμενες διαδικασίες fast-truck, σε συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα, την Enterprise Greece (που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) και σκοπό την απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων, καθιστώντας πιο ομαλή και ελκυστική μια επένδυση στο Νησί.

Για την αξιοποίηση του Νησιού των Ονείρων άμεσα θα ακολουθήση δημόσια Διαβούλευση με τους φορείς και τους κατοίκους, για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης.

Η περιοδεία του Περιφερειάρχη Στερεάς απέδειξε την στενή συνεργασία του α’ και β΄βαθμού αυτοδιοίκησης και τις άριστες σχέσεις που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ερέτριας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.