Ο Περιφερειαρχης Στερεας Κωστας Μπακογιαννης απαντα στην Βασιλικη Κυριακουλακη

Κύριε Μπακογιάννη…… θα ήθελα να σας ξαναευχαριστήσω  για την μεγάλη

τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε τις απόψεις σας στο περιοδικό μας…

Τον πολιτικό Κώστα Μπακογιάννη τον έχουμε γνωρίσει αρκετά

Μέσα από τις πολιτικές περιεχομένου συνεντεύξεις σας…

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο Κώστα Μπακογιάννη….

 

Είστε απόγονος μιας σπουδαίας πολιτικής οικογένειας.

Πόσο σας επηρέασε ή ακόμη σας άγχωσε το γεγονός αυτό;

Με επηρέασε στο βαθμό που δεν μου επιτρέπεται να επικαλούμαι το άλλοθι της άγνοιας.  Ήξερα από πριν τι με περιμένει! Κατά τα άλλα, δικά μου τα λάθη, δικά μου και τα σωστά. Το μόνο που με αγχώνει είναι να κάνω καλά τη δουλειά μου και να τιμώ καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.

 

Στερεά Ελλάδα….. μοιραστείτε μαζί μας τα όνειρά σας…

Θέλουμε μία Περιφέρεια πρότυπο. Εξωστρεφή,  κοντά στους νέους που επιχειρούν, που εξάγουν, που δημιουργούν. Μία «Έξυπνη» Περιφέρεια, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και δεν τους ταλαιπωρεί με τη γραφειοκρατία. Που δίνει κίνητρα και στηρίζει τις προσπάθειες των ανθρώπων της. Που αγκαλιάζει τους αδύναμους , αποδεικνύοντας έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο. Που προάγει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, υμνεί τη σπουδαία πολιτιστική της κληρονομιά και χτίζει το αύριο με σημαντικά έργα υποδομής.

 

Ποια περιοχή της Στερεάς αγαπάτε περισσότερο και γιατί;

Εντάξει τώρα! Αφού ξέρετε… Σαν την Ευρυτανία, δεν έχει. Δε δικαιούμαι να έχω κι εγώ μια προσωπική προτίμηση; Σοβαρά όμως, κάνοντας 1200 χλμ την εβδομάδα και γυρνώντας όλη τη Στερεά, σπιθαμή προς σπιθαμή, έχω ανακαλύψει σε όλους τους νομούς της υπέροχα μέρη και κρυμμένους θησαυρούς που πραγματικά με έχουν αφήσει άφωνο. 

 

Για την Εύβοια…. ποιές είναι οι επιδιώξεις σας;

Αποδίδουμε στον μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νομό της Περιφέρειάς μας τη σημασία που του αξίζει. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα αυτού του τόπου και να στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή, τον τουρισμό και  τις επιχειρήσεις του. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών με έργα ουσίας όπως η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου  στην πόλη της Χαλκίδας. Επιχειρούμε ακόμη να καταστήσουμε το κατά κοινή ομολογία προβληματικό οδικό δίκτυο της Εύβοιας ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση διεκδικούμε την υλοποίηση της παράκαμψης Βασιλικού και Αμαρύνθου, όπως επίσης και την άμεση δημοπράτηση της παράκαμψης Χαλκίδας της οποίας την ένταξη στο ΕΣΠΑ πετύχαμε, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε δρομολογήσει, υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε μία σειρά από σημαντικά έργα που διατρέχουν όλο το νομό. Ενδεικτικά και πλέον εμβληματικά σας αναφέρω τη βελτίωση  του δρόμου Ψαχνά-Προκόπι, ενώ κάνουμε καίριες παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία όπως στο Δερβένι.Τέλος, ως ξεχωριστό και πολύ σημαντικό έργο, θα ήθελα να αναφέρω την αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας , προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ και αποτελεί για εμάς μίας ουσιώδη αλλά ταυτόχρονα και συμβολική κίνηση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας στη Στερεά Ελλάδα. Μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης μεριμνούμε για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα, ενώ με στοχευμένες κινήσεις δίνουμε ώθηση και στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή. Ακόμη, δίνουμε έμφαση και στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των τεράστιων ζητημάτων που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση ιδίως στις μεγάλες πόλεις όπως η Χαλκίδα, ενώ  επενδύουμε και στις σχέση της Περιφέρειας με τους πολίτες φροντίζοντας οι Υπηρεσίες της ΠΕ Εύβοιας, μέσω της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και μίας σειράς άλλων καινοτόμων υπηρεσιών, να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες τους.

 

Τι σας κάνει ευτυχισμένο;

Τα παιδιά μου.

 

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον μας χώρας μας;

Είμαι προβληματισμένος. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να πω ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή μου δημιουργεί αισιοδοξία, αλλά θα σας έλεγα ψέματα. Βέβαια, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των Ελλήνων και τις προσπάθειες –μικρές και μεγάλες- που γίνονται από κάτω προς τα πάνω. Από τη βάση. Από το σπίτι μας, τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, τους Δήμους και τις Περιφέρειες. 

 

Όταν παύουν οι πολιτικές υποχρεώσεις  τι σας ηρεμεί ;

Το σπίτι μου στο Καρπενήσι.

 

Γυναίκες…. .βάσανο ή ηρεμιστικό ;

Και τα δύο. Αλλιώς θα ήταν βαρετό.

 

 

Ομορφιά ή προσωπικότητα;

Μα, η ομορφιά δεν κρύβεται μέσα μας;

 

 

Σας ευχαριστούμε πολύ…

 

 

 

 

 

 

 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.