Προβλήματα προκαλούν οι ανεμογεννήτριες....

Παρίσι - Ο θόρυβος των νέων ανεμογεννητριών μπορεί να δικαιολογήσει την ακύρωση της αγοράς ενός σπιτιού, εάν το ζητήσει ο αγοραστής.

Ο αγοραστής, που αντιμετωπίζει αυτή την ενόχληση, μπορεί στην πραγματικότητα να επικαλεστεί τη δική του εσφαλμένη κρίση, η οποία έχει επηρεάσει τη συγκατάθεσή του έκρινε Ανώτατο Δικαστήριο στη Γαλλία.

Αν και κανείς δεν έχει την υπαιτιότητα, το σφάλμα ενός από τα μέρη οδηγεί σε ένα ελάττωμα της συγκατάθεσής του, το οποίο δικαιολογεί την παράδοση των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάστασή τους, δηλαδή την αμοιβαία επιστροφή του σπιτιού και του τιμήματος του, παραδέχονται τους δικαστές .

Η κατασκευή ανεμογεννητριών δεν είναι θέμα αστικού σχεδιασμού, δεν μπορεί να αναφερθεί ως τέτοια στον μελλοντικό αγοραστή που θα προσπαθήσει να ενημερώσει το δημαρχείο για πολεοδομικά έργα, παρατηρούν τους δικαστές.

Αυτός ο μελλοντικός αγοραστής δεν μπορεί συνεπώς να παραπονεθεί ότι δεν του έχει αναφερθεί. Θα ήταν απαραίτητο να ζητήσουμε με ακρίβεια το ζήτημα ενός σχεδίου εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ενήμερη για το έργο, ο πωλητής θα μπορούσε να κάνει ένα λάθος ως προς τη σημασία των συνεπειών του.

Με λίγα λόγια, ο πωλητής, ο αγοραστής, ο συμβολαιογράφος και οι διοικήσεις είναι συγγνωστές διότι, γνωρίζοντας το έργο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος των οχλήσεων.

(Ακυρωτικό Δικαστήριο, Τρίτο Πολιτικό Επιμελητήριο, 29 Ιουνίου 2017, Ζ 16-19.337)

 

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.