Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Βασιλείας Οικονόμου Συρμακέζη

Η γνωστή δικηγόρος Βασιλεία Οικονόμου Συρμακέζη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ερετρίας με τον συνδιασμό του Ιωάννη Δημητρόπουλου μας απαντά σε μία συνέντευξη ουσιαστική γεμάτη σωστές τοποθετήσεις .
 
Σε ποιους τομείς θα ρίξετε το βάρος εάν εκλεγειτε 
 
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της καθημερινότητας,των αληθινων προβλημάτων και απαιτεί αληθινές λύσεις.
Λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι ο πρωταρχικος μας στόχος, η καθαριότητα ο ηλεκτροφωτισμος, ο ευπρεπισμος της πόλης, ο δημόσιος χώρος. Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι η ποιότητα ζωής του πολίτη είναι στο επίκεντρο. 
 
Η εφαρμογή του Κλεισθενη πιστεύεις ότι θα λύσει ή θα προκαλέσει προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση 
 
Ο Κλεισθενης δεν λύνει σημερινά προβλήματα. Δεν είναι μεταρρύθμιση. Δεν διασφαλίζει οικονομική αυτοτελεια και λειτουργική ανεξαρτησία στους Δήμους. Περιορίζεται απλά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετων. Ή θα οδηγήσει στην απόλυτη ακυβερνυσια ή θα οδηγήσει νομοτελειακα σε έναν δημιουργικό, δημοκρατικό διάλογο που με τη σειρά του θα φέρει περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων. Αυτό συνεπάγεται βέβαια ότι οι αυτοδιοικητικοι πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές και να μην εγκλωβιζονται σε ατερμονες πολιτικές - κομματικες αντιπαραθεσεις. Με την απλή αναλογική η εντολή προς τον Δήμαρχο θα είναι εντολή σύνθεσης και συναινεσης και όχι εντολή νομης εξουσίας. Στα δημοτικά συμβούλια συνεπώς θα απαιτούνται ευρύτερες δυνατές συναινεσεις στην ορθή λήψη αποφάσεων. 
 
Γιατί ο ψηφοφορος να ψηφίσει "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ". Ποιο είναι το πλεονέκτημα σας έναντι των άλλων συνδυασμων 
 
Στην Πρωτοβουλία δεν αναλωνομαστε ασκωντας κριτική στην εκάστοτε δημοτική αρχή ή στους λοιπους συνδυασμούς. Για τον Δήμο μας τον τόπο μας έχουμε το δικό μας σχέδιο, το δικό μας κοστολογημενο πρόγραμμα με γνώμονα τις ανάγκες των συνδημοτων μας και λαμβάνοντας υπόψη τις βελτιστες πρακτικές σε εθνικό επίπεδο .
Είμαστε μια δημοτική κίνηση, ίσως η μόνη,  που έχει την τύχη να διαθέτει μέλη με επιστημονική γνώση και επαγγελματική εξειδίκευση. Πετυχημένους επαγγελματίες που συνεισφερουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Για εμάς η δύναμη μας πηγάζει από τα μέλη μας.
 
 
 
Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.