Καταγγελια σχετικα με τους σχολικους καθαριστες Ευβοιας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

27.10 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ  ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ…ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ»

 

Το Παράρτημα Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας (αντιπροσωπευτικά πλέον) και τον κλάδο των εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων της Εύβοιας, καταγγέλλει τα ομολογουμένως περίεργα «παιχνίδια» που παίζονται πίσω από τις πλάτες των σχολικών καθαριστριών της περιοχής, μεταξύ συγκεκριμένων δημοτικών παραγόντων της Χαλκίδας και «συνδικαλίστριας» του κλάδου.

Με τη συμβολή και την ανοχή ετέρου σωματείου, που προϋφίσταται και υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τον κλάδο σχολικής καθαριότητας, 7 συναδέλφισσές μας σχολικές καθαρίστριες απασχολήθηκαν επί 2,5 συνεχείς μήνες, χωρίς αμοιβή και χωρίς ασφάλιση, με «αντάλλαγμα»…την υπηρεσιακή μετακίνηση «συνδικαλίστριας» του αυτού σωματείου, από το σχολείο σε θέση γραφείου! Την ίδια στιγμή άλλη συναδέλφισσά μας σχολική καθαρίστρια, εξαναγκάζεται να εργάζεται σε δύο (2) σχολικά κτίρια γιατί τάχα «δεν υπάρχει προσωπικό» (;).

Η Διοίκηση του Παραρτήματος του Συλλόγου μας, καλεί τη Δημοτική Αρχή Χαλκίδας και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε αυτή η ομολογουμένως ύποπτη μετακίνηση της συγκεκριμένης «συνδικαλίστριας» - σχολικής καθαρίστριας, να λάβουν θέση για τις αδιαφανείς διαδικασίες και τα κριτήρια που ακολουθήθηκαν για την μετακίνησή της από το σχολείο σε θέση γραφείου και να μεριμνήσουν άμεσα για την πληρωμή και ασφάλιση των 7 συναδελφισσών μας σχολικών καθαριστριών μερικής απασχόλησης, οι οποίες απασχολήθηκαν επί 2,5 μήνες απλήρωτες και ανασφάλιστες.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Παράρτημά του Συλλόγου μας, πριν προχωρήσει σε οιαδήποτε νομική και συνδικαλιστική ενέργεια για την αποκατάσταση των ζητημάτων ηθικής και νομικής τάξης που εγείρονται, στο πλαίσιο της καλοπιστίας που διέπει τα μέλη της Διοίκησής του, θα αναμένει πρώτα τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που απασχολούνται στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων στο Νομό Ευβοίας, να οργανωθούν στο Παράρτημα Ν. Ευβοίας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και να  απευθύνονται για κάθε είδους ερωτήματα, συμβουλές και καταγγελίες στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδαwww.idiotikoi.grκαι στοemail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την ομηρεία, τον φόβο και την απαξίωση!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣΠ

Eviabest.gr

Μπορείτε να στείλετε τις δωρεάν αγγελίες, τα νέα σας και τις καταγγελίες σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Ιστότοπος: www.eviabest.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.