Aντώνης Καραβάς-Σχέδιο σωστής έλευσης προσφύγων

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Κρατικό κανάλι, την Τρίτη 31 Μαΐου δήλωσε ότι : τον Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με όλες τις Περιφέρειες και του Δήμους της χώρας, θα λύσουμε το προσφυγικό πρόβλημα. Είναι πλέον δεδομένο ότι και ο Δήμος μας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα πρέπει να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων. Θα είναι ευχής έργο αν εξαιρεθεί ο Δήμος μας, βάση του ότι είμαστε Τουριστική και αρχαιολογική περιοχή. Όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες συντονισμένες ενέργειες από την Δημοτική μας Αρχή, αλλά και από όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το εγχείρημα δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε, αν δεν πετύχουμε την εξαίρεση μας, να πετύχουμε την όσον τον δυνατόν λιγότερη έλευση προσφύγων – μεταναστών στο Δήμο μας. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η κατανομή των προσφύγων θα πρέπει γίνει ισομερής στα Δημοτικά και Τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας, με εξαίρεση την Σέτα, την Καλλιθέα και την Άνω Βάθεια, με το κύριο βάρος να πέσει στην Ερέτρια και στην Αμάρυνθο.

Στην περίπτωση που θα φιλοξενήσουμε πρόσφυγες – μετανάστες, βασική επιδίωξη της Δημοτικής μας Αρχής θα πρέπει να είναι :

Α) Πρόσφυγες από μία χώρα ( Σύριοι )

Β) Οικογένειες και ευπαθείς ομάδες

Γ) Να μείνουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια, όχι σε Ξενοδοχεία!!!!

Δ) Χρονοδιάγραμμα παραμονής τους

Με τις τέσσερεις πάρα πάνω επιδιώξεις μας θα πετύχουμε :

1)    Την ήρεμη διαμονή τους στον τόπο μας, δίχως συγκρούσεις με αλλοεθνείς.

2)    Την ομαλή συνύπαρξη τους με τους κατοίκους του Δήμου μας

3)    Να μην υπάρχει γκετοποίηση με τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούν αυτές οι καταστάσεις, το οικονομικό όφελος των συμπολιτών μας από την ενοικίαση των σπιτιών τους, αλλά και των καταστημάτων της περιοχής του Δήμου μας, καθώς επίσης και την ασφάλεια τους, μέσα στις οργανωμένες τοπικές μας κοινωνίες.

4)    Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζουμε για πόσο διάστημα θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί στον Δήμο μας, χωρίς αυτό να αποκλείει κάποιες από αυτές τις οικογένειες να θελήσουν να μείνουν μόνιμα στον τόπο μας. Σε αυτή την περίπτωση είμαι βέβαιος πως σαν τοπικές κοινωνίες θα τους καλοδεχθούμε, αρκεί να σεβαστούν και αυτοί ( όπως και τόσοι άλλοι που μένουν μόνιμα στον τόπο μας, πχ Αλβανοί ), τους Ελληνικούς νόμους και τον τρόπο λειτουργίας στις τοπικές μας κοινωνίες.

Είναι βέβαιο πως κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν πρέπει να φοβόμαστε και να προβληματιζόμαστε. Αντιθέτως, θα συμβάλουμε σε μία ανθρώπινη φιλοξενία αυτών των βασανισμένων ανθρώπων, η οποία θα είναι τελείως διαφορετική από την απαράδεκτη εικόνα που βλέπουμε καθημερινά στις διάφορες περιοχές της χώρα μας.

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη, όπως αυτή που πήγε να γίνει σε βάρος της Αμαρύνθου δεν είναι αποδεκτή.

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.